Görüş Bildir
Haberler
Kapalı Maraş'ın Çehresi 46 Yıl Sonra Değişti: '8 Ekim'den Bu Yana 67 Bin 500'e Yakın Kişi Ziyaret Etti'

Kapalı Maraş'ın Çehresi 46 Yıl Sonra Değişti: '8 Ekim'den Bu Yana 67 Bin 500'e Yakın Kişi Ziyaret Etti'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde yer alan ve 46 yılın ardından bir bölümü 8 Ekim'de halkın kullanımına açılan Kapalı Maraş'ın çehresi değişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KKTC Gazimağusa bölgesi içerisinde bulunan ve geçen ay kamuya ait Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü açılan Kapalı Maraş bölgesinde değişim sürüyor.

Yapılan çevre ve peyzaj düzenlemeleri, görsel güzellik anlamında bölgeye katkı sağladı. Maraş'ta faaliyete geçen bisiklet yolu sayesinde bölgenin bisikletle de gezilebilmesi ve 8 ayrı noktada kurulan büfeler, ziyaretçilere keyifli vakit geçirme imkanı sağlıyor.

8 Ekim'den bu yana 67 bin 500'e yakın kişi ziyaret etti

'4 kilometre civarında bir güzergah ziyarete açıldı'

'4 kilometre civarında bir güzergah ziyarete açıldı'

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şubattan bu yana Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmaların hızlandığını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen çalışmaların aksamadığını söyledi.

Arter, 'Maraş bölgesinde yoğun çalışmalardan sonra 4 kilometre civarında bir güzergah ve kamuya ait yollar, normal bir şehir havası olması koşuluyla, 8 Ekim'de insanların ziyaretine açıldı.' dedi.

İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi olarak 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın yaşayan bir şehir haline dönüştürülmesini; eskisi gibi sokaklarında insanların dolaştığı, çocuk seslerinin duyulduğu ve evlerden yemek kokularının yükseldiği bir şehir haline getirmek istediklerini dile getirdi.

Arter, 'Bu yolların ve kaldırımların tamir edilmesi, başlangıç olarak insanların bu caddeleri ve şehri ziyaret etmesi planlanmıştır.' dedi.

Arter, Türkiye'den Konya Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile KKTC'den ilgili firmalarla bu güzellikleri oluşturduklarını anlattı.

Maraş açılımına yönelik eleştiriler olsa da genel anlamda memnuniyet olduğunu düşündüklerini vurgulayan Arter, Rum, İngiliz ve diğer uyruklu birçok kişinin de bölgeyi ziyaret ettiğini söyledi.

'İnsanların özel mülklerine dokunulmamıştır'

'İnsanların özel mülklerine dokunulmamıştır'

Arter, 8 Ekim'den bu yana tahrip olmuş yolların tamir edilip kaldırımların çalışmalarının yapıldığını belirterek 'Bir şehirde olması gereken peyzaj, çevre düzenlemesi ve bitkilendirmeyle ilgili çalışmalar yapmış bulunuyoruz. Hemen bir anda yaşayan bir şehir yaratamazsanız. Ayrıca kesinlikle insanların özel mülklerine dokunulmamıştır. İdari konulardaki planlamalar yapılmadıkça, kimsenin evine ve özel mülküne dokunulmayacaktır.' diye konuştu.

Maraş'ta açılan 3-4 kilometrelik, kamuya ait kısmın daha da genişletilebilmesiyle ilgili çalışmaların yapıldığını anlatan Arter, şöyle devam etti:

'İnsanların buraya araçla girişine izin verilmediği için hep yaya ziyaretleri söz konusudur. Bunun yanında bisikletle gezinti olabileceğini düşündük. Bu noktada, Konya Büyükşehir Belediyesi, belediyemize epeyce bisiklet yardımı yaptı ve insanlarımıza bisikletle de gezme imkanı sağladık. Daha rahat nasıl dolaşılabileceği konusunda çalışmalar yapıyoruz. 8 noktaya büfe koyduk. İnsanlarımızın gezinti sırasında bir nefes alması, su ve meyve suyu içebilmesi için hizmet vermek için çalışıyoruz.'

Arter, Maraş'ın kapalı olan kısımlarının temizlenmesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini, oraların da statüsünün değiştirilerek ziyarete açılmasının idari bir konu olduğunu ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?