Görüş Bildir
Haberler
Kadına Yönelik Fiziksel Şiddette Nispi Bir Düşüş Varmış

Kadına Yönelik Fiziksel Şiddette Nispi Bir Düşüş Varmış

Ulaş
21.02.2015 - 11:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin’de 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinin ardından sosyal medyada istifaya çağrılan, Aslan’ın ailesini taziye ziyaretinde kadınların protestosuyla karşılaşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadına yönelik fiziksel şiddette nispi bir düşüş olduğunu savundu.

‘Dünya genelinde de yaşanıyor’

‘Dünya genelinde de yaşanıyor’

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Bakan İslam, şiddet vakalarının sadece Türkiye’de değil dünya genelinde de yaşandığını tekrarladı.

‘Yüzde 39’du, 36 oldu’

Nüfus Etütleri Enstitüsü’nün 2008 ve 2014 yılına ait verilerini paylaşan İslam, “Fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranı yüzde 39’du, 36 oldu. Yani nispi bir düşüş olduğunu görüyoruz fiziksel şiddette. Cinsel şiddete maruz kaldığını söyleyen kadınların oranı yüzde 15’ti, yüzde 12 oldu”dedi. İslam, fiziksel-cinsel şiddetin her iki türüne de birlikte maruz kaldığını söyleyen kadınların oranının da yüzde 42’den yüzde 38’e düşmüş göründüğünü belirtti.

‘Emniyet aksini söylüyor’

İslam’ın teselli bulduğu bu rakamların aksine, konuk olduğu Anadolu Ajansı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği habere göre geçen yıl şiddet gördüğü gerekçesiyle polise başvuran kadın sayısı 2013’e göre 35 bin 809 artarak 118 bin 14’e çıktı.

Bunlar resmi rakamlar; kayda geçmeyenler hesaba katılırsa sayının çok daha yüksek olması kuvvetle muhtemel.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/bakan-teselli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0