Görüş Bildir
Haberler
Kedinin Yemek Rutinine Eklemen Gereken Şey Ne?

Kedinin Yemek Rutinine Eklemen Gereken Şey Ne?

miray soysal
28.10.2023 - 15:01

Hepimiz sevimli dostlarımızın sağlıklı bir şekilde beslenmesini istiyoruz. Bu sebeple onların yemek rutiniyle daha yakından ilgileniyoruz. Peki, kedinin yemek rutinine eklemen gereken şey ne?

Testin sonunda söylüyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk sorumuzla başlayalım! Kedin kaç kilo civarında?

2. Kedinin özel bir alerjisi veya hassasiyeti var mı?

2. Kedinin özel bir alerjisi veya hassasiyeti var mı?

3. En çok hangi oyuncakla oynamayı seviyor?

4. Peki kedin aç olduğunu sana nasıl belli eder?

5. Diğer kedilerle nasıl anlaşıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kedinin iştahı nasıl?

7. Söyle bakalım, senin kedin de en çok karton kutuyla oynamayı mı seviyor?

8. Son olarak, aşağıdaki kedi moodlarından birini seç!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Et!

Kediler sağlıklı üreme sistemi, keskin bir görüş açısı ve kalplerinin güçlü bir biçimde çalışması için proteinlere ihtiyaç duyarlar. Kedilerin en sevdiği etlerden biri kuzu etidir. Bu et kırmızı ete oranla daha az protein barındırsa da kedilerin iştahla tükettiği bir protein türü! Kedinin ihtiyacı olan proteini sağlayabilmesi için beslenme rutinine mutlaka et eklemelisin! Karışık içeriğe sahip mamaları tercih ettiğinde kedin için sağlıklı ve oldukça besleyici bir rutin oluşturacaksın!

Sebze!

Kedilerin çoğu gibi belki senin de kedin sebze yemeyi sevmiyor fakat bu besinler onun için zengin bir vitamin kaynağı. Çünkü içerdikleri lif ve su ile  sindirim sistemine oldukça yarar sağlıyor. Kedinin ihtiyacı olan suyu sağlayabilmesi için beslenme rutinine mutlaka sebze eklemelisin!  Ancak sebzeleri kedine verirken çiğ olmamasına, haşlanmış ya da fırınlanmış olmasına dikkat etmelisin!

Raw diyeti!

Evcil kedine 'raw' yani çiğ gıda diyeti uygulanabilirsin. Ancak bu tür bir diyetin uygulanması dikkat ve özen gerektirir. Çiğ gıda diyetleri, kedilerin doğal avcı doğasını yansıtmak amacıyla geliştirilmiştir ve bu tür bir diyetle kedilerin daha iyi beslendiklerini düşünmektedir.  Ancak kedilerin çiğ beslenme konusunda bazı özel gereksinimleri ve riskleri vardır, bu nedenle bu yaklaşımı kedine  uygulamadan önce veterinerinizden tavsiye almanız çok önemli.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Kendine olan özgüvenin her hareketinden dışarı taşıyor! Seni görenler güçlü aurana kapılıp gidiyorlar... Evde yemek siparişini veren, arkadaş grubunda herkes... Devamını Gör