Görüş Bildir
Haberler
Sırf Kedili Sahneleri İçin Bile İzlenebilecek 10 Film

Sırf Kedili Sahneleri İçin Bile İzlenebilecek 10 Film

Selahattin Özkan
05.11.2014 - 16:44 Son Güncelleme: 06.11.2014 - 17:14

İnsanları kedi ve köpek sevenler olarak ikiye ayıranlara inat,  hayvan sevgisinin farklılıklarına inanmayanlardan olmama rağmen kedilere olan özel ilgiyi anlıyor ve kişisel olarak paylaşıyorum. Hiç kuşkusuz bu ilgiyi besleyen filmleri seviyor ve özel olarak da takip ediyorum. Sinema insanları da bizlerin kedilere bu özel ilgisini paylaşıyor olmalılar ki bu güzel hayvanları çok özel ve güzel sahnelerle ölümsüzleştirmişler. 

Kedilerle güzelleşen filmleri sıraladığım bu listenin öznel olduğunu, çok daha güzel filmlerle bu listenin genişletilebileceğini belirtmek ister; yorumlarda buluşmayı beklerim. Bu listenin amacı; naçizane, kedi sevmeyen insanları bu filmler aracılığıyla; belki de, kedi sevgisini aşılamak, kimileri nefretle ifade edilen korkuya sahip olanların bu duygularını yenmesini sağlamaktır.

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alien

2. Breakfast at Tiffany's

2. Breakfast at Tiffany's

Bu muhteşem filmin baş rollerini Audrey Hepburn ve George Pepard ile birlikte paylaşan kedinin filmde bir adı yoktur. Hepburn'un eşsiz bir estetikle canlandırdığı Holy Golightly, kedisine isim vermemiş sadece 'Kedi' olarak hitap etmektedir. Bu inişli çıkış aşk hikayesinin en yakın tanıdığı olan 'Kedi'yi Frank Inn'in kedisi Orangey canlandırmıştır.  Filmde Holy Golightly'nin en yakın arkadaşı olan Kedi'yi canlandıran Orangey, 60'larda verilen PATSY ödülünü iki kez kazanan tek kedidir.

Breakfast at Tiffany's (1961)

3. The Godfather

4. Day for Night (La nuit américaine)

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. James Bond

5. James Bond

James Bond serisinde Ernst Stavro Blofeld'in alameti farikası beyaz kedisi; karakterin perdede görünmesine bile gerek kalmadan onu temsil edebiliyordu. Öyle ki Ernst Stavro Blofeld karakteri 1963 tarihli From Russia with Love ve 1965 tarihli Thunderball filmlerinde yüzünü göstermemiş ve sadece kucağındaki beyaz kedisiyle tanınabilmiştir. Kötü karakterin beyaz kediyle temsili daha sonra Austin Powers gibi bir çok parodide tiye alınmıştır.

6. The Matrix

7. Austen Powers

8. Harry Potter

8. Harry Potter

Hermione Granger'ın o dost canlısı kedisi Crookshanks'in gönlümüzü fethettiği satırlar belki küçük ama kedi dostları için unutulmazdır sanırım. Daha sonra çekilecek filmlerde Emma Watson'ın canlandırdığı karakterin aslında Hogwarts'taki sıkıntılı günlerinin ilk tanığıdır. Harry'nin kediyle olan ilişkisini Hermione üzerinden okumak da insanları meraklandırır. Hermione için ise bu kediden büyük, kaplandan küçük canlının gönlündeki değeri çok başkadır. Serinin bu en renkli yan karakterlerinden birisi olan Crookshanks'i Azkaban Tutsağı filminde Crackerjack isimli İran kedisi canlandırır.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

9. Shrek

Geleneksel olarak ormanda tek yaşayan, kötü kalpli ve acımasız olarak tasvir edilen devlerin her zaman böyle olmayacakları en iyi anlatan bu animasyon harikası yapım sıradan bir çocuk filminin sınırlarını aşan dramatik özellikleriyle bizleri kendisine çeker. 'Puss in Boots' isimli yakışıklı, kurnaz ve onurlu kedinin aslında istediğinde ne kadar masum olabileceğini gösterdiği sahne is kediseverlerin favorisidir. Bir kediyi temsil edebilecek tüm özellikleri tek bir kedide toplayan 'Puss in Boots' karakteri öyle çok sevilir ki daha sonra ana öyküden ayrılarak kendi öyküsü filmleştirilir. Antonio Banderas'ın güçlü sesinin yanı sıra Frank Welker ve Dan Castellaneta'nın miyavlamalarıyla can verilen bu kedi hayali olsa da gönlümüzü fethetmeyi bilmiştir.

Shrek (2001)

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Meet the Parents

Kedisiz BONUS: Aslan Bacanak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
8
6
5
3
2