Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermek Uğruna Ölmeyi Bile Göze Alanların Uyguladığı 21 Çılgın Diyet

etiket Kilo Vermek Uğruna Ölmeyi Bile Göze Alanların Uyguladığı 21 Çılgın Diyet

perperakis
28.12.2016 - 17:23

Konu kilo vermek olunca insanların gözü dönebiliyor ve sağlıksız olduğunu bile bile acayip yollara başvurabiliyorlar. Verilmek istenen kilolar fazla ise bu işin doktor kontrolünde yapılması en sağlıklısı. Çünkü kilo vermek isterken başvurduğunuz yollar, sağlığınızı ciddi derecede bozabilir. Biz de kilo vermek uğruna başvurulan en çılgın yolları, sizler için list25'ten derledik. Aman diyelim kilo vermek uğruna gözü karartıp denemeyin bu yöntemleri! Siz yine gelin bu işi doktor kontrolünde yapın.

Kaynak: http://list25.com/25-crazy-and-extrem...
İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Göz Doyuran Diyet

21. Göz Doyuran Diyet

İngilizcesi ''Air Diet'' olan diyet çeşidini Türkçeye bu şekilde çevirelim dedik. Detayları okuyunca siz de bize hak vereceksiniz. Eziyet gibi kilo verme yöntemi çünkü... Fransa'da yaygın olan bu yöntem, aç kalmanın eğlenceli yolu olarak biliniyor. Bizde de vardır benzer bir durum: ''Sofrayı hazırlarken doydum'' lafını duymuşsunuzdur çoğu zaman. Bunun bilinçli olarak yapılan versiyonu. Sanki yiyecekmiş gibi sofrayı donatıyorsunuz ama aslında yemeği yaparken yemiş kadar oluyorsunuz. Listemizin en masum kilo verme yolu diyebiliriz bu yöntem için.

20. İnsülin

20. İnsülin

İnsülin tedavisi şeker hastalarına uygulanan bir yöntemdir ve vücuttaki karbonhidrat oranını dengeler. Bunların yanında vücuttaki yağ oranını azaltmasından dolayı listemizde kendine yer buluyor. Kilo vermek uğruna bilinçsiz bir şekilde kullanılırsa şeker hastası olmayan birini şeker hastası yapabilir. Aman dikkat!

19. Elma ile Kahve

19. Elma ile Kahve

Elma ve kahve diyetinin anlamı tahmin ettiğiniz üzere şudur; elma ile kahveden istediğiniz kadar tüketin ama başka hiçbir şey tüketmeyin. Kahvenin idrar sökücü bir özelliği olduğu doğru ama elmayı ve kahveyi sınırsız tükettiğin bir diyetin başarılı olacağına inanmıyoruz.

18. Zayıflama Kemeri

18. Zayıflama Kemeri

Siz de denk gelmişsinizdir bu kemerlere. Çevrenizde illa ki bir kullanan vardır. Karın bölgesinde kullanılan bu kemerin uygulandığı bölgeyi aşırı terleten bir özelliği vardır. Şiddetli dehidrasyon, mide bulantısı ve hatta sıcaklık çarpmasına kadar sonuçları olabilir. Bizden söylemesi...

17. Uyuyan Güzel Diyeti

17. Uyuyan Güzel Diyeti

Güzellik uykusuna yatmak da denebilir bu diyet şekli için. Kulağa hoş gelebilir; fakat şu ana kadar sıraladığımız kilo verme yöntemlerinden muhtemelen en tehlikelisi. Gün içinde açlıktan bayılmak üzereyken ve tam da önünüze gelen her şeyi yemeye hazırlanırken, aldığınız uyku hapları sayesinde saatlerce uykuya dalabilir ve diyeti devam ettirebilirsiniz. Besinsiz kalan ve sürekli uykuda olan bir vücudun kasları tükenmeye çok yakındır, bilginize...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Arı Poleni

16. Arı Poleni

Vücut geliştirme ile ilgilenenler arasında pek yaygındır arı poleni. Kullanıldığı durumda vücuttaki yağ oranını azalttığına dair bilgiler mevcut; fakat bu bilgilerin hiçbiri tam anlamıyla kanıtlanmış değil. Üstüne bir de gerekli testler yapılmadan kullanıldığı zaman, vücudun alerjik reaksiyon gösterme ihtimali de oldukça yüksek.

15. Bebek Maması Diyeti

15. Bebek Maması Diyeti

Kulağa saçma geliyor değil mi? Kilo vermek için de olsa bebek maması yenmez diye düşünüyor olabilirsiniz. Ama bu diyeti uygulayanların sayısı hiç de az değil. Bir tabak bebek maması yediğiniz takdirde aldığınız kalori 20 ile 100 arasında değişiyor. Kalori değerleri kilo vermek için hiç fena değil; fakat yetişkinlerde bebek maması tüketmek besin değerlerinde dengesizliklere yol açıyor. Gerekli olan protein ve minerallerden mahrum kaldığınız için sağlığınızın bozulması muhtemel.

14. İlaçlar

14. İlaçlar

Kilo vermek için diyet ilacı kullanmak her zaman bilinen bir yöntemdi. Fakat kilo vermek için hap kullanan insanlar hiçbir zaman istedikleri sonuçları elde edememişlerdir ve sağlık durumlarını bozdukları ile kalmışlardır. Bu yolda kandırılan birçok insanda ilaç kullanımı bağımlılık yapmıştır ve kilo vermek bir yana üstüne zararlı çıkmışlardır.

13. Aşırı Alkol Tüketimi

13. Aşırı Alkol Tüketimi

Çok fazla alkol tüketerek kilo vermenin aşırı sağlıksız olduğunu söylememize gerek yoktur sanırım. İçtiğiniz zaman yemek yeme isteğinin ortadan kalkacağını düşünmek çok yanlış bir düşünce. Eğer öyle olsaydı, geceleri hiçbir çorbacı açık olmazdı...

12. Jelibon Diyeti

12. Jelibon Diyeti

Hangi akıllı jelibon yiyerek kilo verilebileceğini düşündü gerçekten bilmiyoruz. Birden fazla sakızı aynı anda uzun süre çiğneyerek kilo verilebileceği sağlıksız da olsa doğru; fakat jelibon yiyerek kilo vermenin mümkün olduğunu düşünmüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lahana Çorbası Diyeti

11. Lahana Çorbası Diyeti

Bir diyet yöntemi olarak uygulanmasından önce 2. Dünya Savaşında iskorbit hastalığına (C vitamini eksikliği nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık) karşı tüketilen bir yemekti. Ancak ne olduysa doksanlı yıllarda, lahana çorbası kilo vermek için tüketilen bir yiyecek oldu. Sadece lahana çorbası ile beslenen bir birey gün içinde alması gereken 2000 kaloriden daha az kalori alacağı için gün içinde verimli vakit geçirmesi çok mümkün değil.

10. İpeka Diyeti

10. İpeka Diyeti

Güney Amerika'da yetişen, kusturucu niteliği olan bir kök anlamına gelen ipeka, daha çok tıp alanında kullanılan bir şeydir. Hastaların midesinin boş olması istendiği durumda kullanılan bir nevi ilaçtır. Kilo vermek adına bilinçsizce kullanmak çok kötü sonuçlar doğurabilir.

9. Korse Giymek

9. Korse Giymek

Uzun süre korse giymenin bel bölgesini incelttiği doğru olabilir; ancak sağlık açısından hiç de uygun değildir. Karın ve bel bölgesinde uyguladığı aşırı baskıdan dolayı iç organlar zarar görecektir.

8. Tüp ile Beslenmek

8. Tüp ile Beslenmek

Psikiyatri hastanelerinde yemek yemeye direnen hastalar için kullanılan bir yöntem olan tüp ile beslenme yöntemi, burundan yemek borusuna doğru yerleştirilen küçük tüplerle gerçekleştirilir. Düşük kalorili yiyeceklerin tüp ile aktarıldığı bu yöntemi evde kendi imkanlarınızla yerine getirmenize pek imkan vermiyoruz. Zaten gerek de yok.:)

7. İdrar İğneleri

7. İdrar İğneleri

İdrar iğnelerinin vücuda enjekte edilmesi kulağa iğrenç gelebilir ama kilo vermek konusunda takıntılı insanların uygulamaktan çekinmediği bir yöntem kendisi. Bu işlem sırasında hamile kadınların idrarı kullanılır; çünkü metabolizmayı artırıcı etkisi vardır ve daha hızlı kalori yakılmasına olanak sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaşık Diyeti

6. Kaşık Diyeti

Bu diyet yöntemi ise sadece kaşık ile yenebilecek yemeklerin tüketildiği bir yöntemdir. Çorba ve yoğurdun tüketilmeye uygun olduğu bu diyet yönteminde; insanlar genellikle bol bol puding yermiş ve diyet yalan olurmuş.

5. Ana Boot Camp Diyeti

5. Ana Boot Camp Diyeti

Listemizdeki şu ana kadar karşınıza çıkan en tehlikeli kilo verme yöntemi olan ana boot camp diyeti; iştahın olmadığı bir yaşam biçimini benimsemenizi öneriyor. Katı diyet uygulamalarını içeren bu yöntem gün içinde en fazla 500 kalori almanıza izin veriyor. İnsanların ölümüne bile yol açabilecek bu diyet yöntemi; kalp krizine ve organ yetmezliğine sebebiyet verebilir.

4. Mide Kelepçesi Ameliyatı

4. Mide Kelepçesi Ameliyatı

Günümüzde çokça duyduğumuz bir kilo verme yöntemi daha. Ölüm tehlikesi olan obezite hastaları, fazla kiloların yüzde kırkı veya altmışından mide kelepçesi taktırarak kurtulabiliyor. Ancak sonrasında doktor kontrolünde bir diyet programı ve egzersiz gerekiyor. Ameliyat sonrası çok dikkatli olunması gereken bu yöntemde; gerekli özen gösterilmediği takdirde çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

3. Pamuk Yumağı Diyeti

3. Pamuk Yumağı Diyeti

Pamukları suya veya meyve suyuna bandıktan sonra yemek üzerine olan bu diyet bir çeşit beyin kandırma yöntemidir. İnsan vücudunda ağır hasarlara yol açan ve bazı kişilerde ölümle son bulan en tehlikeli zayıflama yöntemi olarak geçiyor.

2. Bağırsak Kurdu Diyeti

2. Bağırsak Kurdu Diyeti

Bağırsak kurdu yumurtası yemek yoluyla kalın bağırsakta büyümesine izin verilen bağırsak kurdu kilo verilmesine yardımcı olur; fakat sizin de tahmin edeceğiniz gibi inanılmaz tehlikeli bir yoldur ve bazı zamanlar vücuttan dışarı atılması mümkün olmuyormuş bu bağırsak kurtlarının.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dil Yaması Diyeti

1. Dil Yaması Diyeti

Dil yaması diyeti Venezuela'da bulunan bir yöntem. Dile dikilen bir yama sayesinde kilo verme sağlanabiliyor. Oldukça rahatsızlık hissi veren bu yöntemde yemek yemek neredeyse hiç mümkün değil. Tabi ki bu yöntemi de kesinlikle önermiyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
490
244
126
81
49
48
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Shepard Sasi

lan s.gidin bi spor salonuna amk

Türk Mavisi

Bir kere kaşık diyeti bize gitmez. Ne demek sadece kaşıkla yenen şeyler kabul? Kaşığın üstünde durduğu sürece sorun yoksa ben onunla pizza bile yerim :))) Bu... Devamını Gör

Kurumi Kumamakura

bu insanlar gerizekalı ya.. 3 tane hamburger yiceğine git 1 kilo salata ye o zaman zayıflamak istiyosan. iğrenç.midem bulandı.