Görüş Bildir
Haberler
Kaz Ayakları Nasıl Önlenir? Doğal Yollar İle Kaz Ayaklarından Kurtulmak İçin Yapılacaklar…

Kaz Ayakları Nasıl Önlenir? Doğal Yollar İle Kaz Ayaklarından Kurtulmak İçin Yapılacaklar…

Şebnem Sucu
08.09.2021 - 12:32

Kaz ayakları göz çevresi de dahil olmak üzere gözlerin altında ortaya çıkan ince çizgilerdir. Kırışıklıklardan en fazla etkilenen bu bölge, genetik faktörlerin yanı sıra göz çevresindeki kasların sık kullanımı ve cildin elastikiyetini giderek kaybetmesi nedeniyle ortaya çıkar. Genç erişkinlerde de sık görülen kaz ayakları genellikle 30’lu yaşlarda oluşmaya başlar. Ancak sağlıklı bir beslenme, son derece kolay yaşam tarzı değişiklikleri ve doğal yöntemler ile kaz ayaklarının görünümünü azaltmak mümkündür. Peki, kaz ayakları nasıl önlenir? İşte doğal yollar ile kaz ayaklarından kurtulmak için yapılacaklar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaz ayakları göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklardır. Bu ismi kaz ayaklarına olan benzerliğinden almıştır. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak herkeste görülebilen kaz ayaklarının sağlıksız beslenmeden, genetik faktör kalıplarına kadar ortaya çıkmasında birkaç temel sebep bulunur. Örneğin; parlak ışıkta gözleri sürekli olarak kısmak gibi rutin davranışlar, gülmek, kaşları çatmak kaz ayaklarının erkenden oluşmasına sebep olmak için yeterlidir. İlerleyen yaşa bağlı olarak ciltte kolojen üretme yeteneği azalması sonucu cilt elastik kavramından uzaklaşmaya başlar ve kaz ayakları kalıcı izler bırakır. Peki, kaz ayakları nasıl önlenir? İşte doğal yollar ile kaz ayaklarından kurtulmak için yapılacaklar…

KAZ AYAKLARI NASIL ÖNLENİR?

Yeterli ve dengeli bir beslenmenin cilt üzerinde önemli etkileri bulunur. Antioksidanlar açısından zengin besinler cildin yaşa bağlı etkileri ile savaşmaya yardımcı olur. Aşırı şeker ya da sağlıksız yağ içeren besinlerden kaçınmak önemlidir. Bunların yerine A, B ve E vitaminleri dahil olmak üzere antioksidanlar açısından zengin gıdalarla beslenmeye özen gösteriniz. 

Kaz ayakları ya da cildin diğer alanlarındaki kırışıklıkları önlemede en etkili ve en kolay yöntem su içmektir. Su cildimizi sağlıklı ve nemli tutar. Cildi nemli tutmak için günde en az 8 bardak su içmeye çalışın.

Güneş ışığına yoğun maruz kalmak kırışıklıkların erkenden oluşmasına katkıda bulunur. Kaz ayaklarını önlemek için güneş altında uzun süre vakit geçirmekten mutlaka kaçının. Güneşin zararlı ışınları olan UVA ve UVB ışınlarının cildinize olan zararlarını önlemek için düzenli olarak güneş kremi kullanın.

Her gün 6-8 saat arası uyumaya çalışın. Yeterli uyumak hasarlı cildin onarılması ve cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olan hormonunu teşvik edicidir.

Sigara sağlığın yanı sıra kırışıklık oluşumunu destekleyen en etkili faktörlerinden biridir. Aynı zamanda alkol ve kafein tüketiminizi de gözden geçirmenizde fayda bulunur. Aşırı alkol ve kafein vücudunuzun susuz kalmasına ve zarar görmesine neden olabilecek güçlü faktörler arasında yer alır.

Kuru ve hassas bir cildin yanı sıra esnekliğini yitirmesi sonucu kaz ayakları oluşumu kaçınılmazdır. Bu sebeple güçlü bir nemlendirici ve antioksidan içerikli serumlar göz çevresinin onarılmasına yardımcı olur.

DOĞAL YOLLARLA KAZ AYAKLARINDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ

Doğal yollar kaz ayaklarını tamamen ortadan kaldırmasa da gözle görülür bir biçimde kırışıklıklarda azalma ve onları durdurmada etkilidir. İşte doğal yollar ile kaz ayaklarından kurtulmak için yapılacaklar…

YUMURTA BEYAZI MASKESİ

Uygun bir kabın içinde 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 yumurta akı ve 1 tatlı kaşığı bal karıştırılır. Göz çevresine dairesel hareketler uygulanır. Kuruduğunda ılık su ile yıkanarak göz çevresi yumuşak bir havlu ile kurulanır. Haftada 1-2 defa uygulayabileceğiniz bu maskenin ardından göz çevresi nemlendirilmelidir.

E VİTAMİNİ KAPSÜLÜ

Güçlü bir antioksidan olan E vitamini kapsülünü kırarak bir kaseye aktarın. Göz çevresindeki kırışıklıkların üzerine masaj yaparak uygulayın. Bu işlem iki günde bir yatmadan önce uygulanabilir.

SALATALIK VE YOĞURT MASKESİ

Cildinizi sıkılaştıracak ve nemlendirecek salatalık ve yoğurt maskesi ile kaz ayaklarının görünümünü önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Bunun için yapmanız gerekenler ise yarım salatalığı püre haline getirmek ve yarım fincan yoğurt ile karıştırmaktır. Karışımı 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra göz çevrenize uygulayabilir ve kuruduğunda yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada 2-3 defa uygulayarak etkili sonuçlara kavuşabilirsiniz.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın