Görüş Bildir
Haberler
KKTC'nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

KKTC'nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

ATKN
15.11.2015 - 17:12

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC'nin kuruluşunun 32. yıl dönümü dolayısıyla tebrikleri kabul etti, Başbakan Davutoğlu da, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya konuyla ilgili bir mesaj gönderdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen kabule, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Başbakan Yardımcısı Tuğrul TürkeşTBMM Başkan Vekili Naci Bostancı, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, bakanlar, milletvekilleri, kurum kuruluş dernek yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören daha sonra Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde devam etti. Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

'KKTC'yi ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz'

'KKTC'yi ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz'

Daha sonra Cumhurbaşkanı Akıncı, Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı, 'KKTC'nin 32'inci yılında yine huzurunuzdayız. Kurucusu olduğun ve laik, demokratik bir hukuk devleti olarak öngördüğün Türkiye Cumhuriyeti ile dayanışma içerisinde, halkımıza daha güzel bir gelecek kurmanın mücadelesini veriyoruz. Bir yandan Kıbrıs sorununa çözüm bularak, hakkettiğimiz uluslararası toplum içinde saygın bir yer etme uğraşını sürdürürken, öte yandan da KKTC'yi ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz.'

'KKTC'nin istikrar içinde kalkınması başlıca önceliğidir'

Başbakan Davutoğlu da,  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya gönderdiği mesajda, 'Hükümetimiz, Kıbrıs Türk halkının daha mutlu ve müreffeh yarınlara ulaşmasına yönelik adımları kuvvetle desteklemeye devam edecektir. KKTC'nin istikrar içinde kalkınması anavatan olarak ülkemizin başlıca önceliğidir. Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Adası'nda adil ve kalıcı bir çözüme yönelik iradesini müteaddit defalar kanıtlamış, muhataplarının her zaman bir adım önünde olmuştur. Devam eden müzakere sürecinin, Ada'nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türk'ünün eşit statüsünü güvence altına alarak uluslararası toplumla bütünleşmesini sağlayacak bir anlaşmayla neticelenmesi esastır. Bu gurur verici günde, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin kıvanç ve mutluluğunu en içten duygularımızla paylaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramınızı şahsım ve hükümetim adına bir kez daha tebrik ediyor, zatı devletlerine ve Kıbrıs Türk halkına esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 32'inci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
12
6
1
1
1
0