Görüş Bildir
Haberler
Kadının Gücü Adına! Karşınızda Başarılarıyla Sizi Gururlandıracak 10 Türk Kadın Motosikletli

etiket Kadının Gücü Adına! Karşınızda Başarılarıyla Sizi Gururlandıracak 10 Türk Kadın Motosikletli

Merve Özbek
13.10.2016 - 12:45

Bırakın ülkemizi dünyada bile az olan kadın motosikletli sayısı neyse ki son yıllarda Türkiye dahil yükselişe geçti. Ülkemizde trafikte, arazide ve yarışlarda yüzlerce kadın motosikletli olduğunu bilmenizin ve onları fark etmenizin zamanı geldi!

İşte karşınızda motosikletin çok yakıştığı bu kadınlardan 10 tanesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Serpil Kalaycı

Dünya'nın motorlu bir araçla geçilebilecek en yüksek noktası olan Khardungla Top'tayken.
www.facebook.com

Motorcu bir aileden gelen Serpil Kalaycı, çocuk yaşlarından beri annesi, babası ve diğer kardeşleriyle beraber motosiklete biniyor. ODTÜ kimya mühendisliği mezunu olan Serpil, daha önce de ablasıyla ve tek başına Balkanlar, Gürcistan gibi rotalarda sürüşler yaptı. 

2016 yazında çıtayı arşa yükselterek bırakın Türkiye'yi dünya çapında tüm motorcuların cesaret etmekte zorlandığı bir rota olan Himalayalar'ı tek başına geçti. 

Kendisini buradan takip edebilirsiniz:  Serpil Kalayci | Facebook

2. Asil Özbay

Asil aynı zamanda bisiklet stuntçısı, slack line sporcusu ve patenci.
www.facebook.com

Öğretim görevlisi Asil, kadının gücünün sınır tanımadığını göstermek için 2015 yılında çıktığı Balkanlar turunda 16 günde tam 10 ülke ve 8000 kilometreyi tek başına geçerek bizlere kadınların yapabilecekleri şeylerin sınırlarını tanımak konusunda fikir sahibi yaptı. 2016 yılında ise Avrupa üzerinden Fas'a geçerek sınırlarını genişletti. 

Projeleri de daha bitmiyor. Kendisini yakından tanımak için buraya buyurabilirsiniz: Anasayfa - Dikiz Aynamda Dünya

3. Name Ekin

Türkiye'nin ilk ve aynı zamanda en sevimli kadın motosiklet yarışçısı değil mi ama!
www.facebook.com

1977 İstanbul doğumlu Name Ekin, Emekli Sat & Sas komandosu, milli antrenör ve en uzun süre su altında kalma, en kısa mesafeden paraşütle atlama gibi konularda Guinness Dünya Rekoları Kitabına girmiş Namık Ekin'in kızı. 

Küçük yaşlarda başladığı spor alanlarındaki başarısının yanı sıra 'Türkiye'nin İlk Kadın Motosiklet Yarışçısı' unvanının sahibidir. Öyle ki, başka kadın yarışçı olmadığından erkeklerle aynı klasmanlarda yarışıp, yetmezmiş gibi ikinci olup madalya alarak tartışmalara neden olduğu da olmuştur.  

Daha fazla bilgi için Name Ekin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

4. Gizmo Vlogs

Özellikle kadınlara yaptığı telkinler ve güvenli sürüşü övmesi göz dolduruyor.

ODTÜ'de moleküler biyoloji alanında yüksek lisans çalışmaları yapan bir akademisyen olan Gizmo, daha önce Bilkent Üniversitesi Motosiklet Kulübü Riders of Bilkent'in kurucu başkanlığını yapmış. 

Gizmo, 2016'nın başından beri hazırladığı videolarını paylaştığı motovlog kanalıyla Türkiye'nin en aktif kadın motovlog kanalının sahibesi. Kanalında hem yoldayken başından geçen şeyleri hem de motosiklet dünyasıyla ilgili düşüncelerini motosikletini sürerken videoya alıp anlatıyor ve bu videoları binlerce kişi izliyor! 

Samimi üslubuyla dikkat çeken videolarına Gizmo Vlogs sayfasından ulaşabilirsiniz.

5. Gülşah Merve Yüksel

Genç yaşında koca yüreğiyle birçok kadına ilham veren Gülşah
www.facebook.com

Gülşah da kadına şiddete karşı tepki çekebilmek için kendini yola atanlardan. Öncesinde birçok solo sürüş yapmış olan Gülşah, projesi kapsamında Türkiye'nin tüm sınır şehirlerini motosikletiyle geçmiş ve buralarda kadınlarla buluşarak istersek neler yapabileceğimizi göstermiştir. 

En son projesiyle ise Norveç'e, kuzey kutbuna kadar tek başına sürdü! 

Genç yaşında koca yüreğiyle birçok kadına ilham veren Gülşah'ı takip etmek için: Gülşah Merve Yüksel | Facebook

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Funda Batay

6. Funda Batay
www.sosyalekran.com

Motosiklet ve doktor ikilisi pek bir arada düşünülemezken adeta bunu kırmak için ortaya çıkmış bir beyin cerrahı olan Funda Batay da yıllardır pistte supersport motoruyla yarışmakta. Motosikletin kendisi için bir terapi olup olmadığı sorusuna şöyle cevap veriyor:

Aynen öyle, motosiklete binerken, hele de pistteyken başka bir şey düşünme ihtimaliniz yok. Sadece motosikletle ilgileneceksiniz, bu da benim açımdan son derece keyifli. Ne iş, ne güç kalmıyor aklımda. Uzun ve yorucu hastane saatlerinden sonra kafamı boşaltabildiğim tek yer işte bu pist. Motosiklet kullanan çok sayıda doktor var.

7. Burcu Tugayoğlu

Enduro yarışçıları arasında amansız bir şekilde yarışmasıyla tanınıyor.
www.bizimantalya.com

Birçok ödül sahibi enduro yarışçısı Burcu da zamanında kadınlar kategorilerinde yeterli sayıda yarışçı olmadığından erkeklerle yarışmak durumunda kalanlardan. 20 seneyi aşkın süredir iki teker üzerinde kendisi!

'Çocuğum olursa yürümeyi öğrendikten sonra motosiklete başlatmak gibi bir düşüncem var, tabii umarım severse.'

8. Efnan Meri Valimaki

Hem güzel hem de yaşına rağmen birçok başarı elde etmiş!
www.moottoriurheilu.tv

2015 Türkiye Motokros şampiyonasının tek kadın yarışçısı olan 16 yaşındaki Efnan, 7 yaşından beri motosiklete biniyor. Aynı zamanda yüzme yarışçısı olan Efnan bir motokros yarışında kafasını gidona çarpıp geçici hafıza kaybı bile yaşamış ve bunun motokros yarışları için olağan bir şey olduğunu söylüyor!

9. Ayşe Aydoğan

Ayşe Aydoğan birincilik kupasını alırken
bayanmotogp.blogspot.com.tr

Özel bir şirkette üst düzey yöneticilik yapmakta olan Ayşe Aydoğan da hobi olarak pistte kadınlar kategorisinde yarışıyor. Motosiklete nasıl başladığını ise şu sözlerle aktarıyor:

Her zaman istemiştim, hep aklımdaydı bir gün motosiklet alacaktım. Gençken ailem izin vermedi, sonra iş hayatı derken ihmal ettim. Kendi ayaklarımız üzerinde durmaya başladıktan sonra baktım motosiklet tutkum hâlâ yerli yerinde, almaya karar verdim.

10. Şule Özürün Bendler

Cesaretin insanı nasıl mutlu ettiğinin ayaklı kanıtı!
twitter.com

Afyonkarahisar'lı Şule, yaptığı uzun hazırlık sürecinden sonra dünya çapında oldukça zorlu bir rota olarak kabul edilen İran - Pakistan - Hindistan - Nepal rotasını tamamlamak üzere yola çıktı. 

Yolculuğunu başarıyla ve hep gülen yüzüyle tamamlayan Şule'yi instagram hesabından takip edebilirsiniz: ulkekokusu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kızlar unutmayın, istersek dünyayı tersine çevirebiliriz!

Kızlar unutmayın, istersek dünyayı tersine çevirebiliriz!

Görüyoruz ki ülkemizin cesur, öz güveni yüksek, özgür kadınları hala ayakta ve kendilerini bu erkek alanı olarak gösterilen motosiklette de kanıtladılar, kanıtlamaya devam ediyorlar! Motosiklete başlamayı düşünen özgür ruhlu kadınlara, çocuklarını motosiklete başlatmayı düşünen ailelere ilham vermesi dileğiyle.

Unutmayın 'dört teker bedeni, iki teker ruhu taşır!'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
377
159
9
8
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
She_Ra

Name, şimdiye kadar tanıdığım en samimi en şeker en egosuz insanlardan biri :)

unknown

motorsuz bisikletçileri de bekleriz

Majestic

Motosikletle gezerken her şeyi farklı görürsünüz.Motosiklette bir kafes yoktur. Her şeyle doğrudan temastasınızdır. Artık, izlemekten öte sahnedesinizdir, bu... Devamını Gör