Görüş Bildir
Haberler
Kartal’da Oturmanın 7 Avantajı

Kartal’da Oturmanın 7 Avantajı

İstanbul’da artık –özellik tatil günlerinde- bir yerden bir yere gitmek başlı başına bir sorun haline geldiğinden, yaşanacak

ilçeye karar verirken dikkatli olmak lazım. Avrupa Yakası’ndan daha az nüfusa sahip Anadolu Yakası’nda oturmayı düşünenlerdensen Kartal’ın avantajlarına göz atabilirsin. Çünkü senin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sahil Şeridi

Sahil Şeridi

İstanbul’da yaşayanlar olarak; biz, yoğun şehir temposundan uzaklaşmak adına tatil günlerimizde sahil şeritlerine akın ediyoruz. Kimimiz yürüyüş yapıyor, kimimiz koşu. Kimimiz sahilde oturup sohbet ediyor. Kimimiz çocuğunu ya da torununu gezdiriyor. İşte Kartal, hepimizin isteklerine cevap verebilecek bir sahil şeridine sahip. Sahil ayağınıza gelmiş daha ne istiyorsun!

Ulaşımın Kolaylığı

Ulaşımın Kolaylığı

Anadolu Yakası’nda Kadıköy-Tavşantepe metrosu ile birçok yere ulaşım kolaylıkla sağlanıyor. Bu hat ile Kartal’dan Kadıköy’e geçmek 32 dakika. Ayrılıkçeşme durağından Marmaray’a aktarma yapabilir ve Avrupa Yakası’na da geçebilirsin. Yaklaşık olarak 35 dakika gibi bir süre zarfında Avrupa Yakası’ndasın.

Ayrıca Kartal’dan deniz otobüsü ile Yalova’ya 45 dakikada geçebilirsin. İstanbul’un göz bebeği olan Adalar’a da vapur seferleri ile ulaşman mümkün :)

Adalar Manzarası

Adalar Manzarası

Adalar’a gitmesen bile Kartal’daysanız Prens Adaları ayaklarınızın altında… Kartal ilçesinin direkt önünde Büyükada ve Sedef Adası yer alıyor. Sağ tarafta ise Burgazada ve Kınalıada bulunuyor. Haydi, manzara severler Kartal’a!

Geri Dönüşüm Alanındaki Çalışmalar

Geri Dönüşüm Alanındaki Çalışmalar

İlçe, geri dönüşüm alanındaki projeleri ile de öne çıkıyor. Çevre bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan Kartal Belediyesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık piller vb. konularda eğitimler düzenliyor. Ayrıca seni ilk haftadan dışlamasınlar. Belediyenin dağıttığı bez torbalardan al hemen. İlçe sınırları içerisinde naylon poşet kullanmak yasak! Ona göre!

Aydos

Aydos

Kartal demek manzara demek efenim :) 537 metre ile İstanbul’un en yüksek yeri olan Aydos Tepesi’nde müthiş bir manzara sizi bekliyor. İstanbul’un güney ormanlarından günümüze ulaşan bir kısmı olan Aydos Ormanı Mesire Yeri, yemyeşil doğası ve bol oksijeni ile şehrin içinde bulunmaz bir nimet. İster piknik yap ister spor. Ayrıca ormanın içinde yer alan Aydos Göleti’ni de görmelisin. Yürüyüş yapmak için süper bir yer. Bizden söylemesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültürel Etkinlikler

Kültürel Etkinlikler

Kartal’da kültürel etkinleri takip etmeye kalksan zorlanırsın! Şaka yapmıyoruz! Etkinlikler etkinlikleri kovalıyor ilçede.

Kartal’da 6 adet kültür merkezi bulunuyor. Toplamda; 9 sinema salonu, 6 konferans salonu ve 7 sergi salonunu barındıran kültür merkezlerinde ulusal ve uluslararası sosyo-kültürel etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler neler derseniz; sergiler, tiyatrolar, konserler, anma törenleri, imza günleri, seminerler ve daha fazlası… Ayrıca ilçede 250 bine yakın kitap barındıran 7 adet kütüphane bulunuyor.

Tüm etkinlikleri takip etmenin yolu da şuradan geçiyor; bizce abla, abi, anne, baba, amca, dayı, yenge, teyze etkinlikleri bölüşürseniz ümit var :D

Sağlık Merkezi

Sağlık Merkezi

Herkes sağlıklı olsun isteriz. Ancak bazen sen, biz, hepimiz sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Kartal bu anlamda da göz yeşertiyor. Biri doğum olmak üzere 6 devlet hastanesi, 2 kan merkezi, bir verem dispanseri bulunuyor.

İlçede özel sağlık kuruluşları da oldukça fazla. 14’ü diş sağlığı merkezi, 7’si tıp merkezi, 6’sı laboratuvar, 3’ü psikoteknik merkezi, 2’si diyaliz merkezi ve göz merkezi olmak üzere 33 özel sağlık kuruluşu hizmet vermekte.

Bu kadar imkan var diye hastalık hastası olmayın sakın. Bizi Kartal’ı önerdiğimize pişman etmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın