Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Hollande'a Taziye Mektubu

Kılıçdaroğlu'ndan Hollande'a Taziye Mektubu

ATKN
14.11.2015 - 17:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa’nın başkenti Paris’teki saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, 'Yakın zamanda terör sonucu yüzlerce canını kaybetmiş bir millet olarak Fransa halkının yaşadığı acıyı paylaşıyor, terörü lanetliyorum' dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a mektup yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Yakın zamanda terör sonucu yüzlerce canını kaybetmiş bir millet olarak Fransa halkının yaşadığı acıyı paylaşıyor, terörü lanetliyorum' dedi.

Taziye mektubu

Kılıçdaroğlu, gönderdiği taziye mektubuyla Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a başsağlığı dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu mektubunda, 'Paris’te dehşet verici terör saldırılarına uğrayan Fransa halkıyla dayanışma içindeyiz. Derin acınızı paylaşır, yürekten taziyelerimi sunarım. Bu saldırı da daha öncekiler gibi özgürlük, eşitlik, kardeşlik gibi insanlığın tüm ortak değerlerini hedef almaktadır. Nitelik ve nicelik değiştiren terör tehdidiyle, evrensel değerlerimize ve insanlığın ortak kazanımlarına bilhassa sahip çıkarak, küresel bir planlama ve sürdürülebilir bir stratejiyle etkili bir şekilde mücadele etme gereği bir kez daha görülmektedir' ifadelerini kullandı. 

'Toplumda yeni korkulara yol açmasına izin verilmemeli'

Feci sonuçları olan bu tür saldırıların yeni düşmanlık ve kutuplaşmalara, toplumda yeni korkulara yol açmasına izin verilmemesinin, bu aşamada hayati önem taşıdığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sosyal demokrat, özgürlükçü ve ilerici partilerin bu mücadelede öncü bir rol almasının, insan yaşam ve onuruna, dayanışmaya verdikleri yüce değerin doğal bir gereği olduğunu belirterek, bu noktada da Fransa'nın yanında olacaklarını kaydetti.

Fransa'nın bu acıyı vakarla aşacağından emin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın şahsında Fransa halkına taziye ve başsağlığı dileklerini bildirdi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
7
6
4
2
1
0