Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Tahir Elçi'nin Ailesine Taziye Ziyareti

Kılıçdaroğlu'ndan Tahir Elçi'nin Ailesine Taziye Ziyareti

FreiGeist
02.12.2015 - 13:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Elçi’nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, faillerin ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizerek “Faili meçhul cinayetler Türkiye’de demokrasiye ve insan haklarına gölge düşürüyor. Türkiye’nin karnesi bu konuda kırık” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Sabah saatlerinde beraberindeki bir grup milletvekili ve partiliyle Elçi'nin evine gelen Kılıçdaroğlu eşi Türkan Elçi ve çocuklarına taziyelerini iletti.

Şehit olan polis memurları Cengiz Erdur ve Ahmet Çiftaslan

CHP lideri daha sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü' nü ziyaret edip çatışmada şehit olan iki polisle ilgili taziyelerini bildirdi. Müdürlükte Vali Hüseyin Aksoy ile Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile görüşen CHP Liderine Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Sezgin Tanrıkulu ve Genel Sekreter Gürsel Tekin eşlik etti. 

Son olarak Diyarbakır Barosu'nu ziyaret eden CHP lideri burada bir açıklama yaptı.

'Diyarbakır’ ın göbeğinde bir baro başkanı katlediliyor failleri ortaya çıkarılmalı'

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır Barosu ziyaretinde açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır’ın göbeğinde bir baro başkanı katlediliyor failleri ortaya çıkarılmalı. Diyarbakır barosuna başsağlığı dileklerimi iletiyorum onlar bu olayların takipçisi olacaklar. Artık Türkiye de huzur istiyoruz. Bu ülkenin huzura barışa ihtiyacı var en büyük arzumuz bu. Ayrışmanın felaket getirdiğini hepimiz biliyoruz” dedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tahinr Elçi’ nin öldürülmesi ile ilgili; “Devlet delilleri bulur, failleri yakalar, adalete teslim eder. Adalet bunu gerektirir biz de bunu isteriz. Faillerin yakalanmasını isterim bunu isteme hakkım var. Hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Faili meçhul cinayetler Türkiye’de demorasiye, insan haklarına gölge düşürüyor. Türkiye’ nin karnesi bu konuda kırıktır” diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
5
1
1
0
0