Görüş Bildir
Haberler
Kış Ayları İçin Vitamin Bombası 6 Sebze Yemeği - Sağlıklı Tarifler

Kış Ayları İçin Vitamin Bombası 6 Sebze Yemeği - Sağlıklı Tarifler

Onedio Yemek
12.12.2019 - 19:17

Mutfağı misler gibi kokutup tezgahtaki birbirinden lezzetli mahsüllerle yapabileceğiniz kış yemekleri burada... Her gün ne yemek yapsam derdini bir kenara bırakıp bu tarifleri yapmaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

PEMBE PİLAV

2 SB şalgam suyu

2 SB sebze suyu

1/4 SB zeytinyağı

1/2 soğan

1 defne yaprağı

4 diş sarımsak

Tuz

Toz kırmızı biber

2 SB arpa şehriye

Üzeri için:

Dereotu

Taze soğan

1 SB tulum peyniri, rendelenmiş

Şalgam suyunu ve sebze suyunu bir sos tenceresinde karıştırıp ısıtın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtın ve rendelenmiş soğan, sarımsağı saydam olana kadar kavurun. Arpa şehriyeyi de ekleyip renk değiştirene kadar kavurun. Baharatları ilave ettikten sonra şalgam sulu karışımı dökün ve pilav gibi pişirin. Rendelenmiş tulum peyniri, dereotu ve taze soğan ile servis edin.

PATATES NUGGET

100 gram kaşar peyniri

10 dilim sucuk

3 SB rendelenmiş, haşlanmış patates

1 YK kanun baharatı

1 TK sarımsak tozu

1 TK tuz

1 yumurta

Kaşar peynirini ve sucukları küp küp doğrayın. Rendelenmiş patates, kanun baharatı, tuz, sarımsak tozu ve yumurtayı karıştırın. Karışımdan 1 yemek kaşığı kadar alın ve içerisine sucuk, kaşar peynirini koyup yuvarlayın. 30 dakika dondurun ve kızgın yağda kızartın.

ÇITIR KARNABAHAR

1 adet karnabahar

1 TK kimyon

1 TK toz kırmızı biber

1 TK zerdeçal

1/4 TK karabiber

2 YK isot

1 TK tuz

1/2 SB zeytinyağı

Karnabaharı yıkayıp, küçük parçalara ayırın. Baharatları ve zeytinyağını derin bir kapta karıştırın. İçerisine karnabaharları ekleyin. 200 derece fırında 10-12 dakika karnabaharlar pişene kadar pişirin.

PANCARLI NOHUT

2 SB nohut

1 soğan

2 diş sarımsak

4-5 YK zeytinyağı

5 adet pancar

1/2 YK salça

1/2 TK tuz

Karabiber

Toz kırmızı biber

Pul biber

1/4 TK kimyon

Nohutu geceden ıslatın. Pancaları küp küp doğrayın Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında ezilmiş sarımsaklarla birlikte soteleyin. Pancarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Salçayı da ilave edin ve kokusu çıkana kadar pişirin. Nohutu, baharatları ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyip malzemeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

ISPANAKLI KİŞ

115 gr soğuk tereyağı

185 gr un

1/2 TK tuz

5 YK soğuk su

İç harç için:

3 SB ıspanak

300 gram mantar

3 diş sarımsak

1 SB kaşar peyniri

2 YK tereyağı

1 SB krema

2 yumurta

1/2 SB süt

Tuz

Karabiber

Pul biber

Muskat

Soğuk tereyağı ve unu kırıntı haline getirirken dilerseniz mutfak robotu dilerseniz de çataldan yardım alabilirsiniz. Un, tereyağı ve tuzu kırıntı olana kadar karıştırın. Ardından birleşmesi için içerisine soğuk su ilave edin. Hamuru toparlayıp streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Daha sonra unlanmış tezgahta hamuru açın ve tart kalıbının üzerini kaplayın. Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve kuru baklagil dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-16 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlığı çıkartın ve tekrardan 5-6 daha pişirin. Bu esnada mantarları ve sarımsağı doğrayın. Tereyağı ısıttıktan sonra mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine ıspanağı ve sarımsağı ekleyip pişirmeye devam edin. Krema, süt, yumurtalar, baharatlar ve peyniri ilave edin. Fırından çıkan kişin üzerine ıspanaklı harcı döküp 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

EKŞİLİ BRÜKSEL LAHANASI SALATASI

500 gram brüksel lahanası

2 havuç

1 salatalık

1/4 bağ nane

1/2 SB ayıklanmış nar

Sos için

6 YK zeytinyağı

2 YK limon

1 YK nar ekşisi

1/2 TK tuz

1 diş sarımsak

Brüksel lahanalarını 8-9 dakika haşlayın. Dış kabuğunu çıkartın ve ortadan ikiye kesin. Havucu rendeleyin. Salatalığı yarım ay şeklinde doğrayın. Naneyi şerit şerit doğrayın. Sos için gerekli malzemeleri çırpın ve bütün malzemeleri karıştırıp servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın