Görüş Bildir
Haberler
Kalplerdeki 10 Akılsız Telefon

Kalplerdeki 10 Akılsız Telefon

Melih Akdoğan
15.09.2014 - 18:08 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 18:10

İlk önce onlar vardı. Bazısı sırf titreşimi var diye, bazısı kapaklı diye, bazısı ise kapağının renk renk değişebilmesi özelliği ile aklımızı başımızdan almıştı. Sağlamlıkları şaşırtıcı derecedeydi ki yer yer sınırları deneniyordu. 10 sene kullanılan da vardı, atmaya kıyamayıp saklanan da. Bu listenin hazırlanırken çok değiştiğini de belirtmek lazım. İşte ortalama iki yılda bir değiştirilen akıllı telefonunuza şöyle bir bakış atacağınız, gönüllerdeki 10 akılsız telefon.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ericsson A 1018

1. Ericsson A 1018

Boyutları her zaman alay konusu olmuştur ama işlevine bakıldığında yılmayan ve yıkılmayan bir telefondur. İlk kapak değişme özelliği olan telefonların başında gelir. Bir başka öncü özelliklerinden biri ise notalarla melodi oluşturulabilmesiydi. Yeri geldi kavgaya girdi, yeri geldi yerlerde süründü, yeri geldi maç sırasında sahaya daldı ama kendisini hiç bozmadı. Titreşimi olmadı hiç. 'Abin18 ablan19' gibi şakalar karşısında bile hep dik durarak kalplerdeki yerini aldı.

2. Nokia 8110

2. Nokia 8110

Ergenomik yapısı, inceliği ve şıklığıyla hala kendisinden bahsettiren bu telefon, kullanıcılarını da her zaman mutlu etmiştir. İlk kayan kapağa sahip olma özelliğiyle birçok kişinin hava atmasına neden olmuştur. Ayrıca, Matrix filmindeki telefon olarak da ünlendiğinden karizması hep en üst seviyede olmuştur.

3. Nokia 5110

3. Nokia 5110

Hakkında söylenen yegane olumsuzluğu takoz olarak belirtilmesi olsa da kesinlikle kötü niyetli ve kırıcı olmayan bir edayla söylenir. Renkli kapak teknolojisi onun en önemli özelliği değildi. 5110 içinde Snake oyunu olan ilk telefondu, pili günlerce dayanan telefondu ve bu özellikleri yüzünden anamızın babamızın elinden her fırsatta alınan telefondu.

4. Motorola StarTAC

4. Motorola StarTAC

Motorola StarTAC reklamlarında vurgu telefonun küçüklüğüne yapılmıştı. 1996 yılında çıkan bu telefon dünyanın ilk titreşim özelliği olan ve ilk kapaklı telefonudur. Bir başka çılgın özelliği ise pili olmadan elektrikle de çalışabilmesiydi. 1996 yılına göre fazlasıyla müthiş olan bu özellikleriyle kalplerden önce Hollywood filmlerinde yer aldı ve dünya çapında 60 milyon satışa ulaştı. PC World dergisi bu telefonu “Son 50 Yılın En İyi 50 Elektronik Eşyası” listesinde 6. Sıraya koymuştur.

5. Alcatel One Touch Easy

5. Alcatel One Touch Easy

Birçok kişinin ilk göz ağrısıydı. Çok sağlamdı ve uzun süre dayanan pili yetmiyormuş gibi kalem pille de kullanılıyordu. Renkli seçenekleri ve bozuk Türkçesi tüm sempatikliğiyle kalplerde yer almasını sağlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ericsson gh688

6. Ericsson gh688

Tam bir baba telefonudur, iş adamı telefonudur. Çelik kasa gövdesiyle öyle bir sağlam yapılmıştı ki bozulmuyordu, üstüne karizmasıyla karşısındakini bozuyordu. Kullananların genelde duygusal bir bağ kurup hala evde sakladıkları telefondur.

7. Nokia 8310

7. Nokia 8310

Nokia bu küçücük telefonu piyasaya sürdüğünde kulak arkası bile taşıyabileceğimizi düşünmemiş değildik. Bir süre sonra ise alanların bir türlü bırakamadığı yer yer hala kullanılan bir telefon olduğu keşfedilmiş oldu. Bir ara herkesin elindeydi ve o kişilerin büyük bir çoğunluğunun kalbinin baş köşesinde bile sayılabilir. Kendisi küçük ama sevgisi çok büyük bir telefon olarak tarihteki yerini almıştır.

8. Panasonic G600

9. Motorola Razr V3

9. Motorola Razr V3

Gelmiş geçmiş en şık, en seksi tasarımlardan birine sahiptir. Üstüne sağlamdır da. Karizmasıyla size seviye atlatır. Tüm dünyada 130 milyondan fazla satılmıştır. Her ne kadar telefonun kitlenme ve kullanım zorluğundan bahsedilse de hala hatırlanır ve hem baş tacı edilir hem de kalplerde hep ayrı bir yerdedir.

BONUS: NOKIA 3310 Namıdiğer Reyiz

BONUS: NOKIA 3310 Namıdiğer Reyiz

Şimdi burada atsam duvarı deler gibi şakalar yapmıycam Rus tankı gibi mübarek. Dünya, 3310’u ne kadar sevdiğini yaklaşık 126.000.000 (yazıyla yüzyirmialtımilyon) satış adetiyle gösterdi. İki telefonunda pilleri ve kendileri o kadar sağlamdı ki hala efsanelerde kalplerde yerlerini korumaktadırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
58
47
9
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Korhan Bey

3310 reyiz seni bir asır geçse yine unutmayız.

What really

6. Ericsson gh688 hala var evde ve hala çalışıyor bir ses çıkıyo telefondan akıllı telefonlar halt etmiş.

Okyanus Deniz

3210 suz kalplerdeki telefon listesi mi olur !!