Görüş Bildir
Haberler
Kedi Tırmığı 'Taksirle Adam Yaralama' Suçu Sayıldı

etiket Kedi Tırmığı 'Taksirle Adam Yaralama' Suçu Sayıldı

FreiGeist
01.02.2019 - 13:08 Son Güncelleme: 01.02.2019 - 16:43

Samsun’da bir esnaf, baktığı sokak kedisi iş yerinde bir müşteriyi yüzünden tırmalayınca 'taksirle adam yaralamak'tan 2.5 ay hapis cezası aldı. İtiraz sonucu hapis cezası, para cezasına çevrildi. 

Samsun’da 22 yıldır esnaflık yapan Ahmet Dilaver, kedilere düşkünlüğüyle biliniyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Ahmet Dilaver’in çalıştığı  GSM dükkanına 2 müşteri geldi ve tablet yüzünden müşteri ve Dilaver arasında tartışma çıktı. 

İHA'da yer alan habere göre, bu sırada dükkanda olan kedilerden biri müşterinin ayağına doğru gitti. Müşteri ise iddiaya göre ayağına gelen kediye tekme attı. Kedi ise kadının yüzünü tırmaladı. 

Bunun üzerine müşteri dava açtı, mahkeme sonucunda Dilaver 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İtiraz sonucunda Bölge İstinat Mahkemesi Dilaver’in hapis cezasını para cezasına çevirdi.

"Müşteri kediye tekme attı, kedi ona karşılık verdi ve yüzünü tırmaladı"

"Müşteri kediye tekme attı, kedi ona karşılık verdi ve yüzünü tırmaladı"

Yıllardan beri her sabah sokak kedilerini kendi elleriyle beslediğini ifade eden Dilaver, kedileri çok sevdiğini söyledi. 

27 Ocak 2016 tarihinde GSM dükkanına 2 müşteri geldiğini aktaran Dilaver, “Bir tanesi bize daha önce bir tablet teslim etmişti. Tablet garantili olduğu için İstanbul’a göndermiştik. Tablet 20 iş günün de gelmediği için müşteriye tüketici haklarına gitmesini orada hakkını aramasını söyledim. Müşteri tableti gelmediği için aşırı derecede sinirliydi. Kedilerden bir tanesi de iş yerindeydi. Kedi iş yerinde bağrışmayı görünce müşterinin ayağına doğru gelmeye başladı. Kadın da kediyi görünce aslan görmüş gibi bağırmaya başladı. Müşteri kediye tekme attı. Daha sonra kedi ona karşılık verdi ve yüzünü tırmaladı” dedi.

"Kediyi kışkırtan ve tekme atan müşteri, cezayı yiyen ben"

Yaşanan olaydan sonra müşterinin hemen hastaneye gittiğini kaydeden Dilaver, “Hastaneye gittikten daha sonra müşteri beni mahkemeye verdi. Mahkemeye gittim yaşanan olayı net bir şekilde anlattığım halde mahkeme beni suçlu buldu. 1. Asliye Mahkemesi bana 2 ay 15 gün hapis cezası verdi. Bölge İstinat Mahkemesine müracaat ettim. Bölge İstinat 1. Ceza Üst Mahkeme bizi 28 Ocak’ta duruşmaya çağırdı ve olayı tekrar alattığım halde beni maalesef suçlu buldu. Ama bu sefer hapis cezasını 3 bin lira para cezasına çevrildi. Ben ne iş yerinin sahibiyim ne de müşteriye karşı kediyi kışkırttım. Kediyi kışkırtan ve tekme atan müşteri, cezayı yiyen ben. İyi niyetimizi suistimal ettiler. Kedilerin sahibi ben değilim. Sadece onlara yemek veriyorum' diye konuştu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
846
255
76
24
18
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ay_seagull

Peki müşteri kedi tekmelemekten ceza alacak mı? Kedinin hakkını kim savunacak

herrmannelig

aa lütfen bu toplumda onlara ödül verilir ancak.

Belphegor

Geçirdiğin tırnakların her birine kurban olayım kedi abi. Hayvanlara zarar verenleri, öldürenleri serbest bırakırken hayvansevere ceza kesmekle ne planlıyors... Devamını Gör

Osman Kartal

Sen gel kediye tekme at sonra beni tırmaladı diye haklı çık hayvansever abimiz ceza yesin. Ben böyle ülkenin adalet sistemini öpeyim. Şimdi gidem de öfke mi ... Devamını Gör

Tıntın

Müşteri tırmığı hak etmiş. Kedininki nefsi müdafaa sayılmalı.

Ege Güngörmez

lazim olur sonbaharda kullanir