Görüş Bildir
Haberler
Kasetler C Şube'den Servis Edilmiş

Kasetler C Şube'den Servis Edilmiş

Onedio Medya
04.08.2016 - 11:04

Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP’li milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturmada çarpıcı detaylar bugün basına yansıdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na kadar uzandı. İncelemelerde, Hrant Dink cinayeti, Başbakanlığa böcek konulması, usulsüz dinlemelerle gündeme gelen İstihbarat Dairesi’nin C Şubesi’nin komploda aktif rol aldığı belirtiliyor. Kaset komplosunun İstihbarat Dairesi’nin C Şubesi’nde planlandığı, bu şubeyi kuran ve başına geçen Hrant Dink cinayeti davasında tutuklu Ali Fuat Yılmazer kontrolünde yapıldığı iddia ediliyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

FETÖ ‘Emniyet imamı’ olduğu belirtilen Osman Hilmi Özdil’in, komplo kurulacak siyasilerin listesini Emniyet İstihbarat Dairesi C Şubesi’ne teslim ettiği, burada görevli istihbarat polislerinin de çalışma yaptığı ileri sürüldü. 

‘Görev dışı çalışma’ şeklinde harekete geçen istihbarat polislerinin, siyasileri takip ederek, hedef evleri belirlediği kaydediliyor.

Ortak çilingirler

Ortak çilingirler

DHA'dan Mehmet Çınar'ın haberine göre, evlerin belirlenmesinin ardından istihbarat polislerinin o dönem birlikte çalıştıkları çilingirler aracılığıyla evlere girdikleri, çiçek saksıları, televizyonlar ve elbise dolaplarına kamera yerleştirdikleri iddia edildi. Polislerin, harekete duyarlı sensörlü ve uzaktan kumandalı kameraları evlere yerleştirdikten sonra da dışarda takibini sürdürdüğü, hedefteki kişilerin çıkmasının ardından da eve girip kameraları aldıkları belirlendi. Geriye dönük HTS kayıtlarının incelemesinde, şüpheli istihbarat polislerinin, bu evlerin bulunduğu bölgelerde oldukları tespit edildi. Komplonun içinde yer alan bir istihbarat polisinin, Baykal’ı da uzun süre takip ettiği belirlendi. Kaydedilen görüntülerin Özdil’e teslim edildiği, görüntülerin 2011 seçimlerine endeksli olarak yurtdışı uzantılı IP numaralarından internet sitelerine yüklendiği öğrenildi.

İstihbaratçılar şüpheli

İstihbaratçılar şüpheli
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaset komplosuyla ilgili haklarında gözaltı kararı çıkarılanların çoğunu İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli istihbarat polisleri oluşturuyor. Şüpheliler arasında dönemin İstihbarat Dairesi C Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ile Ömer Altıparmak’ın yanı sıra eski istihbaratçı Gürsel Aktepe ve Recep Güven gibi isimler var.

Baykal: "İlgiyle izliyoruz"

Baykal: "İlgiyle izliyoruz"

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kaset komplosuna yönelik gelişmeleri herkes gibi kendisinin de izlediğini söyledi. Antalya’daki evinden çıkarken değerlendirmede bulunan Baykal, “Benim bir bilgim yok, benim bilgim dışında gelişen bir tablo bu. Ne ifade eder, ne ortaya koyar doğrusu bilemiyorum. İlgiyle izliyoruz. Bekleyeceğiz, göreceğiz yani. Daha önce de benzer açıklamalar yapılmıştı, tutuklamalar, gözaltılar olmuştu. Oradan bir şey çıkmadı, bundan bir şey çıkar mı, inşallah çıkar. Çıkmasını diliyorum ama şimdiden bir şey söyleyemem” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
13
9
5
3
1
0