Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'nu İçeri Aldırmayan TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer Kimdir? TÜİK Başkanı Nereli ve Kaç Yaşında?

Kılıçdaroğlu'nu İçeri Aldırmayan TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer Kimdir? TÜİK Başkanı Nereli ve Kaç Yaşında?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığını Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer’in yaptığı TÜİK’e alınmadı. Kapılarını ana muhalefet partisine kapatan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Dinçer AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mart ayında kuruma atanmıştı. Dinçer, kadına yönelik şiddet ile ilgili verilere ulaşılamadığını söylemesiyle tepki çekmişti. Peki, TÜİK Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer kimdir? Kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtları haberimizde. İşte Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine randevu vermeyen TÜİK’e gideceğini duyurarak, saat 11.00’de kuruma gitti. Ancak TÜİK, Kılıçdaroğlu ve CHP yetkililerine kapılarını kapatarak içeri almadı.

Başkanlığını Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer’in yaptığı TÜİK'in güvenlik görevlileri, randevusu olmayanların içeri alınamayacağı bilgisini verdi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Cumhuriyet tarihine geçtiği’ değerlendirmesi yaptığı olayın ardından TÜİK başkanının kim olduğu merak konusu haline geldi.

Dinçer 1968 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin İşletme Mühendisliği Bölümünde ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstatistik Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yöneylem Araştırması üzerine Doktorasını almıştır.

Dinçer 1992 yılında Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümünde araştırma görevlisi olarak başladığı görevine 2019 yılından beri Profesör olarak devam etmektedir. Kendisinin uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 26 adet bilimsel makalesi, uluslararası yayınevleri tarafından basılmış 12 adet kitap ve kitap bölümü ile uluslararası sempozyumda sunularak basılmış 7 adet bildirisi bulunmaktadır.

Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde hakemlik ve editörlük görevlerini yürütmüştür. Dinçer Doktora ve Yüksek Lisans düzeyinde pek çok bilimsel tezin yönetimini gerçekleştirmiştir.

Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer 2 Mart 2021 tarihli ve 31411 sayılı resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı olarak atanmıştır.

TÜİK Görevi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır.

TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar. Topladığı verileri analiz eder ve istatistiki bilgi haline dönüştürür. Bu istatistiki bilgiler, toplumun her kesiminde karar alma aşamalarında güvenilir yol göstericilerdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın