Görüş Bildir
Haberler
Kasten Yaralama Suçuna Hapis Cezası Yolda

Kasten Yaralama Suçuna Hapis Cezası Yolda

ATKN
19.09.2016 - 16:10

Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan kanun tasarısıyla vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlardaki tutuklama yasağı kaldırılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Adalet Bakanlığı yeni bir kanun tasarısı hazırladı.

Edinilen bilgiye göre, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar arasında düzenlenen ve dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektiren 'basit kasten yaralama' suçlarında tutuklama kararının verilmemesinde yeni düzenleme hayata geçirilecek.

Özellikle vücut dokunulmazlığına karşı işlenen, basit ancak mağdur ve toplum üzerinde infial uyandıran suçlarda tutuklama tedbirine başvurulamaması eleştirilere neden olurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğünce hazırlanan tasarı taslağıyla vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlar tutuklama yasağı kapsamından çıkartılacak.

Tutuklama yasağı kaldırılacak

Tutuklama yasağı kaldırılacak

Adalet Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a gönderilen ve yargıda çeşitli düzenlemeleri kapsayan tasarı taslağıyla Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) 100'üncü maddesinin 4'üncü fıkrasındaki 'Sadece adli para cezasını gerektiren veya hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez.' hükmünde değişiklik yapılacak. 

Bu hüküm, 'Sadece adli para cezasını gerektiren veya vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenenler hariç hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez.' şeklinde değiştirilecek.

Bu düzenlemeyle iki yıla kadar hapis cezası öngörülen vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçun failleri hakkında tutuklamaya hükmedilebilecek.

O saldırgan da tutuklanabilecek

O saldırgan da tutuklanabilecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tasarının yasalaşmasıyla belediye otobüsünde şort giydiği gerekçesiyle bir kadını darp eden saldırgan ve benzer suçları işleyenler tutuklanabilecek.

İstanbul'da bir otobüste 'şort giydiği için' hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atan saldırganın serbest bırakılması infial yaratmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
16
4
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
The Devil Within

Oha lan kasten yaralama suçuna hapis cezası verilmiyor muydu? Dur şu yasa çıkmadan sinir olduğum insanlarla bi görüşeyim ben

Nur Kızıl

Ben de aynı tepkiyi verdim, verilmiyormuş cidden şaka gibi.

Roronoa Zoro

Zahmet olacak ama... Suç makineleri ortalıkta cirit atıyor, bu arada aldığınız Suriyeliler de elinde bıçakla dolaşıyor. Bu ülkede adaleti ve güvenliği vatand... Devamını Gör

gunec46

zaytung haberi gibi birşey bu, şimdiye kadar böyle bir ceza olmamasının mantığı nedir?