Görüş Bildir
Haberler
Kıbrıs'ta Üniversite Okumak

Kıbrıs'ta Üniversite Okumak

Burcu Pak
27.12.2014 - 16:35 Son Güncelleme: 27.12.2014 - 17:07

Kıbrıs'ta Üniversite Okumak

Üniversite sınav sonuçları açıklanmasına yakın her zaman bu soru gündeme gelmiştir. Kıbrısta Üniversite Okumak

Bu soruya herkes kafasına göre cevaplar yazmaktadır. Kıbrıs'dan mezun olan öğrencilerden tutunda hayatından sadece bir kere bile Kıbrıs'a gitmemiş insanlara kadar

Kıbrıs'tan mezun olmuş biri olarak şunu çok net bir şekilde ifade edebilirim. Kıbrıs'ta üniversite okunur arkadaş.

Evet hemde çok güzel okunuyor ve okudum. Fakat Üniversite okumak için bir yerin çoğrafi özellikleri mi önemli sadece. Kıbrıs'tan mezun olanlara sorsanız belki bir çoğu şikayet edecektir. Yok kıbrıs şöyle yok kıbrıs böyle. 

Bende diyorum ki. Kıbrıs çok güzel Kıbrıs'ta üniversite okumak daha güzeldir. Aşağıda verdiğim linkte kıbrıs'ta okumak isteyen bir insanın aklına gelecek bütün sorular cevaplandırılmış aslında.

http://mysubh.com/makale/2878/kibris-ta-universite-okumak.html

Kıbrısta Okumanın bedelini soran arkadaşlar yada kıbrısda sosyal hayatı soran arkadaşlar yukarda verdiğim adresten bütün bilgilere gerçekci bir ağızla ulaşabilirler.

Ben farklı konuya değinmek istiyorum ama. Kıbrıs'ta neden Üniversite okunmasın

Türkiye'nin birçok yerinde bulunan özel okullardan ne farkı olabilir ki bu kadar eleştirilsin. Kıbrıs tarihi itibari ile sürekli olarak bir çatışmanın ortasında kalmıştır. Ülkeler siyasi planlarını yaparken mutlaka kıbrısı bir tarafta tutmak istemişlerdir.

Her zaman diyoruz ya. Kıbrıs Halkı Türkleri sevmiyor. Yav arkadaş seviyor olabilir. Hatta bende çok kez şahit oldum bizlerden nefret ediyorlar. Ama neden kimse bunun cevabını merak etmiyor.

Neden kimse kıbrıslılar neden türkler sevmiyor sorusunun derinine inmiyor.

Ben öğrencilik yıllarımda bu soruyu yeni nesil kıbrıslılara sormak yerine 50 yaş üstü insanlara sorardım. Hepsinin verdiği cevap aynıdır arkadaşlar. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Türkiye bizi zulümden kurtardı fakat buraya yerleştirdiği insanlar ne yazık ki bu topraklara cinayeti, hırsızlığı ve gasp getirdi. Ne yazık ki bu topraklarda Türkiye'den kaçan yüzlerce kaçak barınıyor. Ne yazık ki bu topraklarda Türkiye'nin bütün karaparası haklanıyor. Hal böyle olunca yeni nesil geçmişe bakmıyor ve o anki duruma bakıyor ve Türkiye'yi hiç sevmiyor.

Kıbrısta Ünviersite Okumak sorusu aslında çok geniştir ama ben sadece bu kadar yazmak istedim.

Kaynak: http://mysubh.com/makale/2878/kibris-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burcu Pak

kıbrısı seviyorum yaa :)