Görüş Bildir
Haberler
Kaynanadan Geline HIV Davası: Eşine Virüs Bulaştırdığı Gerekçesiyle Cinayetten Yargılandı

Kaynanadan Geline HIV Davası: Eşine Virüs Bulaştırdığı Gerekçesiyle Cinayetten Yargılandı

Yasin Arslan
11.06.2018 - 11:44 Son Güncelleme: 11.06.2018 - 17:25

Öztürk Ç. 10 yıl boyunca tedavi gördüğü HIV nedeniyle 35 yaşında hayatını kaybetti. Öztürk Ç.'nin annesi oğlunun ölümünün ardından savcılığa başvurarak oğluna hastalığı eşinin bulaştırdığını iddia etti ve şikayetçi oldu. Şikayet sonrasında Ayşe K. hakkında 'ihmali davranışla kasten öldürme' suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'Öztürk Ç. HIV taşıdığını çok sonradan öğrendi'

'Öztürk Ç. HIV taşıdığını çok sonradan öğrendi'

Habertürk gazetesinden Arzu Kaya'nin aktardığı habere göre, Öztürk Ç.'nin annesinin şikayeti üzerine açılan davada Ayşe K.’nın ifadesi alındı. Ayşe K., 2003 yılında Öztürk Ç.'den bir kız çocuğu olduğunu, Öztürk Ç.'nin HIV taşıdığını sonradan öğrendiklerini söyledi ve  şöyle devam etti:

'Onun HIV’li olduğunu öğrenince ben de hastaneye başvurdum. HIV taşıdığımı almış olduğum tahlil sonucundan öğrendim. Şu an birlikte olduğum erkek arkadaşıma da HIV testi yaptırdık. Ancak onda virüs tespit edilmedi. Öyle bir şey olsaydı kızımda da olması gerekirdi. Onda da HIV olmadığına dair rapor aldık.'

2006 yılında HIV tespit edilmiş.

2006 yılında HIV tespit edilmiş.

Savcılığın görüşünü sorduğu Adli Tıp Kurumu ise hazırladığı raporda, HIV’in ilk kez Öztürk Ç.’de 2006 yılında tespit edildiğini, virüsün Ayşe K.’dan bulaştığının kabulü halinde ölüm olayında illiyet bağı (nedensellik bağı) bulunacağını ancak HIV’in cinsel yolla, kan nakliyle, enjektör gibi cisimlerin batması gibi yollarla bulaşabileceğini belirtti.

20 yıla kadar 'ihmali davranışla kasten öldürme' suçundan dava açıldı.

20 yıla kadar 'ihmali davranışla kasten öldürme' suçundan dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede Ayşe K.’nın kendisinde bulunan HIV’i Öztürk Ç.’den gizleyip cinsel ilişkiye girdiğini vurgulayan savcılık, bu şekilde kadının suç işlediğini kaydetti. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Ayşe K. hakkında, 'ihmali davranışla kasten öldürme' suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mahkeme beraat kararı verdi.

Mahkeme beraat kararı verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da müşteki olduğu davanın ilk duruşmasında savunma yapan Ayşe K., 15 yaşında Öztürk Ç. ile evlendiğini ve aldatıldığı için ayrıldığını anlattı. 

Kendisinde HIV olduğunu Öztürk Ç'den ayrılınca öğrendiğini söyleyen Ayşe K. suçsuz olduğunu iddia etti. 

Mahkeme ise Adli Tıp Kurumu raporunu dikkate alıp HIV’in maktule nerede ve hangi yolla bulaştığının tespit edilemediğini bildirdi. Sanığın HIV taşıması ile maktulün ölümü arasında illiyet bağı olup olmadığı konusunda kesin bir değerlendirme yapılamayacağını vurgulayan mahkeme, mahkumiyete yeterli kesin ve inandırıcı delil olmadığını ifade ederek beraat kararı verdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
45
23
23
12
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tıntın

Çocuk gelin almışsın, senin oğlun yüzünden HIV taşıyıcısı da olmuş, üstüne dava açmışsın. Yüzsüzlüğüne pes.

Lamia Lamia

Kaynanası acılı olabilir akıl var mantık var 15 yasında ogluna kadın diye aldıgın cocukta hiv ne arar Evlilikmis Bunca yıl torununun annesini sevmeyebilirsin... Devamını Gör

Anlamadığım şey kadın eşi ölmüş diye zaten üzgün bir de senin bu şeref yoksunu hareketinle mi uğraşacak?