Görüş Bildir
Haberler
Kızıyla Yolculuk Yapmak İsteyen Babaya 'İslama Aykırı' Denilerek Bilet Verilmedi

etiket Kızıyla Yolculuk Yapmak İsteyen Babaya 'İslama Aykırı' Denilerek Bilet Verilmedi

Emre Ordu
18.01.2017 - 23:36 Son Güncelleme: 19.01.2017 - 11:39

Kocaeli Gebze Hızlı Tren İstasyonu’nda Ankara’dan kızını alıp İstanbul’a getirmek için bilet almak isteyen Fatih Tuna Erciyas’a gişedeki bilet satış görevlisi ‘bayan erkeğin yanına oturamaz’ diyerek karşı çıktı. Erciyas, yolcunun 9 yaşındaki kızı olduğunu söylemesi ve ‘bu nasıl bir uygulama’ diye sormasına gişe görevlisinin ‘İslam dini bunu kabul etmiyor’ cevabını verdiğini öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dokuz8haber'in haberine göre, kızıyla birlikte yolculuk yapmak isteyen Fatih Tuna Erciyas, bilet almak için Gebze Hızlı Tren İstasyonu'na geldi.

Bilet satış gişesindeki görevli Erciyas'a ‘Bayan, erkeğin yanına oturamaz' diyerek kızının 'erkek' olarak kayıt edilip aynı koltukta yolculuğun mümkün olabileceğini belirtip, bu uygulamanın da onları suçlu durumuna düşüreceği için risk alamayacağını söyledi. Erciyas, 9 yaşındaki kızıyla birlikte yolculuk yapmak istediğini söylediğini ve 'bu nasıl uygulama' diye sorması üzerine gişe görevlisinin kendisine ‘İslam dini bunu kabul etmiyor' dediğini iddia etti.

'Dinle bir ilgisi yok, sistemle alakalı bir durum'

'Dinle bir ilgisi yok, sistemle alakalı bir durum'

Erciyas, bu cevap üzerine büyük şok yaşadığını belirterek, müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğini ve aldığı yanıtı şu ifadelerle anlattı:

'Ayrı ayrı yerlerden bilet alabildim düşünebiliyor musunuz. Hâlâ şaşkınım! Aldım bileti kuzu kuzu. Öz kızımla ayrı yerlerde yolculuk yapacağım. Şoku atlatınca müşteri hizmetlerini aradım. 'Bay ve bayana eş dahi olsalar yan yana koltuklarda bilet verilmiyor ama size yanlış aksedilmiş, bunun dinle bir ilgisi yok sistemle alakalı bir durum' dendi. Ben gidiş-dönüş aldığım için kızım yanımda oturamazmış. Eğer Ankara'dan direkt alsaymışım o zaman oturabilirmişiz ama bilet ayrı ayrı kesildiği için bu gibi durumda yan yana kesilemiyormuş. Bayanlar yanında erkek yolcu istemediği için otomatikman böyle bir uygulama getirilmiş. Bu kişi annem kızım eşim de olsa değişmezmiş.'

 'Hiç mi aile saygısı yok'

9 yaşındaki kızı ile ayrı yolculuk yapmak zorunda kalan Erciyas, 'Kızımı nasıl başka birinin yanına emanet edeceğim aklım almıyor. Hiç mi aile saygısı yok' diyerek duruma tepki gösterdi.

Konuyla ilgili TCDD'den de bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TCDD : 'İddialar tamamen gerçek dışı'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konu sosyal alemde de farklı görüşlerle gündemde...

Konu sosyal alemde de farklı görüşlerle gündemde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1635
752
265
56
27
24
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?