Görüş Bildir
Haberler
Kobani'den Dumanlar Yükseliyor

Kobani'den Dumanlar Yükseliyor

Kobani'den Dumanlar Yükseliyor

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentindeki çatışmalar sürüyor.

Kobani'ye bağlı Kazıkan, Kikan ve Mızırdav köylerine ilerleyen IŞİD, bölgeye tank ve havan topu atışı gerçekleştiriyor. İlçe merkezindeki Kaniya Kürda ve Miktel mahallelerine de düştüğü gözlenen top atışları sonrasında bölgeden dumanlar yükseldi.

IŞİD'in kullandığı tank ve ağır silahlar, ilçenin sınıra yakın bölgelerinden zaman zaman görülebiliyor.

Bu arada, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki bir tepede yaşananları görüntülemeye çalışan basın mensuplarının bulunduğu alanda, çok sayıda vatandaş da çatışmaları izliyor.

Jandarma ekipleri ise sınır hattının yanı sıra, Kobani'den gelenlerin geçiş yaptığı Yumurtalık Mahallesi'nin girişinde önlem aldı. Ekipler, Mürşitpınar Sınır Kapısı tarafına geçişlere de izin vermiyor.

Öte yandan, sınır kapısına çok sayıda ambulansın gittiği görüldü.

Şiddetli çatışmalar

Yerel aktivistlerden alınan bilgiye göre de, Kobani'nin güney ve doğu kırsalında, IŞİD ile bazı Kürt grupları 100 metrelik mesafede çatışıyor. İlçenin batı kesiminde ise çatışmaların yaklaşık 2-3 kilometrelik mesafede meydana geldiği ifade edildi.

IŞİD'in Kobani'yi alması halinde bölgedeki sivillere katliam yapılmasından endişe duyduklarını aktaran aktivistler, IŞİD'in bölgede 350'den fazla köyde denetimi sağladığını, söz konusu köylerdeki halkın güvenli bölgelere çekildiğini belirtti.

Yumurtalık mevkisine yakın noktaya 2 havan mermisi düştü

Ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle Kobani'den (Ayn El Arap) gelenlerin geçiş yaptığı Yumurtalık mevkisine yakın noktaya iki havan mermisi düştü.

Birbirine yakın iki noktaya düşen mermiler nedeniyle AFAD kontrolünde geçişlerin yapıldığı bölgede bekleyen Suriyeli Kürtler arasında kısa süreli panik yaşandı.

Rakka Devrimcileri: Koalisyonun saldırılarında 100 askerimizi kaybettik

AA muhabirine konuşan Rakka Devrimcileri komutanlarından Ebu İbrahim, 'Sadece Kürtler için değil, IŞİD'i bölgeden çıkartmak için savaştıklarını' söyledi.

IŞİD'in Kobani ilçesini ağır toplarla vurduğunu dile getiren Ebu İbrahim, 'IŞİD, doğuda Şiran ve Tel Hicap köylerini, batıda İza'a bölgesindeki televizyon istasyonlarını ele geçirdi. Bizim asıl savaşımız 15 gün önce değil, 9 aydan bu yana sürüyor. Bölgede 9 aydır IŞİD'le mücadele ediyoruz. Sayımız çok az, tanklara ve toplara karşı elimizde bir şey yok, hafif silahlarla mücadele ediyoruz. IŞİD ile sokak savaşlarına gireceğiz' şeklinde konuştu.

Ebu İbrahim, IŞİD'le mücadelede kimseden destek almadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Elimizdeki imkanlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. IŞİD, Ayn İsa'daki 93. tümenden ve Rakka askeri havaalanından elde ettiği silahlarla Kobani'ye saldırıyor. Biz de bu bölgenin huzuru için savaşıyoruz.'

Ebu İbrahim, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerin hava saldırılarında 100, IŞİD'le girilen çatışmalarda ise 200 savaşçılarının hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/398998...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0