Görüş Bildir
Haberler
“Kadınlar Çalışmasın” Benim Kızım Hariç

“Kadınlar Çalışmasın” Benim Kızım Hariç

adem kara
23.12.2014 - 11:24 Son Güncelleme: 23.12.2014 - 14:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil. Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor” diyen Ömer Tuğrul İnançer, kızının çalıştığı hatırlatılınca “Benim kızım çalışamaz mı?” dedi.

Hürriyet’ten Aysel Alp’a konuşan İnançer, geçmişte yaptığı ve kamuoyunun tepkisine neden olan açıklamalarına karşılık, kendi kızının çalışmasının hatırlatılması üzerine, “Benim kızım çalışamaz mı? Benim kızım yüksek lisans mezunu. Şimdi memleketin bütün meseleleri bitti, benim kızımın çalışması mı tartışılıyor?” dedi. İnançer, “Kızınız kendi isteği ile mi çalışıyor” sorusuna ise “Kızım da olsa kimsenin haysiyetine karışmam. Yüksek lisans yapmış, iki çocuk anası, evli barklı kocaman bir kadın. İster çalışır, ister çalışmaz” yanıtını verdi.

Bir dönem TRT yorumcusu olarak görev yapan İnançer, katıldığı programlarda, kadının ekonomik özgürlüğü için “aldatmaca” demiş ve “Çalışan kadınların yuvasını dağıttığını” iddia etmişti. İnançer ayrıca ”Eş yoktur, zevce vardır” sözleriyle de tepki toplamıştı. İnançer’in özellikle kadınların tepki gösterdiği sözleri şöyleydi: “Evlilik kurumunun bugünkü empoze edilen, ‘Ben kendi ayaklarımın üzerinde dururum’, ‘kadının ekonomik hürriyeti’ gibi aldatmacalardan vazgeçilmesi lazımdır. İstatistikle meşgul olanlar boşanmaların kimler arasında olduğunu bir istatistiki anket yapıversinler. Çalışan kadından bahsediyorum. ‘Ben kocama muhtaç değilim’ diye evvela ailesini dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor. Ben eş demem. Eş yoktur, eşitlik yoktur. Ben karımla, çocuğumla eşit değilim. Eşim değil, zevcem olur. Karı da kurumsallığı anlatmak için kullanılır.” 

Kaynak: Hürriyet ve Zete

Kaynak: http://zete.com/kadinlar-calisamaz-be...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0