Görüş Bildir
Haberler
Kargadan Başka Kuş Tanımak İsteyenler İçin 15 Ülkenin Ünlü İçkileri

etiket Kargadan Başka Kuş Tanımak İsteyenler İçin 15 Ülkenin Ünlü İçkileri

Eda Aytekin
08.07.2016 - 21:47 Son Güncelleme: 27.12.2021 - 15:48

İçki kültürü tıpkı yemek kültürü gibi coğrafyaya göre farklılıklar gösteriyor. Meraklısı için çeşitli mekanlarda bulunanları olsa da elbette orjinalini yakalayabilmek oldukça güç. Yine de hangi ülkenin hangi içkisi meşhur diye merak edenler için kısa bir listemiz var, buyrun: 

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Almanya - Bira

1. Almanya - Bira

Almanya tam olarak bir bira cenneti. Her bölgesinde farklı aromalarda biralar bulmak çok mümkün. Bavyera bölgesinde de bilhassa buğday birası tüketiliyor.

2. Macaristan - Palinka

2. Macaristan - Palinka

Tadı likör ve votka arası gidip gelen Palinka, oldukça sert bir içki. Macarların milli içkisi olan Palinka shot olarak içiliyor.

3. İspanya - Sangria

3. İspanya - Sangria

Şimdilerde ülkemizde de çok popüler olan Sangria, İspanya'da evlerde yapılıyor. Herkesin kendine ait bir Sangria tarifi olsa da içine meyve parçaları, şarap ve bir miktar konyak konuluyor.

4. Japonya - Sake

4. Japonya - Sake

Sake için pirinç rakısı dersek çok da yanlış olmaz. Pirincin epey emekten sonra fermante edilmesi ile yapılıyor. Japonya'da birçok çeşidi de bulunuyor.

5. Meksika - Tekila

5. Meksika - Tekila

Bir kaktüs türünün mayalanıp iki kere fermante edilmesi ile elde edilen Tekila, dünyada en çok tüketilen içkilerden bir tanesi. Tabii ki limon ve tuz ile beraber!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fransa - Şarap

6. Fransa - Şarap

Şarap denilince aklımıza gelen ilk yer tabii ki Fransa oluyor. Şarap, Fransızlar için içkiden ziyade bir kültür. Bu yüzden oldukça önem veriyorlar.

7. Rusya - Votka

7. Rusya - Votka

Votkanın mucidi kim dersiniz? Periyodik cetvelin mucidi Rus fizikçi ve kimyager Dmitriy Mendeleyev. Artık hangi ruh halinde bu icadı yaptı bilmiyoruz ama meraklısına sadece içmek düşer.

8. İrlanda - Viski

8. İrlanda - Viski

İrlanda viskisini diğerlerinden ayıran en önemli özellik arpa yerine yulaf kullanılması. Genellikle 6 yıl dinlendirildikten sonra içmeye hazır hale geliyor. Ve evet, İrlandalılar viskiyi buzsuz, çikolatasız tüketiyor.

9. Küba - Mojito

9. Küba - Mojito

Özellikle yaz günlerinde tüketilen bu içkinin alameti farikası lime, taze nane, bacardi ve soda. Bunun için tüm dünya Küba'ya ne kadar teşekkür etse az!

10. Çek Cumhuriyeti - Becherovka

10. Çek Cumhuriyeti - Becherovka

Çok güzel bir aroması olan Becherovka, insanı fark etmeden çarpan içkilerden bir tanesi. O yüzden limonata içer gibi içmemek lazım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yunanistan - Uzo

11. Yunanistan - Uzo

Ortalama %40 alkol içeren Uzo, Yunanlar'ın milli içkisi. Bizdeki rakıya çok benzeyen içkinin farkı anasonun daha az olması ve rezene gibi diğer tat veren bitkilerin de kullanılması.

12. Jamaika - Rom

12. Jamaika - Rom

Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Kuru üzüm de kullanılır. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Şeker kamışı üretilen yerlerde yaygınca üretimi yapılmaktadır. Alkol derecesi en az %37,5'dir.

13. Belkçika - Jenever

13. Belkçika - Jenever

Ardıç aromalı güçlü bir likör olan Jenever'in yeni ve eski olmak üzere iki çeşidi bulunur. Yeni Jenever ardıç ve malt şarabının hafif aromasıyla votkaya benzer, eski Jenever ise daha yumuşak ve aromatik bir tada sahiptir.

14. Romanya - Tuica

14. Romanya - Tuica

Erikten üretilen Tuica, sıcağa aşırı duyarlı olması nedeniyle ancak ekim ayının başından aralık ayının başına kadar üretilebilir. Daha sonra 6 veya 8 hafta kadar fermente olmaya bırakılır.

15. Brezilya - Caipirinha

15. Brezilya - Caipirinha

Misket limonu, esmer şeker, cachaça ve kırılmış buz ile yapılan alkollü bir içecek.Türk asıllı barmenlerin Türkiye'ye gelen Brezilyalı müsterilere Cachaca yerine vodka koyup Caipirinda adıyla satışını yaptığı içecek olarak da bilinir. İçkinin kendine özgü Güney Amerika'da üretilen özel dizaynlı bardakları vardır fakat Türkiye'de genelde çok benzediği için köşeli su bardağı ile servis yapılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
303
138
45
21
17
17
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
guneslihava

Türkiye; Ayran

biri

Kımız?

Tekila resmi yerine mezcal resmi koymuşsunuz. bu arada resimdeki şey gerçekten de bir güve larvası.