Görüş Bildir
Haberler
Kaşar Peynirinin Vücuda Yararları Nelerdir? Kaşar Peynirinin Faydaları ve Zararları

Kaşar Peynirinin Vücuda Yararları Nelerdir? Kaşar Peynirinin Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
10.03.2022 - 10:36

Süt ürünleri içerisinde hem sağlıklı hem de lezzetli olduğundan dolayı tüketilen gıdalardan biri de peynirdir. Özellikle sabah öğünlerinde tüketilen peynirin birçok çeşidi bulunur. Her çeşidi birbirinden farklı koku ve tada sahiptir. Bunun nedeni ise farklı sütten yapılmalarından kaynaklanır. Bazı peynirler tek çeşit sütten yapılırken bazıları birçok çeşit sütten elde edilir. Bunlardan biri de kaşar peyniridir. Koyun, inek ya da keçi sütünden yapılan bu peynir, serttir ve sarı bir renge sahiptir. Tek başına tüketilebildiği gibi birçok yemeğin içerisinde kullanılabilir. Peki kaşar peynirinin vücuda yararları nelerdir? İşte kaşar peynirinin faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaşar peynirinin taze ve eski olmak üzere iki farklı çeşidi bulunur. Yapıldıktan kısa bir zaman sonra tüketilen taze kaşardır. Ancak yapıldıktan sonra 6 ay buzhanede bekletilen kaşar peyniri ise eski kaşardır. Her ikisinin de besin değerleri hemen hemen aynıdır. Fakat eski kaşar peyniri daha uzun süre dinlendirildiği için daha zengin vitaminlere sahiptir. Kalori oranı yüksek olan kaşar peyniri, yüksek miktarda protein içerir. Ayrıca kalsiyum, B ve A vitamini de bol miktarda bulunur. Bu peynirin vücuda birçok yararı bulunur. Kaşar peynirinin faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Kaşar Peynirinin Vücuda Yararları Nelerdir? Kaşar Peynirinin Faydaları ve Zararları

Kaşar Peynirinin Vücuda Yararları Nelerdir? Kaşar Peynirinin Faydaları ve Zararları

Her peynir gibi kaşar peynirinin tüketimi de sağlık açısından büyük önem taşır. Özellikle ileri ki dönemlerde ortaya çıkacak kemik erimelerini önler. Çocuklarda kemik gelişimini de destek sağlar. Ağız ve diş sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Diş ve diş etlerinin korunmasında önemlidir. Antioksidan bakımından zengin bir besin olduğundan dolayı vücutta enfeksiyon oluşma riskini en aza indirger. Bağışıklığı güçlendirerek, vücudun direncini arttırır. Gözlerde oluşan çeşitli rahatsızlıkları gidermede etkilidir. Gece görüşünü iyileştirmede de olumlu etkileri bulunur.

Besinlerin daha rahat bir şekilde sindirilmesini sağlar. Mide şişkinliği, gaz gibi problemleri giderir. Bağırsak sağlığını iyileştirerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır. Damar sertliği, tıkanıklığı gibi çeşitli kalp ve damar hastalıklarının oluşma riskini düşürür. Yüksek tansiyonu düşürerek kalp krizini önler. Vücutta kolajen üretimini destekler. Cilt sağlığını koruyarak cildi nemlendirir ve kırışıklıkları azaltır. Beyin fonksiyonlarının gelişmesinde de önemli rolleri bulunur. Unutkanlık, odaklanma, hafıza kaybı gibi durumları önler. 

Kaşar peyniri, yağ oranı bakımından yüksek bir besindir. Fazla tüketildiği zaman kişide kilo alımına sebep olur. Aynı zamanda kolesterol yüksekliğine de yol açabilir. Laktoz intoleransı olan kişilerde bazı sindirim problemleri de görülebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın