Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Cinsel Hayatıyla İlgili En Çok Merak Edilen 15 Soruyu Açık Açık Cevaplıyoruz

etiket Kadınların Cinsel Hayatıyla İlgili En Çok Merak Edilen 15 Soruyu Açık Açık Cevaplıyoruz

Arzu Semender
13.12.2018 - 16:16 Son Güncelleme: 04.10.2021 - 15:27

Hep düşünülür ama çok konuşulmaz; konuşulsa bile cevaplar yeterli bulunmaz. Biz de sizler için kadınların cinsel hayatlarıyla ilgili en çok merak edilen 15 soruyu ve cevabını bulduk.

1. Kadınlar regl döneminde seks yapabilir mi?

1. Kadınlar regl döneminde seks yapabilir mi?

Teknik olarak yapılmasında bir sakınca yok. Fiziksel olaraksa şöyle durumlar var: Akıntı hali devam edeceği için partnerin bu durumdan rahatsızlığı ve motivasyonun sağlanmaması söz konusu. Bunun da dışında, kadınlar regl dönemlerinde vajinal enfeksiyona açık hale gelirler. Bu yüzden temizlik ve korunma çabası, daha üst seviyede tutulmalıdır.

2. Kadınlar orgazm sonrası neden erkekler gibi boşalmaz?

2. Kadınlar orgazm sonrası neden erkekler gibi boşalmaz?

Her kadının boşalma ve orgazm reaksiyonu farklıdır. O porno filmlerde görmüş olduğunuz kadınların boşalması gibi bir şey genellikle söz konusu olmaz; ki oyuncuların çoğu zaman idrarını dışarı aktarması insanları boşalma konusunda yanıltmıştır. Kadınlar uzun uyarılmalardan sonra gerginleşme ve kasılma haline geçerler. Cinsel birleşme sırasında yaşadıkları gevşeme ve rahatlama, vajina çevresinde bulunan bezlerin bir takım salgı üretmesine sebep olur. Bu her kadında aynı şekilde gerçekleşmez. Kimisi ağlar, kimisi bağırır, kimisi titrer ama sonuç olarak erkeklerde olduğu gibi şiddetli bir meni salgılanması söz konusu değildir.

3. Kadınlar için penisin boyu mu, işlevi mi önemlidir?

3. Kadınlar için penisin boyu mu, işlevi mi önemlidir?

Yıllardır tartışılan ve sonucu asla bulunamayan bir konu da bu. Yapılan araştırmalara göre, kadınların yüzde 21’i ilişki sırasında penis boyunun, yüzde 32’si penis kalınlığının, yüzde 1’i ise hem boy hem de kalınlığının önemli olduğunu belirtmiş. Aslına bakarsanız bunun da bir standartı yok. Çok daha önemlisi, kadının yeterli şekilde uyarılıp uyarılmaması. Yani erkeklerin penis boylarına güvenerek girdiği her cinsel ilişkinin başarılı olma garantisi yok.

4. İlk cinsel ilişkide kan gelmemesi kadının bakire olmadığını mı gösterir?

4. İlk cinsel ilişkide kan gelmemesi kadının bakire olmadığını mı gösterir?

Psikoterapist Cem Keçe konuyla ilgili şöyle söylemiş:

'Kızlık zarı vajina girişinden 1,5 cm içeride doğuştan delik olan esnek bir yapıdır ve ilk cinsel ilişkide kızlık zarında hafif bir açılma olur. Aslında kanama olmaması normalde beklenen bir durumdur. Normal şartlar altında, normal bir kızlık zarı, ister ilk gece olsun isterse yüzüncü gece, kanamaz, delinmez, patlamaz ya da yırtılmaz. Kadın rahat ve kendini kasmazsa, sulanması olmuşsa, penis girişini hissetmez. Kızlık zarının açılması denilen olgu giyilen ince çorabın bir yere takılıp kaçması gibidir. Ayrıca penisin vajinaya girmesiyle ilk açılma sırasında kızlık zarından gelen kan, parmağın kanaması gibi değildir, belli belirsiz bir sıvıdır. Bu da kadın rahatsa, kendini kasmazsa, sulanması tam olmuşsa fark edilmez bile...'

5. Kadınlardaki G noktası tam olarak nerede bulunur?

5. Kadınlardaki G noktası tam olarak nerede bulunur?

1940'larda Alman jinekolog tarafından adı konulan G noktasının, kadının en erojen bölgelerinden biri olduğu söylenmektedir. G noktasının vajina duvarında, yaklaşık 5 cm derinlikte bulunan bir alandır. Bu bölgenin, kadının orgazma ulaşmasını kolaylaştırdığı söylenmektedir. Erkeklerde ise kadınlardaki G noktasına karşılık gelen bölgenin testislerle anüs arasında bulunduğu söylenmektedir.

6. Korunmasız ilişki sonrası ertesi gün hapı kullanmak ne kadar işe yarar?

6. Korunmasız ilişki sonrası ertesi gün hapı kullanmak ne kadar işe yarar?

Bir kere hepsinden önce şunu söylemeliyiz: Ertesi gün hapı bir doğum kontrol yöntemi değil, acil durum ilacıdır. Hayatta bazen kontrollü olunamayan durumlar oluşur, bilirsiniz. Ertesi gün hapları, cinsel ilişkiden sonraki 72 saat içerisinde alındığı taktirde gebelik ihtimalini büyük ölçüde ortadan kaldırır. Ancak, ertesi gün haplarını alışkanlık haline getirmek, kadınlarda ilerleyen dönemlerde büyük ölçüde sağlık problemine yol açar. Yani bu haplara güvenerek sürekli kontrol sağlama fikrini aklınızdan çıkartın.

7. Kadınlar kendilerine oral seks yapılmasından hoşlanır mı?

7. Kadınlar kendilerine oral seks yapılmasından hoşlanır mı?

Elbette hoşlanır ama bu da kanun hükmünde kararname değildir. Her kişinin kendi tarzı ve uyarılma alanları vardır, dolayısıyla bunda da bir standarttan bahsedemeyiz. Uzmanlar, çiftler için oral seksin bir tabu olmaması gerektiğini, hatta heyecan verici bir eylem olduğunu da söylüyorlar.

8. Hamilelikte seks yapılabilir mi?

8. Hamilelikte seks yapılabilir mi?

Yapılabilir hatta kadının odaklandığı annelik olgusu sebebiyle kaybetmeye yüz tuttuğu öz güvenini tazeler. Yapılmadığı durumlar da vardır ve bunu asla göz ardı etmemek gerekir. Gebeliğin son üç ayı içinde bulunmak, erken doğum tehlikesi içinde bulunmak, düşük yapma riski, rahim ağzı yetmezliği ve çoklu gebelik, hamileyken seks yapılmaması gereken durumlar olarak belirtiliyor. En güzeli, bu konuyu bir de doktora danışmak.

9. Her kadın mastürbasyon yapar mı?

9. Her kadın mastürbasyon yapar mı?

Yapmayabilir. Cinsellik algısı, her kadın için farklıdır. Uzun süre cinsel ilişkiye girmemenin yoksunluğunu çekmeyen kadınlar olduğu gibi, mastürbasyona hayatında yer vermeyen kadınlar da vardır. Ancak uzmanlara göre mastürbasyon, kadınlar için oldukça sağlıklı ve kişisel keşif eylemidir.

10. Kadınlar her mastürbasyon yaptığında boşalır mı ya da orgazm olur mu?

10. Kadınlar her mastürbasyon yaptığında boşalır mı ya da orgazm olur mu?

Bunu yine Psikoterapist Cem Keçe'nin sözleriyle açıklayalım:

'Boşalma bedensel bir rahatlamayken orgazm ise bu bedensel rahatlamaya ruhun eşlik ettiği çok yüksek haz veren bir durum... Kadın eğer fantezi kuruyorsa ve bedeninden almış olduğu uyarıları fantezileri ile birleştirebiliyorsa, doğru ve ritmik klitoris uyarılarında bulunuyorsa çok rahat bir şekilde her mastürbasyonda boşalabiliyor. Ama mastürbasyonda orgazm olmak şart değil… Burada önemli olan, bedenin keşfi ve bedenin belli bir noktaya geldikten sonra rahatlaması… Bu nedenle, her mastürbasyon boşalmayla bitebiliyor ama orgazmla bitmek zorunda değil…'

11. Vajina sabunla, köpükle temizlenmeli midir?

11. Vajina sabunla, köpükle temizlenmeli midir?

Cevabı çok net, hayır! O sevdiğimiz kokulu duş jelleri ya da sabunlarla vajinayı temizlemek, içerde bulunan vulva derisini tahriş edecek ve vajinanın doğal florasını bozacaktır. Mümkün olduğunca kimyasal içermeyen doğal ürünlerle ve sadece suyla vajinayı temizlemek, iç çamaşırı olarak da sentetik yerine pamuklu giysiler seçmek en sağlıklı olanı.

12. Kadınlarda cinsel isteksizlik neden olur?

12. Kadınlarda cinsel isteksizlik neden olur?

Bunun birçok sebebi olabilir. Birincisi toplum baskısı, ayıplanma gibi korkular. Bir diğeri insanların cinsellikle ilgili yaptığı 'acıyacak' gibi dayanaksız yorumlar. Bunun dışında partner ile olan uyumsuzluk da aslında en çok göz ardı edilen sebeplerden biri. Doğal hayat içerisindeki depresyon da nedenlerden bir tanesi. Bir de doğum sonrası annelik duygusu ve eşe odaklanamamak da en sık görülen sebeplerden. Fakat hiçbirinden korkmaya gerek yok, hepsi de uzman desteği ile çözülebilen şeyler.

13. Seks için mükemmel bir vücut şart mıdır? Fazla kilolar yüzünden seksten soğumak ne kadar mantıklıdır?

13. Seks için mükemmel bir vücut şart mıdır? Fazla kilolar yüzünden seksten soğumak ne kadar mantıklıdır?

Hiç mantıklı değildir. Cinsellik, her şeyden önce bir elektrik meselesi. Siz sadece kendi sağlığınız ve kendi beğenileriniz için vücudunuzla ilgili değişimlere izin verebilirsiniz unutmayın. Dünyada birbirleriyle uyumlu ve çok sağlıklı cinsellik yaşayan bu tür çiftler var. Vücudunuz, asla sizi cinsellikten soğutmasın.

14. Hamile kalmak için en uygun ya da en riskli dönem nasıl hesaplanır?

14. Hamile kalmak için en uygun ya da en riskli dönem nasıl hesaplanır?

Takvim yöntemi denen bu uygulamayı hemen anlatalım. Ancak bu metodun çok güvenli olduğunu da söylememek lazım: 

Bir adetin ilk günü ile sonraki adetin ilk günü arasındaki süre kadının adet döngüsüdür (çoğu kadında bu süre 28 gündür). Bu süre hesaplandıktan sonra bulunan rakamdan 14 gün çıkarılır ve bu şekilde ortaya çıkan rakam bize adetin birinci gününden itibaren hesaplanmak koşuluyla yumurtlamanın olacağı tarihi verir. Örnek olarak adet döngüsü 31 gün olan bir kadında 31-14=17 bulunduğunda, kadının yumurtlama günü adetin ilk gününden başlanarak saymak üzere 17. gündür. Bu tarihten 5 gün öncesi ve 2 gün sonrası kadının gebe kalmaya en elverişli olduğu günler olarak kabul edilir. Bu günler içinde ya ilişkiden kaçınmak ya da tam koruyucu olmasa da prezervatif gibi gebeliği önleyecek bir yöntem kullanmak gerekir.

15. Cinsel ilişki sırasında vajinadan çıkan sesin sebebi nedir?

15. Cinsel ilişki sırasında vajinadan çıkan sesin sebebi nedir?

Seks esnasında vajina genişleyip daraldığı için içeri daha fazla hava dolar. Cinsel ilişki bittiğinde içeri dolan hava bir sesle ortaya çıkar. Yani aslında ilişki sırasında içeri sıkışan havanın, bir süre sonra kendini rahat bırakarak sesli bir halde dışarı çıkmasıdır bu durum. Merak etmeyin, birçok kişi sizinle aynı durumu yaşıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1686
488
197
144
136
133
97
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?