Görüş Bildir
Haberler
İzmir’in İlk İnsanları Kullanmış: 8 bin 200 Yıllık Eşyalar Bulundu

İzmir’in İlk İnsanları Kullanmış: 8 bin 200 Yıllık Eşyalar Bulundu

İzmir’de Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerinde yapılan kazılarda yeni keşifler yapıldı. Dokumacılıkta kullanıldığı düşünülen tam 8 bin 200 yıllık kemikten yapılmış iğneler heyecan yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deniz ürünlerinden sonra iğne de bulundu

Deniz ürünlerinden sonra iğne de bulundu

DHA’nın haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi'nin desteğiyle Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerindeki kazı çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmalarda üst üste 9 köyün gün yüzüne çıkarıldığı ve tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzandığı kentteki binlerce yıl öncesine ait çipura, öldürücü bir tür olan zehirli vatoz, denizkestanesi, istiridye ve midye gibi birçok kalıntıdan ilk İzmirlilerin de bugünün kent sakinleri gibi başta midye olmak üzere deniz ürünlerini tükettiği belirlenmişti.

‘Birçok ürün ortaya çıkardık’

‘Birçok ürün ortaya çıkardık’

Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerinde İzmir'in geçmişine dair çok önemli bulguların bulunduğunu vurgulayan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, 'Burası kentin tarihinin anlaşıldığı bir yerleşim alanı. Çok geniş bir alanda çalışıyoruz. 1200 metrekare çapındaki bir alanda 2 bölümde bu çalışmayı sürdürüyoruz. Günümüzden 8 bin 200, 6 bin, 5 bin ve 2 bin yıl önceye ait birçok kültüre ait çeşitli eserler ortaya çıkardık' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aliye Kocabaş

Canım memleketim 💜

Selam Öabakan

o zaman din allah varmıydı dincilere sormak lazım