Görüş Bildir
Haberler
Kobani'den Kaçanlara Çadır Kent

Kobani'den Kaçanlara Çadır Kent

Ulaş
21.09.2014 - 17:48
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD’in Suriye’nin kuzeyindeki Kobani'ye yaptığı saldırıdan kaçanlar için Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde çadırkent kuruluyor. AFAD tarafından kurulan çadırkente yaklaşık 4 bin kişi yerleştirilecek.

Kobani'deki IŞİD saldırılarından kaçanlar için cuma günü sınırların açılmasının ardından Türkiye’ye doğru başlayan göç sürüyor. Kaçanların bir bölümü Sanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki yatılı ilköğretim bölge okuluna yerleştirildi. Okulda öğrenci bulunmaması nedeniyle bütün derslikler ve yatakhaneler sığınmacılara tahsis edildi. Gönüllü yardım kuruluşlarının gıda ve ilaç yardımı yaptığı sığınmacılara sağlık taramasından geçirildi.

AFAD da Suruç Yatılı İlköğretim Okulu’nun bahçesine mobil koordinasyon merkezi kurdu. Okula gelen sığınmacılar merkezde kayıt altına alındıktan sonra okula yerleştiriliyor. AFAD ekipleri okulun bahçesinde bir çadırkent kurmaya başladı.

40 büyük çadırdan oluşacak çadırkente okulun içindeki sığınmacılar yerleştirilecek. Sabah kurulmaya başlanan çadırların her biri 8 odadan oluşuyor. Bugün tamamlanması planlanan çadırkente sığınmacılar yarından itibaren yerleşmeye başlayacak. Çevre illerdeki AFAD ekipleri de destek için Şanlıurfa'ya geldi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği de (UNHCR) sığınmacılara battaniye yardımı yaptı. Okulda kalan sığınmacılardan bir bölümü başka yerlere giderken, yeni sığınmacılar da gelmeye devam ediyor.

  • Mahmut Bozarslan / Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0