Görüş Bildir
Haberler
Kazandıkları Parada Gözümüzün Kaldığı 7 Meslek Grubu

Kazandıkları Parada Gözümüzün Kaldığı 7 Meslek Grubu

Pazartesi Sendromu
01.10.2014 - 21:14 Son Güncelleme: 02.10.2014 - 14:14

Acun Ilıcalı'nın yaptığı işe bir isim verebilseydim; en üst sıraya onu koyacaktım ama bulamadım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Emlakçılar

Kiralayacağınız ya da satın alacağınız bir daireyi sırf sizden daha önce gördü diye mükafatlandırmak zorunda kaldığınız gözü açık arkadaşlardır. Her birinin hayal gücü çok yüksektir ve hayata hep pozitif yanından bakarlar: parmak ucunda, 45 derecelik açıyla eğildiğinizde gördüğünüz su birikintisinin deniz manzarası olduğuna sizi de inandırırlar. 13 km mesafedeki polis karakolu; taşınacağınız semtin ne kadar güvenli olduğunun kanıtıdır onlar için.

2. Diyetisyenler

Size, yağsız tuzsuz yemek listeleri vermesi için gittiğiniz; çoğunluğu sinir bozucu incelikte kadınlardan oluşan meslek grubu. Sizi Victoria’s Secret mankeni olabileceğinize ikna eder ve  12 seanslık parayı peşin alırlar. Bu tuzağa düşmeyin, zaten balık etli kadın candır.

3. Psikologlar

İstediği işe kabul edilmeyen, sevgilisinden ayrılan, terfi edemeyen, boğazı ağrıyan, kilo veremeyen, fermuarı yırtılan, kontörü biten herkes acilen bir psikologa koşmaya başladı. Siz morali bozuk bir arkadaşınızı rakı masasında saatlerce dinleyip, onu neşelendirmek için bin türlü hokkabazlık yapıp üstüne bir de jest olsun diye dünya kadar hesabı ödersiniz; o gider kendisini sofistike bakışlarla dinleyen ve sürekli çocukluğunuza inen  bir psikologa servet bırakır.

4. Futbol Yorumcuları

Özellikle mağlup takımın taraftarıysanız; televizyonun sesini kısmak zorunda bıraktıran şahsiyetlerdir.

5. Genel Müdürler

Yeni stratejileri  ve hedefleri belirledikleri söylenir. Siz umut ve merakla yenilikleri beklerken; ne yaptığınız iş değişir, ne maaşınız artar, ne mesainiz azalır. Toplantılarda kendilerine hazırlanan süslü püslü sunumları dinler, yaptıkları birkaç yorumla genellikle hayatınızı karartırlar. Sürekli iş seyahatine gider, size de bir şey getirmezler. Kendileriyle yapılacak yarım saatlik toplantı için; 10 gün çalışıp; 90 slide sunum hazırlarsınız; 12. slide’dan sonra falanca şirketin CEO’suyla yemek yiyeceği için toplantıdan ayrılırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Noter

Bütün alım satım işlerinden tutun da; çekiliş ve kuralara kadar her naneye imzaları gerekir. Lotoyu tuttursanız bile, zengin olduğunuzu ispatlamak için bu asık suratlı adamlara muhtaçsınızdır. Anlamadığım, imza attıkları dosyalara hiç bir zaman bakmamalarıdır. Kitap götürseniz, farkında olmadan onu bile imzalarlar.

7. Milletvekilleri

Yorumsuz..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
7
6
3
3
2
2