Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy'ün Yeni Mekanı 30 Metrekarelik Dükkanda Sonsuz Özgürlük: Pattis Kitchen

Kadıköy'ün Yeni Mekanı 30 Metrekarelik Dükkanda Sonsuz Özgürlük: Pattis Kitchen

Bahar Ergel
14.03.2015 - 20:07 Son Güncelleme: 18.03.2015 - 01:09

Kadıköy’ün yeni mekanı Pattis Kitchen’a göz atmadan haftasonu planlarınızı yapmayın. Enerjisi yüksek Pattis tayfasının instagram hesabına şuradan ulaşabilirsiniz.

Biz gittik hayran kaldık sizle de buluşturalım istedik :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pattis Kitchen, uzun zamandır “Kadıköy’de kendi zevkimize göre ufak bir yer yapalım, menüye özenelim, tasarıma önem verelim de güzel insanlar tanıyalım” diye hayal kuran 2 arkadaşın hayal faslını bitirip icraat aşamasına geçmesiyle ortaya çıktı.

1 günde bulunan izbe bir dükkan, kollektif bir girişimle 2 ayda bugünkü haline geldi. Mekanın tasarımında sokak kültürüne, sokaklardaki özgürlük hissine önem veren Pattis tayfası, gelenlerin bir mekândan çok arkadaşlarının evinde takılıyor gibi hissetmelerini istiyor. '30 metrekarelik dükkanda sonsuz özgürlük' mottosuyla çıkılan yolu, dükkanın içine ve dışına yapılan street art çalışmalarıyla her metrekarede hissediyorsunuz. Pattis'in her noktası bizzat arkadaş grubu tarafından yapılmış ve dükkanın tadilat aşamasında hiç usta aramamışlar.

Halattan lambaları, tuvalet kapısındaki antifaşist futbol sticker'ları, LGBT bayrağı, büyük puntolarla duvara yazılanan 'Welcome To The Wild World' lafı, herkesin çok beğendiği ve buraya gelen herkesin kendinden bir şey bulduğu ufak posterleriyle hiç çıkmak istemeyeceğiniz upuzun bir sokak gibi... Üstelik bu sokakta müzikler plaktan çalıyor ve isteyen kendi plağıyla gelip istediği müziği dinleyebiliyor.

Menüsündeki kahvaltı ve kahve çeşitleriyle iddialı olan Pattis'te sunumlar da mekanın tasarımı gibi incelikle düşünülmüş. Verdiğiniz her sipariş herhangi yedi kıtadan biri şeklinde kesilmiş ahşap tabaklarda geliyor. 'Bu tabakları nerden buldunuz ya, biz de istiyoruz eve' diyenler ise çok da şaşırmayacakları bir cevap alıyor; onları da kendileri yapmışlar, tıpkı dükkanın içindeki her şey gibi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Henüz açılalı 1 ay olmasına rağmen şimdiden kendi kitlesini oluşturmaya

başlamış olan Pattis'e kalabalık olarak gidip uzun kahvaltı keyifleri yapabileceğiniz gibi tek başınıza gidip kitabınızın sayfaları ya da raflarda yer alan fanzinlerin arasına gömülebilirsiniz. Raflarda yer alan tasarım ürünlerden de illa ki hoşunuza giden bir şeyler bulabilirsiniz.

Pattis Kitchen, Kadıköy Hasırcıbaşı Caddesi 31B'de.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın