Görüş Bildir
Haberler
Jatomi Fitness Bir Saatte Salonlarını Kapattı, On Binlerce Kişi Mağdur

Jatomi Fitness Bir Saatte Salonlarını Kapattı, On Binlerce Kişi Mağdur

Batuhan
01.06.2016 - 12:21 Son Güncelleme: 01.06.2016 - 16:55

İstanbul'da oldukça popüler olan spor salonlarından Jatomi Fitness, çalışanlarına iflas ettiğini duyurarak, dün akşam bir saat içinde tüm salonlarını kapattı. Şirketin çalışanlarına 'iflas' açıklaması yapıldığı belirtiliyor. Bazı şubelerin kapısına ise, yurt dışındaki yetkililerin iletişim numaraları asıldı. 40 bini aşkın kişinin mağdur olduğu belirtiliyor ve geri ödemelerin nasıl yapılacağı belirsizliğini koruyor. Şirket, Türkiye’de faaliyetlerini resmen durdurma kararı aldıklarını doğruladı. Jatomi Fitness sabah saatlerinden bu yana sosyal medyanın gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüketici hakları sitelerinde ve  Ekşi Sözlük'te hakkında üye sözleşmelerini iptal etmeme, üyelerin izni dışında para çekme gibi suçlamaların bulunduğu, kötü bir üne sahip olsa da merkezi alışveriş merkezlerinde şubeleri olduğu için binlerce kişinin üye olduğu spor kulübü dün hem çalışanlarına hem de üyelerine kötü bir sürpriz yaptı.

Gün içinde tüm hizmetlerin normal verilmesinin ardından Jatomi Fitness yöneticileri önce spor hocaları, temizlik görevlileri, danışma ve güvenlik elemanlarını toplayarak iflas ettiklerini, kulüpten eşyalarını toplamalarını istemiş.

Çalışanlar da mağdur oldu

Çalışanlar da mağdur oldu

İflas gerekçesiyle çalışanların ücretlerinin de verilmediği belirtiliyor.

Jatomi’de 4.5 yıldır spor hocalığı yapan Can Madencioğlu Diken’e konuştu ve 'Toplantıda şirketimizin iflası verildi. ‘Eşyalarınızı toplayın, yarın burası kapalı’ dendi. Hiçbir şey söyleyemedik” dedi. 

Bir başka spor hocası da sabah saat 06:00’da ders vermeye geldiğini, gün içinde her şeyin normal olduğunu, akşam saat 17:00 sularında da kendisine, “Eşyalarınızı alın” diye mesaj geldiğini anlattı. 

Aynı antrenör, sadece Jatomi Akasya şubesinin 3 bin üyesi olduğunu söylemiş. 

Durumun öğrenilmesinin ardından çok sayıda üye kulübün şubelerine akın etti. 

Yetkilililerin kulüplerden erken saatlerde ayrılmasıyla tüm üyelerle muhatap olmak zorunda kalan çalışanlar da zor anlar yaşadı. Ödemelerini bir yıllık peşin olarak yapan üyeler, sözleşme iptaline gidemeyip muhatap da bulamadıkları için kulüpten kendilerine ait sözleşme ve evrakları almak istedi. 

Bunun üzerine Jatomi Fitness Akasya şubesindeki çalışanlar bir süre sonra polis çağırdı.

Her şey normal gibi davranılmış

Her şey normal gibi davranılmış
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu arada kulüplere de şirketin iflas ettiğini iddia eden bir metin gönderildi ancak iflasın resmiyet kazanması için önce Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyor.

Kulübün Akasya şubesindeki müşteri temsilcileri, daha sabah saatlerinde üye alma işlemi yaptıklarını, akşam saatlerinde kendilerinin de işlerinden olduğunu anlattı.

İlk resmi açıklama: 'Maalesef kapatma kararı aldık'

İlk resmi açıklama: 'Maalesef kapatma kararı aldık'

Jatomi Fitness Group’un İdari Direktörü Trevor Brennan, Jatomi Fitness Group olarak Türkiye’de faaliyetlerini resmen durdurma kararı aldıklarını doğruladı.

Hürriyet gazetesinin ulaştığı Jatomi Fitness Group’un İdari Direktörü Trevor Brennan, “Jatomi Fitness Group ne yazık ki İstanbul’daki ilk salonu açmasından bu yana yaşanan ağır finansal zarardan ötürü Türkiye’deki operasyonlarını durdurma kararı aldı.' dedi.

Spor salonu üyeleri paralarını nasıl geri alabilir?

Spor salonu üyeleri paralarını nasıl geri alabilir?

Üyelik için yıllık ödeme yapan kullanıcıların kullandıkları bankaya taksitlendirilen ödemenin iptali için dilekçe ile başvurmaları gerekiyor. Ancak her bankanın bu başvuruyu kabul etmeyebileceği belirtiliyor.

Spor salonuna yıllık üyelik için para ödeyen ya da kredi kartı ile bu ödemeyi taksitlendiren üyelerin paralarını geri alabilmeleri için nasıl bir yol izlemesi gerektiğini Tüketiciyi Koruma Derneği Şişli Şube Başkanı Cevriye Çerçioğlu Posta.com.tr'ye anlattı:

Spor salonu için üyelik sözleşmesini imzalayanlar bu maddeleri kabul etmiş oluyor. Hizmetini almadıkları bedelin geri almak isteyen üyelerin yapacakları şey, oturmuş oldukları ilçenin Kaymakamlığındaki Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurmak. Bu heyet 5 kişiden oluşuyor. Ancak ilçe Hakem Heyeti'ne 2000 TL'ye kadar olan alacaklar için başvuruluyor. 3000 TL'ye kadar olan alacaklar için ise İl Hakem Heyeti'ne başvurulması gerekiyor. 3000 TL'den fazla alacaklar için ise Tüketici Mahkemeleri'ne dava açmak gerkeiyor. Hakem Heyeti'nin vereceği karara karşı tarafın 15 gün içinde itiraz hakkı var. Eğer itiraz etmezlerse ve Hakem Heyeti sizi haklı bulursa alacaklarınızı icra yoluyla temin eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan kulübün internet sitesi de gece saatlerinde bakıma alındığı gerekçesiyle kapatıldı

Öte yandan kulübün internet sitesi de gece saatlerinde bakıma alındığı gerekçesiyle kapatıldı

Kulübün iflas ettiği iddiası ise şu an için sadece kulübe gönderilen şu yazıdan ibaret:

Kulübün iflas ettiği iddiası ise şu an için sadece kulübe gönderilen şu yazıdan ibaret:
İçeriğin Devamı Aşağıda

PostaDiken ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
92
59
22
13
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın