Görüş Bildir
Haberler
Kanınızı Donduracak Ayrıntılarla İnsanlık Tarihinin En Acımasız 17 İşkence Yöntemi

etiket Kanınızı Donduracak Ayrıntılarla İnsanlık Tarihinin En Acımasız 17 İşkence Yöntemi

cakyz
07.05.2017 - 18:44

Cezalandırma, infaz etme ya da bilgi alma yöntemi olarak kullanılan işkence, insanlık tarihinde yüzlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Şeytanın bile aklına gelmez diyeceğiniz en acımasız 17 işkence yöntemini sizler için derledik.

1. İki uçlu çatal

1. İki uçlu çatal

İki tarafı da çatal biçiminde ve keskin olan, mahkumun boynuna bağlanabilmesi içinse ortasında bir kayış bulunduran bu işkence aleti, başını daima arkada tutmadığı takdirde mahkumun çenesinin ya da köprücük kemiğinin delinmesine sebep olmaktadır.

2. Demir maske

2. Demir maske

Geçmişte seks işçisi kadınları ve cadıları cezalandırmak için kullanılan bu alet, ağız kısmında keskin bir çivi bulunduruyordu ve suçlunun konuşmasını engellemek için kullanılıyordu.

3. Parmak vidası

3. Parmak vidası

Mengene benzeri bir alet olan parmak vidası, tarihte suçluların el ve ayak parmaklarına zarar vermek, hatta kimi zaman koparmak için kullanılıyordu.

4. Timsah makası

4. Timsah makası

Büyük bir penseyi andıran timsah biçimli bu alet, önce ısıtılıyor, sonra ise mahkumun vücudundan parçalar koparmak için kullanılıyordu.

5. Göğüs delici

5. Göğüs delici

Kadınlar için özel olarak tasarlanmış ender işkence aletlerinden biri olan göğüs delici, görselden anlaşılacağı üzere uçları oldukça sivri, maşa biçimli bir alettir. Kadınların meme bezlerine zarar vermesi için tasarlanmıştır ve suçluları kan kaybı ya da enfeksiyon sebebiyle öldürmektedir.

6. Izdırap armudu

6. Izdırap armudu

Armut biçimli bu alet önce suçluların ağzına sokuluyor, daha sonra ise uç kısmında bulunan bir vida sıkılarak alet genişletiliyordu. Sonuç olarak ise beklendiği gibi mahkumların ağzı parçalanıyor, geri dönüşü olmayan bir zarara yol açılıyordu.

7. Diz delici

7. Diz delici

Mengene gibi çalışan bir başka alet olan diz delici, iç kısmında bulunan dikenlerle suçluların bacaklarında yaralar açmak için kullanılıyor, hatta kimi zaman bacaklarının tamamen kopmasına yol açıyordu.

8. Metal tabut

8. Metal tabut

Bir kafes biçiminde tasarlanan ve suçluyu neredeyse tamamen hareketsiz bırakan bu alet, diğerleri gibi öldürmese de, uzun süreli kullanıldığı zaman zihinsel ve fiziksel sıkıntılara sebep oluyordu.

9. Giyotin

9. Giyotin

Listemizin belki de en insancıl ve en meşhur infaz yöntemi olan giyotin, hepimizin bildiği gibi yukarıdan bırakılan bir bıçağın suçlunun kafasını milisaniyeler içinde bedeninden ayırması prensibiyle çalışıyordu.

10. İspanyol eşeği

10. İspanyol eşeği

Bu alet, İspanyol Engizisyonu döneminde asilerden bilgi almak amacıyla kullanılıyordu. Suçlu, bir üçgenin sivri ucuna oturtuluyor ve acıyı arttırması için ayaklarına ağırlıklar bağlanıyordu.

11. Judas'ın beşiği

11. Judas'ın beşiği

Judas'ın beşiği, İtalyanların geliştirdiği bir işkence aracıdır. Suçlular sivri kısmı anüs ya da vajinaya denk gelecek şekilde piramit biçimli bir metal yapının üzerine oturtulur. Delik yara olup genişledikçe suçlu enfeksiyon kapar ve yaşamını acı içinde yitirir.

12. Poena Cullei

12. Poena Cullei

Romalıların geliştirdiği bir işkence tekniği olan Poena Cullei, anne ya da babasını öldürmüş kişilerin cezalandırılması için kullanılmıştır. Bu işkence yönteminde suçlu köpek, kedi, yılan ve maymun gibi hayvanlarla birlikte deri bir çuvalın içine hapsedilir ve ardından denize atılır.

13. Ling Chi

13. Ling Chi

Ling Chi, Çinlilerin geliştirdiği bir işkence tekniğidir ve burada kurban, kan kaybından ölene kadar vücudundan küçük parçalar kesilir. Bir yandan da oyun olarak görülen bu pratikte idamı gerçekleştiren kişi, elindeki bıçakla mahkumun vücudundan parçalar keserken işkence süresini olabildiğince uzatmaya, kısacası ölüme sebep olmadan mümkün olduğu kadar acı vermeye çalışır.

14. Demir sandalye

14. Demir sandalye

Üzerinde yüzlerce diken bulunduran demir sandalye, iç organlara zarar vermediği ve açtığı yaraların içinde kaldığı için mahkumu üzerinden kalktığında öldürmektedir.

15. Demir bakire

15. Demir bakire

Dünyanın en meşhur metal gruplarından birine adını veren demir bakire, Orta Çağ'da kullanılmış içi dikenli bir tabuttur. Suçlu ya hareketsiz kalarak tabutun içinde yaşayacak, ya da hareket edip ölecektir.

16. Kazığa oturtma

16. Kazığa oturtma

Tarihte III. Vlad'la özdeşleşmiş bir pratik olan ve yüzyıllar boyunca dünyanın pek çok yerinde uygulanan kazık cezası, hepimizin bildiği ve üzerine fazla açıklama gerektirmeyen bir acımasızlıktır.

17. Su işkencesi

17. Su işkencesi

Çinlilere ait bir başka pratik olan su işkencesi, vücuttan çok zihni hedef alan bir işkence yöntemidir. Burada suçlu sımsıkı bağlanmakta ve başına yavaşça su damlatılmaktadır. Uzun süre devam etmesi durumunda suçlunun delirdiği söylense de, böyle bir işkencenin gerçekleştirildiğine dair kesin kanıtlar bulunmamaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
364
146
127
94
42
34
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tuncyyyyyyy

Peygamber efendimiz Böcek dahi olsa zararlı hayvanları suda boğarak ve ateşte yakarak öldürmeyin diyor yani acı çektirmeyin işkence yapmayın diyor. Avrupa'da... Devamını Gör

Hipergrafi

Youtube'da rastlamıştım. Bi Çin filminden bir sahneydi herhalde. Bi kadını ayaklarından bağlayıp bu bağları öküzlere çektirerek bacaklarını ayırıyorlardı. Al... Devamını Gör

Selin Akbaş

giyotin dışında bütün işkence yöntemleri günümüzde de özellikle sübyancılara uygulanmalı bence