Görüş Bildir
Haberler
Karaağaç'a Ulaşım Engeli Sürüyor

Karaağaç'a Ulaşım Engeli Sürüyor

Batuhan
04.02.2015 - 12:07 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 13:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne’de sel ve taşkınlara neden olan nehirlerin debilerindeki düşüş sürüyor. Meriç, Tunca, Fatih, Saraçhane, Gazimihal ve Yalnızgöz köprüleri hala trafiğe kapalı.

Kara ulaşımı kesilen Karaağaç Mahallesi ve Lozan Caddesi'ne ulaşım helikopterle sağlanıyor. Meriç Nehri kenarındaki işletmeler, Adalet Kasrı ve Sarayiçi Er Meydanı da su altında.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Bölgede yağış olmaması durumunda pazartesi gecesi (2 Şubat) yükselişe geçen debilerin akşama doğru, taşkın alarmı seviyesinden aşağı ineceği tahmin ediliyor.

Beş bin kişinin yaşadığı Karaağaç’ta vatandaşlar tedbir amaçlı yerleştirildikleri okullarda kalmaya devam ediyor. AFAD bölgeye kumanya sağlıyor.

Edirne merkezde kalan Karaağaçlılar da belediyenin sağladığı otellerde kalıyor.

Vali: Can Kaybı Yok

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan’dan oluşan İl Kriz Masası Heyeti dün akşam askeri helikopterle Karaağaç’a geldi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin nehir tehlikenin atlatıldığını söyledi.

“Bu bölge gayet iyi ancak az ilerisi sular altında. Şu bir gerçek ki Edirne merkezde olumsuz bir durum söz konusu değil. Seddeler sayesinde Edirne büyük bir felaketi atlatmıştır. Seddeler koruma görevlerini tam anlamıyla yaptı. Bu konuda DSİ’nin Karaağaç bölgesindeki çalışmaları devam edecek. Şu anda tehlike atlatıldı, nehirlerin debisi düşmeye başladı. Bu sel felaketinde güzel olan şey, can kaybının olmaması, sonuçta malın yokluğu tekrar edinebilir ama bir kişinin burnu dahi kanamadı. Şu anda riskli alanlarımızın hepsi boşaltıldı.”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da debilerin azalmaya başladığını söyledi.

“Biz azalmasından ziyade artmamasına seviniyoruz. Çünkü artması asıl felaketi getirecekti. Şu anda su seviyesi gittikçe düşüyor. Edirne artık bu sorundan kurtulmak istiyor. Biz artık Edirne’nin sel felaketiyle, taşkınla, ‘Yine Edirne taştı’, ‘Edirne sel altında’ haberleriyle anılmasını istemiyoruz.”

AFAD: 783 kişi tahliye edildi

AFAD koordinasyonunda, bölgeden 783 kişinin tahliye edildiği belirtilen açıklamada, çoğunluğu Karaağaç Mahallesi'nde olmak üzere mahsur kalan vatandaşların 323'ü helikopter aracılığıyla kurtarıldığı aktarıldı.

Açıklamada, AFAD, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ekiplerinin, Genelkurmay Başkanlığından 2 helikopter ve Sağlık Bakanlığından 1 ambulans helikopter desteğinde alanda çalışmalarını sürdürdüğünün altı çizildi.

Tahliye işlemleri amacıyla uygun okul ve spor salonlarının hazır hale getirildiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Bölgede ulaşım ve tahliye işlerinde kullanılmak üzere yeterli miktarda araç ve personel görev yapıyor. Su tahliyesi için çok sayıda motopomp hazır tutuluyor. Düzenli olarak nehirlerde debi ölçümü yapılıyor. Karaağaç Mahallesi'ne, dün gönderilen 750 kumanyaya ilaveten bugün de 750 kumanya ulaştırılacak.'

AA ve Bianet

Fotoğraflar: Ahmet Bolat / AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0