Görüş Bildir
Haberler
Keşif Zamanı! Yükselen Değer Çin Sinemasından 15 Harika Örnek

Keşif Zamanı! Yükselen Değer Çin Sinemasından 15 Harika Örnek

Burak Sakar
19.10.2021 - 09:45

Beş yılı aşkın süredir dünya gişesini şekillendiren Çin, yerli filmleriyle dünya sinemasında hayli önemli bir yere sahip. Oscar adayı Better Days'ten gişede rekorlar kıran Monster Hunt'a, yükselen değer Çin sinemasından izlemeniz gereken 15 filmi sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 - Dying to Survive

1 - Dying to Survive

Lu Yong'un gerçek hayat hikayesinden uyarlanan ve 2018'te ülkesinde gişe rekorları kıran Dying to Survive, kendi çapında ilaçlar satan bir esnafın lösemi hastaları için Hindistan'dan getirdiği ucuz kanser ilaçlarıyla kâr etme çabasını konu ediniyor. Gözyaşı garantili sonu ve kalbimizden vuran senaryosuyla Çin tarihinin en iyi filmlerinden biri.

IMDb: 7,9

2 - Ne Zha

2 - Ne Zha

Çin yapımı ilk IMAX animasyon filmi olan Ne Zha, şeytan topu olarak doğan Ne Zha'nın insanlardan farklı olan güçleriyle birlikte yaşadığı maceraları konu ediniyor. Ying-yang felsefesine ilgisi olanların ayrı ilgisini çekecek olan yapım, halihazırda Çin tarihinin en çok izlenen üçüncü filmi.

IMDb: 7,5

3 - Better Days

3 - Better Days

Geçtiğimiz yıl En İyi Yabancı Film kategorisinde finale kalan Better Days, üniversite sınavına hazırlanan bir grup Çinli öğrencilerin hikayesine odaklanıyor. Okulda gördüğü zorbalığın ardından kendi kabuğuna çekilen bir kızın hayatına giren bir çocuk her şeyi kökten değiştirir. Gözyaşlarımızı sel eden filme başlarken mendilinizi unutmayın.

IMDb: 7,6

4 - Monster Hunt

4 - Monster Hunt

Fantastik film sevenler, bir adım yaklaşın. Ailecek izlenebilecek türden bu film, insan bir baba ve canavar bir kraliçenin çocuğu olan canavar bebek Wuba'nın yaşadığı maceraları konu ediniyor. 2015 yılında tüm zamanlar gişe rekorunu kıran filmin ikincisini pek tavsiye etmesek de ilki keyifli bir seyirlik sunuyor.

IMDb: 6,1

5 - So Long My Son

5 - So Long My Son

Mendiliniz hazırsa, bir adım daha yaklaşın. Berlin'de Altın Ayı için yarışan ve toplamda 30 ödül kazanan film, biricik oğullarını kaybeden bir çiftin trajik yaşamına odaklanıyor. Bu acının üzerine yeni bir şehirde evlat edindikleri bir çocukla hayat kurmak isteyen çiftin yaşamı allak bullak olacaktır. Üç saatlik süresini bir an bile hissettirmeyen film fazlasıyla etkileyici bir olay örgüsüne sahip.

IMDb: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 - The Eight Hundred

6 - The Eight Hundred

İlk başta sansür kurulundan geçemediği için yayını bir sene ertelenen ve pandemi döneminde Çin sinemalarını kurtaran The Eight Hundred, Japonya'nın işgalci politikalarıyla savaşan Çin'in 1937 Şangay'daki direnişini konu ediniyor. Prodüksiyonuyla yüksek bütçesinin hakkını veren filmin hazırlık aşaması 10 yıl sürdü.

IMDb: 6,8

7 - The Bravest

7 - The Bravest

Kahramanlık hikayelerini çok seven Çin sinemasından yeni bir duygusal örnek daha. Binhai bölgesindeki petrol boru hattının patlamasının ardından Çinli cesur itfaiyecilerin mücadelesini konu edinen film, gerçek bir hikayeden beyaz perdeye uyarlandı.

IMDb: 5,6

8 - Jiang Ziya

8 - Jiang Ziya

Yine Çin, yine harika bir mitolojik animasyon. Pandemiye rağmen ekim ayında ülkesinde hayli ses getiren ve Ne Zha evreninin devamı sayılan bu animasyonda dünyaya sürgün edilen bir savaşçı, yeniden kendi evrenine dönmek ve bir tanrı olmak için iblisi öldürmek zorunda kalacaktır. Ailecek izlemesi ayrı keyif.

IMDb: 6,6

9 - The Yin Yang Master

9 - The Yin Yang Master

Biraz da Netflix diyelim mi? Ülkesi Çin'de yasaklanan, entrikalarla dolu bu çarpıcı yapım, yin yang ustası Qingming’in 300 yıllık uykusundan uyanan iblisi mühürleme görevini konu ediniyor. Fantastik/tarihi aksiyon türündeki film hem prodüksiyonu hem de senaryosuyla bu yılın en iddialı yapımlarından biri.

IMDb: 6,5

10 - Yuvaya Dönüş / Coming Home

10 - Yuvaya Dönüş / Coming Home

Çin sineması kuşkusuz ki tarihi dram türünde çok başarılı. Bunu kanıtlayan filmlerden Coming Home, Kültür Devrimi'nin sona ermesiyle birlikte serbest kalan politik mahkumun eve döndüğünde eşi tarafından tanınmamasıyla birlikte gelişen olayları konu ediniyor. 2014 yılında Cannes'da yarışan film aşk, sabır ve suçluluğun harikulade sentezi.

IMDb: 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 - Ruh / The Soul

11 - Ruh / The Soul

Zihin bulandıran filmleri seviyorsanız burada tam sizlik bir örnek var. Bu yıl Çin sinemalarında fırtınalar estiren The Soul, faili meçhul bir cinayeti araştıran savcı ve eşinin hikayesine odaklanıyor. Bu araştırmayla birlikte olağan dışı sırların ortaya çıkması ise filmimizin merkezinde yer alıyor.

IMDb: 6,6

12 - Chasing the Dragon

12 - Chasing the Dragon

Scarface'e benzer havasıyla dikkat çeken Chasing the Dragon, 1960'lar Hong Kong'unda kaçak göçmen olarak yeraltı camiasında isim yapan Crippled Ho'nun kurduğu uyuşturucu imparatorluğunu konu ediniyor.

IMDb: 6,8

13 - İlk Kez / First Time

13 - İlk Kez / First Time

Gerçek bir aşk filmine aç olduğumuz bugünler için nefis bir alternatif. Annesi ile yaşayan 22 yaşındaki kas hastası Shiqiao, günlerden birinde fuarda karşılaştığı eski okul arkadaşı Gong Ning ile yeni bir aşka yelken açarken hayatı da toptan değişecektir.

IMDb: 6,5

14 - My Beloved Bodyguard

14 - My Beloved Bodyguard

Aksiyon sinemasından bilinmeyen iyi örnek bulmak hayli zor. Çin sineması bu noktada da imdadımıza yetişiyor. Hak ettiği değerin hayli altında kalan bu aksiyon, emekli eski bir koruma görevlisinin küçük bir kızı kurtarmak için mesleğe dönmesiyle birlikte gelişen aksiyon dolu olayları konu ediniyor.

IMDb: 5,9

15 - 1942'ye Dönüş / Back to 1942

15 - 1942'ye Dönüş / Back to 1942

Savaş dramları ilgililerinin kaçırmaması gereken Back to 1942, gazeteci Theodore White'ın mücadelesini konu ediniyor. Çindeki Henan bölgesinde işlenen insanlık suçunu belgelemek için çalışan White'ın bize sundukları çaresizliğin insana neler yaptırabileceğinin en çarpıcı kanıtı.

IMDb: 6,8

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın