Görüş Bildir
Haberler
İşte Dijital Paraya Geçmek İçin 5 Sebep

İşte Dijital Paraya Geçmek İçin 5 Sebep

Onedio Teknoloji
23.09.2014 - 16:36 Son Güncelleme: 23.09.2014 - 16:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Görünen o ki Apple, cihazlarındaki teknolojiler ile birlikte 2015 yılında pek çok insanı ödeme yapmak için ellerini cebine atmak zorunda olmaktan kurtaracak. Ekonomi uzmanları da bir süredir devletlerin de artık teknolojiyi kullanarak benzer uygulamalara geçmesi yönünde tavsiyelerde bulunuyor. Kısa vadede tüm insanların yüzyıllardır kullandıkları parayı bırakarak dijital paralara geçmesi imkansız gibi gözükse de, uzun vadede halka gerekli eğitimlerin verilmesi ve çeşitli politik atılımlar ile birlikte sanal para filmlerden hayatımıza giriş yapabilir gibi görünüyor.

İşte dijital paraya geçmek için 5 neden:

 1- Dijital para çok daha verimli

The Economist’in yaptığı araştırmaya göre insanlar yılda altı saatlerini bankamatik aramayla geçiriyor. Ek olarak Amerika’daki güvenlik kontrol noktalarında yılda 531.395$’lık bozuk para unutuluyor.

2- Dijital para ile suç önlemek daha kolay

Suçlular kağıt parayı takip edilmesi imkansız olduğu için seviyorlar. Kağıt paranın olmadığı bir ortamda ise tüm transferler kayıt altında tutulacaktır. F.B.I. verilerine göre Amerika’da 2011 yılında banka soygunlarında çalınan para yaklaşık 30 milyon $. Ek olarak ülkemizde de büyük bir problem teşkil eden vergi kaçırma olaylarının da dijital parayla önüne geçilebilecek (vergi kaçırmanın dünya devletlerine maliyeti yaklaşık 3.1 trilyon $ olarak tahmin ediliyor)

Bu arada dijital para ile suç %100 engellenmeyecek elbette. Örnekleri günümüzde de mevcut.

3- Dijital Para daha hesaplı

Kağıt para basmanın maliyeti tamamen ortadan kalkacak, 1 kuruşun maliyetinin 1 kuruştan fazla olmasından dolayı edilen zararlardan kurtulunacak.

4- Dijital para ile negatif faizler görülebilecek

Yine The Economist’in açıkladığı üzere kağıt paranın bankalardan çekilip evlerde saklanma riski mevcut. Dijital parada böyle bir imkan olmayacağından sıfırın altındaki faizler bu sistemde mümkün ve yatırımları çeşitli sektörlerde arttırabileceği öngörülüyor.

5- Kağıt para oldukça pis

Elbette pek çok insanın elinden geçmesinden dolayı kağıt paranın bakteri ve mikroplarla dolu olduğu çeşitli araştırmalarla da ispatlanmış durumda.

Kaynak: http://mashable.com/2014/09/23/5-reas...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
14
4
1
1
0
0