Görüş Bildir
Haberler
Karpman Drama Üçgenine Göre İlişkilerinde Hangi Karaktersin?

etiket Karpman Drama Üçgenine Göre İlişkilerinde Hangi Karaktersin?

Aburoski
16.04.2018 - 14:43

Herkesin içerisinde yer aldığı bir ilişki üçgeni var! Bu üçgende de herkes bir role sahip. (bu roller zaman zaman değişiyor.) Biz de senin hangi rolde olduğunu öğrenmen için sana bazı sorular hazırladık! Her ne çıkarsa çıksın bu üçgenin içerisinde olduğun sürece mutsuzsun! Ama endişelenme bu üçgenden çıkmanın yollarını da söyledik. 😇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yıllar sonra buluştuğunuz okul arkadaşınız size hala iş bulamadığını ve girdiği hiçbir işte başarılı olamadığını anlattı. Ona ne söylerdiniz?

2. Bu zamana kadar annen sana nasıl davrandı? Bir düşün bakalım.

3. En yakın arkadaşınız yapmaması gereken bir şeyi yaptığı için başının belada olduğunu söyledi. Ona vereceğiniz tepki ne olurdu?

4. Güçlü görünmek senin için önemli mi?

5. İnsanları sürekli eleştirir misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İş arkadaşına herkesin bildiği bir konu hakkında soru sordun ve o konu hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi. Ona nasıl davranırdın?

7. Yalnız kaldığınızda insanlara olan davranışlarınızı sorguluyor musunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen bu üçgende kurbansın!

Üzgünüm bu üçgende sen bir kurbansın! İnsanlar senin zayıf bir yapıda biri olduğunu düşüyor. Çünkü sen hiçbir şeyi beceremediğini bir şekilde etrafındakilere kabul ettirmişsin. Bu yüzden sorumluluk almaktan kaçıyorsun! Seni her zaman birilerinin yönlendirmesini istiyorsun. Bu sence ne kadar doğru bir istek? Senin bu durumunun başkaları tarafından da fark edilmesini istiyorsun. Yani kurban olduğunu herkesin bilmesini istiyorsun! Her zaman haksızlığa uğradığını ve hayatın sadece sana kötülük getireceğini düşünmekten vazgeçmelisin! Bak o zaman nasıl mutlu olacaksın. :)  Bu üçgenin içinde olduğun için zaten kötü durumdasın. Biraz kendine güvenmelisin ve inanmalısın!  Seni bu üçgenin dışında görmek için sabırsızlanıyoruz!  Çünkü bu üçgende olan herkes senin gibi mutsuz! Eğer bu üçgenden çıkmak istersen, hayatından şikayet etmeyi bırakmalısın. Artık  bir şeyler yapabileceğini düşün ve insanlardan sana yardım etmesini bekleme. Bak o zaman huzurla bu üçgenin içinden nasıl kolay çıkacaksın!

Sen bu üçgende kurtarıcısın!

Ah kurtarıcı vah kurtarıcı! İyi bir şeyler yaptığını sanıyorsun ama kendin için ve karşındaki insan için hiçte iyi şeyler yapmıyorsun! Rolün kurtarıcı olabilir ama sen de karşındaki insan da mutlu değil! Hep karşındaki insanların kapasitesini yok sayıyorsun. Hayatındaki insanların beceriksiz olduğunu düşünüyorsun ve bu yüzden kendini onların kurtarıcısı ilan etmişsin. Birilerine yardım etmediğinde kendini suçlu hissediyorsun. Kendi problemlerini çözmeden başka insanların problemlerini çözmek için dört dönüyorsun. İlk önce kendi dertlerini bir gör bakalım. Kendini böyle yapınca daha huzurlu hissediyorsun! Aslında unutmaman gereken bir şey var! Bu üçgenin içindeysen huzurlu değilsin. Hemen sana bu üçgenden çıkış yolunu da söyleyelim. Öncelikle, biri senden yardım isterse onun yardımına koşmalısın. En önemlisi de yalnız kaldığında 'diğer insanlara nasıl davranıyorum' diye kendine sormalısın!

Sen bu üçgende suçlayıcısın!

Herkesin hayatında senden bir tane de olsa var! Sinirlisin ve sürekli insanları eleştiriyorsun! Bütün zamanını birilerini suçlamak onları yermek için harcıyorsun! Mutlu olduğunu düşünüyorsun fakat sen bu üçgenin içinde oldukça kendisini mutlu zanneden bir mutsuz olacaksın! Sürekli her konuda haklı olduğunu düşünüyorsun! Sence bu insanları çıldırtmıyor mu? Biz söyleyelim. Güçsüz görünmek yerine ölmeyi bile tercih edersin! Hayatında hep kurbanlar olmasını ve onları bir şekilde kontrol altında tutmayı seviyorsun! Elbette bu drama üçgeninden çıkıp mutluluğu yakalayabilirsin! Mutlu olmanı senin kadar biz de istiyoruz. Gerçekten bak. 😇 Bizi dinler misin bilmiyorum ama sana birkaç önerimiz var! Karşılaştığın sorunları sinirlenmeden çözmeye çalış. Kurban olarak gördüğün insanları da artık kurban olarak görme! İnsanları biraz fazla dinlersen senin için çok güzel olur!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
408
199
126
56
50
45
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mesut Can

Dikkat ediyorum. Onedio'da bilimsel çalışmalardan esinlenmiş testlerin hepsi "kötü" not alıyor ama saçma sapan "üç soruda ne zaman öleceğini söylüyoruz" gibi... Devamını Gör

observer

"Öncelikle, biri senden yardım istediğinde onun yardımına koşmalısın. En önemlisi de yalnız kaldığında "diğer insanlara nasıl davranıyorum" diye kendine sorm... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

aynen,salak yazdığıyla çelişmiş!..

Pasif Kullanıcı

Sen bu üçgende kurtarıcısın! Ah kurtarıcı vah kurtarıcı! İyi bir şeyler yaptığını sanıyorsun ama kendin için ve karşındaki insan için hiçte iyi şeyler yapmıy... Devamını Gör