Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu İçin Yeni Hamle: Sermaye Gruplarıyla İkna Çalışması

Kılıçdaroğlu İçin Yeni Hamle: Sermaye Gruplarıyla İkna Çalışması

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘beşli çete’ olarak adlandırdığı ve aldıkları kamu ihaleleri ile tepki çeken bazı holding yöneticilerinin kendisi ile görüşmek için araya birilerini soktuğunu ancak CHP’nin kapısının onlara kapalı olduğunu açıklamıştı. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de söz konusu şirketlerin mal varlıklarının iktidara geldiklerinde kamulaştırılacaklarını ifade etmişti. İddiaların odağındaki holding yöneticilerinin, Kemal Kılıçdaroğlu ile için yeni bir hamlede bulunduğu iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sermaye gruplarıyla birlikte ortak açıklama planı

Sermaye gruplarıyla birlikte ortak açıklama planı

Kılıçdaroğlubeşli çete’ olarak Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu’nun sahiplerini işaret ediyor.

Diken.com.tr’den Altan Sancar’ın haberine göre; Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapıyı tamamen kapatması üzerine adı geçen şirket sahipleri, aralarında medya gruplarının da bulunduğu bazı sermaye sahipleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. 

Yapılan görüşmelerde, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının tüm sermaye sahiplerine zarar verdiği ve ortak bir karar ile açıklama yapılması gündeme getirildi.

Yapılan öneriyi bazı holdingler, ‘Siyasi tartışmalara girmek istemediğini’ söyleyerek reddetti. Görüşmedeki bazı gruplar ise dile getirilen endişeleri yerinde buldu. 

CHP kaynakları ise, kendilerine hala aracılarla görüşme teklifi geldiğini ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun kesinlikle kabul etmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun görüşlerinin parti politikası olduğu da belirtiliyor.

Neler yaşanmıştı?

Neler yaşanmıştı?

CHP cephesinden ilk ‘beşli çete’ açıklaması, Genel Sekreter Selin Sayek Böke’den gelmişti.

Böke yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki bütün kaynakları rantla yemiş olan 5 şirketten bahsediyorum. Ne müzakeresi yapacağız? Müzakere falan yok. ‘Bunlar artık kamunundur’ diyeceğiz ve devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da kamulaştırmadan bahsedince, adı geçen şirketlerden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz açıklamada bulunmuştu.

Mehmet Cengiz; “Deniz Baykal’a gittik, gelin, buyurun gezin dedik. Bir heyet kurdu ve geldi, anlattık. Ondan sonra dost olduk ve dostluğumuz devam ediyor. Keşke Sayın Kılıçdaroğlu da… İnanıyorum ki yanlış bilgiler var elinde, yanlış konuşuyor.” ifadelerini kullanmıştı. 

Kemal Kılıçdaroğlu ise bu sözlere, “Geleceğim ama sadece birisine değil; beşinize birden geleceğim. Yemin olsun ki kaçacak delik bulamayacaksınız” demişti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Equal

Bu adam siyasetten hiç anlamıyor, kafayı yiycem gerçekten.