Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Düşmanı; Varisler

Kadınların Düşmanı; Varisler

Elif Altunten
26.05.2014 - 10:47 Son Güncelleme: 26.05.2014 - 14:55

Kadınların Düşmanı; Varisler

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nde görevli Op.Dr. İlker Tekin, pratik anlamda varisin en fazla bacak toplardamarında rastlandığını belirtti. Varisin damar çaplarına göre üç tipe ayrıldığını ifade eden Op.Dr. Tekin, “Bunları 1 milimetre çaplı ipliksi varisler, 2-4 milimetre çaplı varisler ve 5 milimetre-2 cm çapındaki geniş varisler olarak sıralayabiliriz” dedi.

Op.Dr. İlker Tekin, şöyle konuştu: “Bilhassa ailesel yatkınlığı olan kişilerde mevcut aşırı şişmanlık, geçirilmiş damar iltihabı, gebelik, ayakta çalışılan bir meslek yapıyor olmak, kronik akciğer hastalığı, kronik kabızlık gibi durumlar kapaklarda yetmezliğe, dolayısıyla kanın bacaklarda geri kaçarak damar çapında genişleme ve varis oluşumuyla sonuçlanır.”

Varislerin; kadınlarda erkeklere göre 1,5 kat daha sık görüldüğünü belirten Op.Dr. Tekin, kadınların daha fazla kalp damar cerrahisi polikliniklerine başvurusunun arttığını söyledi. Varis belirtilerinin hastalarda gece krampları, kaşıntı, bacaklarda şişlik, ayakta kalmayla Ağrı sıkça görülen şikayetlerle başladığını vurgulayan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şikayetlerin varislerin büyüklüğü veya sayısıyla orantılı değildir. Bayanlarda bu şikayetler bilhassa hamilelik ve adet dönemlerinde oluşan hormonal değişikliklerde ciddi derecede artış gösterir.”

haber kaynağı: 724saglik.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın