Görüş Bildir
Haberler
Kız Karakterlerin Öpüşmesi 'Toplumsal Ahlaka Aykırı' Sayıldı: RTÜK'ten Netflix'e Ceza

etiket Kız Karakterlerin Öpüşmesi 'Toplumsal Ahlaka Aykırı' Sayıldı: RTÜK'ten Netflix'e Ceza

Emre Ordu
17.08.2022 - 17:01 Son Güncelleme: 17.08.2022 - 17:06

RTÜK 'Jurassic World Kretase Kampı' isimli animasyon dizisinde iki kız karakterin öpüştüğü sahneyi 'toplumun milli ve manevi değerlerine ve genel ahlaka aykırı' olduğu gerekçesiyle Netflix'e idari yaptırım uyguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da dilekçeyle şikayet ettiği Jurassic World Kretase Kampı' isimli animasyon dizisinde, iki kız karakterin öpüşme sahnelerini yayıncılık ilkelerine aykırı bulundu.

İlgili yapıma '18 yaş ve üzeri' koruyucu sembolüyle katalogda yer veren Netflix'in, yapımı 'Ailece İzlenebilecek Diziler' olarak tanımlamasının izleyenleri yanlış yönlendirebileceğini, çocukların kendi yaş grubuna yönelik olmayan yapıma maruz kalmalarına neden olabileceğini değerlendiren RTÜK, 'Yayın hizmetleri toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.' hükmünü ihlal eden Netflix'e idari yaptırım uyguladı.

Spotify, Tele 1, Halk Tv ve Habertürk'e de yaptırım uygulandı

Spotify, Tele 1, Halk Tv ve Habertürk'e de yaptırım uygulandı

Müzik platformu Spotify içerisinde milli manevi değerlere hakaret, aşağılama, iftira içeren ve FETÖ propagandası yapan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, siyasi parti liderlerine ve devlet büyüklerine hakaret içeren çalma listeleri ile podcast içeriklerinin olduğunu savunan RTÜK, bunların temizlenmesine karar verdi.

RTÜK, 'Deli Murat Show' programında kadınlara hakaret edildiği gerekçesiyle İstanbul'un Sesi radyosuna da üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

Tele 1'e ise izleyicilerden yardım ve bağış toplanarak haksız kazanç elde edildiği, mahkemenin verdiği yayın yasağına uyulmadığı, Halk Tv'ye de iki farklı programda milli ve manevi değerlerle, Cumhurbaşkanı'na, İçişleri Bakanı ve Bakanlık yetkililerine hakaret edildiği iddiasıyla yaptırım uyguladı. 

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığının başvuru dilekçesini dikkate alan RTÜK, 'Teke Tek Bilim' programında konuşan Celal Şengör'ün dini değerlere hakaret ettiğini öne sürerek Habertürk'e de idari para cezası verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
358
213
108
66
34
24
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Teke tek

Şimdi Netflix'e cezayı sonuna kadar destekliyorum. Haklı burada. LGBT ve ne varsa artık karşı değilim, adam/kadın eşşek kadar, ben böyleyim, böyle yaşayacağı... Devamını Gör

Samoa Tiger

Netflix kullanıcısıyım 6 yaşındaki oğlum da çocuk profilinden kendisi çizgifilmler açar izler. Birkaç kez takip ettim sorunlu bir içerik görmedim, açıp izled... Devamını Gör

Trabuzeni

Eşkiya vb diziler toplumsal ahlaka çok uygun bir de kafa kesmeli diziler bizim milli şuurumuzdur.

HAZEL LiFE

Ya evet! Çocuğunun yanında elinde bıçak vs Diriliş Ertuğrul bilmem ne izlerken kuduran heriflerin videosu var. Herif bebesinin yanında diziyi izlerken gaza g... Devamını Gör

İronici

Bak ben yobaz bir insan değilim. Kim kimi sikiyorsa siksin, rengi cinsiyeti umrumda değil. Ama netflix de bokunu çıkarttı artık. Bunlara kalsa dünyada gay ol... Devamını Gör

yiğit doğan

Sana çevremde kaç tane gizli gay olduğunu açıklasam (evliler de dahil) dudakların uçuklar.