Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Otomobil Tercihini Etkileyen 8 Özellik

Kadınların Otomobil Tercihini Etkileyen 8 Özellik

Kozmy
21.04.2015 - 10:30 Son Güncelleme: 21.04.2015 - 20:05

Kadınların Otomobil Tercihini Etkileyen 8 Özellik

Kadınlar herşey de olduğu gibi araba seçerken de ince eleyip sık dokurlar. Gerek görünüşü gerek se kullanım kolaylığı ile alabilecekleri en iyi araca sahip

olmak isterler. İşte kadınların otomobil tercihini etkileyen 8 özellik;

1.Tasarım

Görselliğe oldukça önem veren kadınlar için arabanın modeli büyük önem taşır. Genelde küçük ve sevimli tasarıma sahip arabalar bayanların gözdesi. Ancak bu

zevke göre değişen bir konu. Büyük ciplerden, sedan arabalardan hoşlanan bayanlar da yok değil. Örnek vermek gerekirse; Mini Cooper, Fiat 500, Volkswagen

Polo bayanların sık tercih ettikleri modellerden…

2.Kullanım kolaylığı

Kadınlar kullanım kolaylığı açısından daha çok ufak boyutta arabaları tercih ediyorlar. Ufak araba, hem park kolaylığı açısından hem de dar sokaklarda rahat bir kullanım sunması bakımından ideal. Ayrıca vites geçişleri, direksiyon, bagaj genişliği, sürüş konforu rahat kullanım açısından dikkat ettikleri detaylar arasında yer alıyor.

3.Arabanın rengi

Arabanın tasarımı kadar rengi de önemli. Kadınların en çok tercih ettiği renkler arasında siyah, beyaz, kırmızı ve gümüş gri yer alıyor.

4.Otomatik Vites

Tam otomatik vites sürücüler için büyük kolaylık. Kullanımı daha rahat olduğu için kadınların çoğu otomatik vitesi tercih ediyor. Otomatik vites sayesinde vites derdiyle uğraşmadan sadece fren, gaz ve direksiyon hakimiyeti ile araba kullanma rahatlığını yaşayabilirsiniz.

5.Park Destek sistemi Son dönemlerde ortaya çıkan park destek sistemi, park etmekte zorlanan kadınlara büyük kolaylık sağlıyor. Park asistanı, aracınızı otomatik olarak yola paralel ya da dik şekilde park etmenize yardımcı olduğu gibi, park ettiğiniz yerden otomatik olarak çıkmanızı sağlıyor. Sistem, uygun park alanına ideal şekilde park edebilmeniz için optimum direksiyon hareketleri ile destek veriyor.

6.İç dizaynı

Arabanın ön konsolu, iç aksesuarları, döşemeleri, radyo vb. detayların kaliteli malzemeden olup şık bir tasarıma sahip olması kadınları etkileyen bir unsur. İç tasarımının şık ve stil sahibi olmasına özen gösteriyorlar.

7.Dış tasarımı

Arabanın genel görünüşü dışında farlardan kapı kolu modeline kadar küçük detayların bile zevklerine uygun olması önemli.

8.Yokuş kalkış desteği

Yokuş kalkış desteği kadın sürücülerin hayatını kolaylaştıran bir sistem. Düz vites arabalarda bu sistem dik yokuşlarda aracın geriye kaymasını engelliyor.Böylece sürücüler yarım debriyaj kullanmadan yokuşlarda kolayca kalkışa geçebiliyor.

Aracınıza karar verip satın aldıktan sonra, trafikte başınıza gelebilecek herhangi bir kaza durumunda aracınızı ve kendinizi güvence altına almak için trafik sigortası ve kasko yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.

Sigorta işlemine fazla vakit harcamadan, Koalay.com’a girerek internetten 3 dakika içerisinde trafik ve kasko sigortası yaptırmanız mümkün. Birden fazla sigorta şirketinin tekliflerini görüp, bütçenize en uygun poliçeyi Koalay.com’da bulabilirsiniz.

Kaynak: http://www.kozmy.com/blog/kadinlarin-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın