Görüş Bildir
Haberler
Kan Basıncını Düşürmek İçin Zeytinyağı

Kan Basıncını Düşürmek İçin Zeytinyağı

Elif Altunten
22.05.2014 - 11:09 Son Güncelleme: 22.05.2014 - 12:01

İngiliz Kalp Birliği ve King’s College London tarafından gerçekleştirilen bir çalışma zeytinyağının, kan basıncını nasıl düşürdüğünü ortaya koydu.

Araştırmada, zeytinyağı ve sebzenin beraber tüketildiği zaman tansiyonu düşüren nitro asidik yağ üretimi sağladığı ortaya çıktı. Akdeniz diyetinin sağlıklı oluşunun altında bu sebebin yattığı ifade edildi.

Yağ açısından zengin olan Akdeniz beslenme tarzının vücut için zararlı olmamasının nedeni olarak beraberinde tüketilen yeşil sebze ve lifli gıdalar gösteriliyor. Nitrat açısından zengin ıspanak, kereviz ve havuç, zeytinyağının avokado, kabuklu yemiş gibi nitritlerle tüketildiği zaman kan basıncının düşmesi için midede uygun ortamı yaratıyor.

Araştırmaya katılan Profesör Philip Eaton, “Çalışmamızın neticeleri saf zeytinyağı ve kabuklu yemiş tüketimi açısından zengin Akdeniz tipi beslenmenin faydalarını bir kez daha ortaya koydu. Bu tarz beslenerek; felç, kalp yetmezliği ve kalp krizi gibi kardiyovasküler rahatsızlıklara yakalanma riski azaltılabilir” şeklinde konuştu.

haber kaynağı: 724saglik.org/beslenme-diyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın