Görüş Bildir
Haberler
Katar'la Doğalgaz Anlaşması İmzalandı

etiket Katar'la Doğalgaz Anlaşması İmzalandı

Batuhan
02.12.2015 - 14:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretinde iki ülke arasında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) anlaşması imzalandı. Türkiye ve Katar arasında vizeler de kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından 'doğalgazda sorun olur mu' sorusu akıllara gelirken, Türkiye doğalgaz konusunda önemli bir adım atarak Katar'la anlaşma imzaladı. BOTAŞ ile Katar Petrol arasında varılan anlaşma, Türkiye'de LNG depolama tesisleri kurmasını öngörüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Tani ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, 'Bildiğiniz gibi Katar'ın Türkiye'de LNG işine girme niyeti vardı. Türkiye'de bir yatırıma, LNG depolama noktasında gireebilir miyiz, bunun arayışı içerisindeydiler. Bu konuda bir adım atılmış oldu' dedi.

Vizeler kaldırıldı

Vizeler kaldırıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ile Katar arasında varılan 16 anlaşmadan biri de iki ülke arasında vizelerin kaldırılması oldu. Erdoğan, 'Bundan böyle iki ülke arasında vizeler kaldırılmış oldu. Türkiye ve Katar vatandaşları iki ülkeye vizesiz girebilecek' dedi. Erdoğan, bu anlaşmanın son anda gündeme geldiğini ve hızlıca imzalandığını söyledi.

Paris'teki iklim zirvesinden Katar'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Tani ile bir araya geldi. İki liderin görüşme sonrası yaptığı açıklamada da Katar Emiri El Tani, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirileceğini, görüşmelerde 'terörizm' konusunun da gündeme geldiğini söyledi, fazla ayrıntı vermedi.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
436
53
32
18
11
11
0