Görüş Bildir
Haberler
Kerem Aktürkoğlu Kimdir, Neden Gündemde? Fatih Terim’den Kerem Aktürkoğlu ve Marcao Açıklaması

Kerem Aktürkoğlu Kimdir, Neden Gündemde? Fatih Terim’den Kerem Aktürkoğlu ve Marcao Açıklaması

Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Giresunspor’u 2-0 mağlup eden Galatasaray’da Karem Aktürkoğlu ve Marcao kavgası konuşuluyor. Mücadelenin ikinci yarısında genç takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’nun üzerine yürüyen ve saldıran Marcao, kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Kendi takım arkadaşını dövdüğü için kırmızı kart gören Marcao hakkında Galatasaray’ın nasıl bir yaptırım yapacağı merak ediliyordu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonunda yaptığı açıklamada genç oyuncu Kerem Aktürkoğlu’na sahip çıktı. Peki, Kerem Aktürkoğlu kimdir? İşte Galatasaray’da yaşanan Kerem Aktürkoğlu ve Marcao kavgası sonrası Fatih Terim’in açıklamaları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Terim: Kerem Bizim Kıymetlimiz

Fatih Terim: Kerem Bizim Kıymetlimiz

'Hepimiz, soyunma odasında, sahanın içinde her türlü münakaşayı ederiz. Hatta neredeyse birbirimize saldırma noktasına geliriz, yükseliriz ama ama ben ilk defa görüyorum böyle bir pozisyonu. Henüz ne olduğunu anlamış değiliz. Ne olursa olsun hoş değil. Durumu bir şekilde çözeceğiz, kimse merak etmesin. İkisi de bizim oyuncumuz ama Kerem bizim genç ve kıymetlimiz. Hem Kerem'in gençliğini koruyacağız hem de Marcao'ya gereği neyse yapacağız. Ne yapacaksak biz yapacağız. Maçın önüne geçti. Ancak bir sakin olalım. Her şeyi hallederiz. Kimse merak etmesin.'

Kerem Aktüroğlu Kimdir?

Kerem Aktüroğlu Kimdir?

Muhammed Kerem Aktürkoğlu 21 Ekim 1998 Kocaeli’nde dünyaya gelmiştir. Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giymektedir.

Futbola 2011 yılında Gölcükspor altyapısına girerek başladı. Burada 2013 yılına kadar kalan Aktürkoğlu daha sonra Hisareynspor'a katılmıştır. 2014 yılında Medipol Başakşehir altyapısına geçmiş, 2015'te profesyonel sözleşme imzalamıştır.

Takıma 2014'te amatör sözleşme ile Başakşehir’e katılmıştır. 2015 yılında profesyonel sözleşme imzalanmış ve buradan 2016 yılında kiralık olarak Bodrumspor'a gitmiştir. 2018 yılında takımdan ayrılmış, bedelsiz olarak Karacabey Belediyespor'a katılmıştır.

2016 yılında Başakşehir'den kiralık olarak Bomdurumspor’a katılmıştır. Profesyonel futbolculuk hayatındaki 5. haftadaki 75.dakikada dahil olduğu MKE Kırıkkalespor maçıyla başlamıştır. 22. haftada tekrar karşılaştığı Kırıkkalespor maçında oyuna 70. dakikada dahil olmuş ve 84. dakika da ilk golünü atmıştır. Ligin devamında Pazarspor, Manisa BB ve Derincespor maçlarında da skora katkıda bulunmuştur. Sezonun tamamında 27 maça çıkıp 4 gol atmıştır.

Kerem Aktüroğlu’nun Galatasaray Kariyeri

Kerem Aktüroğlu’nun Galatasaray Kariyeri

2020 yaz transfer döneminde Süper Lig takımlarından Galatasaray ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştır. Anlaşmaya göre Aktürkoğlu ilk sezon 850 bin, 2. sezon 900 bin 3 ve 4. sezonlarda ise 950 bin ₺ kazanacak. Oyuncunun Karacabey ile 1 senelik sözleşmesi olduğu için sezon sonu bedelsiz olarak takıma katılmıştır.

Aktürkoğlu Galatasaray forması ile ilk maçına 23 Kasım 2020'de 1-1- kazanılan 9. haftadaki Kayserispor karışında çıkmıştır. 11. haftadaki Hatayspor maçında 3. kez forma giyen Aktürkoğlu bu maçta Galatasaray forması ile ilk golüne imza atmıştır. Bu maçtan sonraki günlerde Aktürkoğlu'nın COVID-19 testi pozitif çıkmış ve 3 hafta sahalardan uzak kalmıştır. Sahalara tekrar döndükten 3 hafta sonra 18. haftada Gençlerbirliği maçı karşısında alınan 6-0'lık galibiyette 65. dakikada oyuna girmiş ve 67. dakikada Ryan Babel'in attığı 6. golünün asistini yapmıştır. 22. haftada da asist yapan Aktürkoğlu 25. ve 28. haftalarda da golle buluşmuştur.

Aktürkoğlu yaz transfer döneminde Galatasaray dışında Hannover 96 ve Fenerbahçe tarafından istenmiştir.

Aktürkoğlu, 17 Nisan 2021 tarihli Göztepe Galatasaray maçında üç gol atarak hat-trick yaptı ve 2016 Aralık ayından bu yana Galatasaray formasıyla hat-trick yapan ilk yerli futbolcu oldu. Aktürkoğlu 2020-21 Süper Lig'de hat-trick yapan ilk ve tek Türk oyuncu olmuştur. Sezon performansı sonrası Şenol Güneş tarafından millî takıma davet edilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın