Görüş Bildir
Haberler
Kocaman Sarısı ve Mükemmel Lezzetiyle Ördek Yumurtasının Vücudumuza Sağladığı 13 Fayda

Kocaman Sarısı ve Mükemmel Lezzetiyle Ördek Yumurtasının Vücudumuza Sağladığı 13 Fayda

Hiç ördek yumurtası yediniz mi? Bir deneyin. Tavuk yumurtasından başka yumurtalara pek alışkın değiliz fakat daha fazla vitamin, mineral ve omega-3 oranına sahip ördek yumurtası sizin için daha iyi sağlık koşulları sağlayabilir. Bir uzmana danışarak  ördek yumurtasını beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Kaynak: 1, 2, 3

1. Göz sağlığını korur.

Ördek yumurtası vücut sağlığı için gerekli olan yüksek miktarda A vitamini içerir. Gözlerimiz de vücudumuz için önemli sorumluluklara sahiptir ve vitamin eksikliği gözlerde ciddi hastalıklara neden olabilir.

2. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Doğrudan veya dolaylı olarak, vücudumuz her gün kimyasallarla kirleniyor aslında. Yediğimiz içtiğimiz çoğu üründe katkı maddesi bulunuyor. Bu maddeler de doğal ürünlerle yaşamaya programlı vücudumuzu hasta edebiliyor. Bu hastalıklara neden olabilecek maddelerle savaşabilmenin en önemli yolu ise bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçiyor.

3. Kemik gücünü artırır.

Ördek yumurtasının tüketilmesinin bir başka yararı da dişler de dahil olmak üzere vücudumuzdaki kemik gücünü artırmasıdır. Kemikler vücudumuz için gerçekten önemlidir. Yalnızca bir kemiğin bile hastalığa yakalanması, bir bütün olarak vücudumuzu etkileyebilir. Aynı şey dişler için de geçerlidir. Bu yüzden sağlıklı beslenmek önemlidir. Vücudumuz için iyi bir malzeme olarak bilinen A vitamininin yanı sıra, ördek yumurtası vücudumuzun sağlığı için iyi olan mineralleri de içerir.

4. Sindirim sistemine yardımcı olur.

Ördek yumurtasının tüketilmesinin bir başka yararı da sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olmasıdır. Ördek yumurtasının içerdiği E vitamini, sindirim sistemine yardımcı olarak düzgün çalışmasını sağlayabilir. Ayrıca, ördek yumurtası sindirimi kolay bir dokuya sahiptir, bu nedenle bağırsaklarımızda tıkanmaya neden olmaz. E vitamini içerdiği ve sindirimi kolay olduğu için, ördek yumurtası kabızlıktan koruyabilir.

5. Metabolizmayı hızlandırır.

E vitamininin vücudumuz için bir başka sorumluluğu metabolizmayı arttırmaktır. Ördek yumurtası uzmanlar tarafından vücudumuz için tavsiye edilen E vitamini ihtiyacının % 3'ünü karşılayan 0,9 mg E vitamini içerir. 

A vitamini ile birlikte, E vitamini antioksidan olarak çalışır ve vücudu serbest radikalden korur. Ayrıca metabolizmayı hızlandırabilir.

6. Hormon üretimine yardımcı olur.

Ördek yumurtasının tüketilmesinin bir başka sağlık yararı, vücudun hormon üretimine yardımcı olmasıdır. Ördek yumurtası bağışıklık sistemini ve tiroid hormon üretimini güçlendirmede yararlı olan selenyum içerir.

7. Kırmızı kan hücresi üretimine destek olur.

Ördek yumurtasında bulunan demir minerali de sağlık için oldukça faydalıdır. Bu mineralin avantajlarından biri kırmızı kan hücresi üretimini arttırmaktır. Kırmızı kan hücresinin vücudumuzun her tarafına gerekli olan oksijeni taşıma sorumluluğu vardır bu yüzden de oldukça önemlidir. Ayrıca demir minerali vücudumuz için enerji üretmede etkilidir ve bizi anemiden koruyabilir.

8. Daha canlı ve enerjik olmanızı sağlayabilir.

Ördek yumurtası, içinde yüksek seviyeli protein barındıran yiyeceklerden biridir. Zor ve yorucu bir işe sahip olan kişiler için ördek yumurtası çabuk yorulmayı engelleyebilir. Aynı zamanda cinsel yaşam için de daha fazla enerji verebilir.

9. Beyin gücünü artırır.

9. Beyin gücünü artırır.

Araştırmalara göre ördek yumurtası bazı önemli maddeleri içerdiğinden dolayı beyin fonksiyonlarına destek olabiliyor. Ayrıca kırmızı kan hücre üretimini sağlıyor olması da beyin gücü için oldukça yararlı. Bu yüzden ördek yumurtası, çocukluktan itibaren tüketilmeye başlandığında oldukça fayda sağlayabiliyor.

10. Kuru cilt tedavisinde etkili.

Ham ördek yumurtasını bir maske ya da cilt bakım kremi olarak uygulayarak güzel ve sağlıklı bir cilt elde edebilirsiniz. 

Bunun yanında düzenli olarak ördek yumurtası tüketmek içerdiği D vitaminiyle kuru ciltler için doğal bir tedavi aracı olabilir.  Ördek yumurtası cildi sağlıklı tutabilen iyi bir protein ve mineral kaynağı olduğundan düzenli ördek yumurtası tüketerek cildinize hem içten hem de dıştan destek olabilirsiniz.

11. Vücut geliştirmede ve kilo almada ek beslenme

78.media.tumblr.com

Vücut geliştirmek veya kilo almak isteyenler için ördek yumurtası en iyi seçimlerden biri. Çünkü ördek yumurtası sizin için gerekli olan yağ ve protein miktarını içerir. Ancak, düzenli olarak egzersizle dengelemeyi ve kuralların dışında tüketmemeyi unutmayın. Aşırı tüketimi obeziteye neden olabilir.

12. Serbest radikallerle savaşır

Serbest radikaller, hücrelere kimyasal madde ile saldırırlar. Daha sonra bu saldırılan hücreler kötü hücrelere dönüşür ve onlar da iyi hücrelere saldırır. Ördek yumurtası da içerdiği maddelerle bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu serbest radikallere karşı korur.

13. Stresi azaltabilir ve kilo vermede yardımcı olabilir.

Ördek yumurtası vücudumuz için enerji kaynağı olan yağ ve protein içerir. Yağ ve proteinin bir başka faydası da normalden daha kolay bir şekilde doygunluk hissi sağlayabilir. Fakat tüketim miktarına dikkat edilmesi önerilir.

Ördek yumurtasının faydaları olduğu gibi yan etkileri de söz konusu!

Ördek yumurtası yüksek miktarda kolesterol içerir. Bazı araştırmalar doğrudan etki etmeyeceğini söylese de kan içerisindeki kolesterol düzeyi artımının kalp hastalığına yakalanma riskini artırabileceği de düşünülmektedir.

“Düzenli olarak tüketmek” ve “aşırı tüketmek” iki farklı durumdur!

Düzenli olarak tüketmek belli bir miktarda ve zamanda tüketmek demektir. Gerekirse doktor tavsiyesine göre beslenmeniz en doğrusudur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
37
18
16
9
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Taner Imamoglu

Ördek yumurtasını nereden temin edeceğimizi bilsek daha güzel olurdu. Kendim için değil bir arkadaş için soruyorum.

Pasif Kullanıcı

bi ara 5 tane ördek besliyordum ve yumurtalarını yiyorduk. tat olarak farklı bir tadı vardır veya kokan bir yumurtadır diye düşünmeyin tıpkı tavuk yumurtası ... Devamını Gör

Burak Beyhatun

Mutant tavuk yumurtası yediğimiz için doğal olan her yumurta daha tatlı gelebilir