Görüş Bildir
Haberler
Kışa Hazırlık - Mükellef Sofralar Kuşağı

Kışa Hazırlık - Mükellef Sofralar Kuşağı

intema
25.09.2018 - 14:43

Yazın en lezzetli anılarını bu sefer mutfağa davet ettik! Mis gibi yaz meyve ve sebzelerini kışa hazırlamanın 3 yolu bu videoda! Peki sizin favori hazırlığınız hangisi?

KIŞA HAZIRLIK

DOMATESLİ BİBER TURŞUSU
 


2 kg domates
 

1,5 kg biber
 

2 SB üzüm sirkesi
 

1/2 SB zeytinyağı
 

10-11 diş sarımsak
 

3 YK kaya tuzu
 

1 TK şeker
 


Domatesleri rendeleyin. Biberleri kalın kalın doğrayın. Bütün malzemeleri karıştırın ve yarım saat bekletin. Daha sonra kavanozlara doldurun. Serin bir yerde bekletin ve 8-10 gün sonra tüketin.
 


Fasulye Konservesi


1 kg fasulye

500 gr domates

1 YK tuz

Sıvı yağ


Fasulyeleri yıkayıp dilediğiniz gibi doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın. Sonrasında kavanoz kapaklarını kaynatın. Bir tencereye sıvı yağı koyup fasulyeleri ekleyin üzerine domatesleri koyun. Yaklaşık olarak 20-25 dk ara ara karıştırarak pişirin. Sonrasında altını kapatıp tuzunu ilave edip karıştırın. Kavanozlara sıcak olarak doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğutun. Işık almayan ve serin ortamda saklayın. 



ŞEFTALİ REÇELİ

1 KG şeftali

3 SB şeker

1 TK tereyağı

1/2 TK limonun suyu


Şeftalileri soyun ve ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkartın. Küp küp doğrayın.  1 kat şeftali, 1 kat şeker olacak şekilde 2-3 kat yapın ve yaklaşık 1-2 saat kapağını kapatıp bekletin. Sulandıktan sonra ocağa alın ve kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyin ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda limon sıkın ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak sıcak kavanozlara doldurun.