Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'na Linç Girişimi Davasında Karar Verildi: Basit Yaralamadan 2 Yıl 1 Ay Hapis

Kılıçdaroğlu'na Linç Girişimi Davasında Karar Verildi: Basit Yaralamadan 2 Yıl 1 Ay Hapis

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta yapılan linç girişiminin 7. davasında karar verildi. Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün'e “basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari Çukurca'da şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı'nın 21 Nisan 2019 Pazar günü Çubuk’un Akkuzulu Köyü'ndeki cenaze namazına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik linç girişimine ilişkin davanın beşinci duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı.

'Suç işlemeye tahrikten' de ceza verildi

'Suç işlemeye tahrikten' de ceza verildi

Kılıçdaroğlu’na Çubuk’taki linç girişimi davasında karar çıktı. Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e “Basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sarıgün, “Suç işlemeye tahrikten” ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP'den açıklama geldi

CHP'den açıklama geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, karardan sonra yaptığı açıklamada, 'Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Yani istinafa gitmek mümkün değil' dedi.

Erkek, 'Adalet arıyoruz. 85 milyon adalete susadı. İlk seçimden sonra bu ülkedeki tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız. Ülkemizin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç ise karara ilişkin, 'Sonuç tam bir komedi' dedi. Özkoç açıklamasında, 'Bu davanın arkasında duranlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iktidardır. O insanları tahrik edenler, Kılıçdaroğlu'na linç girişimini yaptıranla, Kılıçdaroğlu'nun bir evde saatlerce mahsur kalmasını sağlayanlar iktidar mensuplarıdır' diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
14
5
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enkidu

Aynı yumruk, Devlet Bahçeli'ye atılsaydı aynı karar verilir miydi?

kalifat

aynı yumruk devlet Bahçeli'ye atılsa , aynı ceza verilse , az bulurmuydun?

ÜmitYlmz

Kabine toplantımızda açık cezaevlerindeki hükümlüler için belirli şartlarda uygulanan ve 31 Mayıs’ta süresi sona eren Kovid-19 izinleri ile ilgili de yeni bi... Devamını Gör

Balkan Türkleri

Aynısını ismi lazım değil başka bir siyasetçiye yapsalardı yedi sülaleri vatana ihanetten,darbeye teşebbüsten,anayasal düzeni ortadan kaldırmaktan müebbet al... Devamını Gör