Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Ateşli Silahla Öldürülen Dört Yunus Kıyıya Vurdu...

İzmir'de Ateşli Silahla Öldürülen Dört Yunus Kıyıya Vurdu...

Ulaş
20.07.2020 - 00:34

İzmir'in Urla ilçesinde iki günde dört yunus ateşli silahla vurularak öldürüldü. Kıyıya vuran yunusların balıkçılar tarafından öldürüldüğü iddia edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Av ihalelerinin yapıldığı günlerde hayvanlara şiddet uygulanmaya devam ediyor.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, İzmir'de Urla kıyılarında bazı balıkçıların küçük balıkları yemesi sebebiyle yunus avına çıktığı ve yunus balığını öldürdüğü iddia edildi. Kıyıya vuran yunusu almaya gelen belediye yetkilileri ise, 2 gün içinde 4 yunusun öldürüldüğünü belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tepki gösterdi 👇

HAYTAP da yunusların öldürülmesine kayıtsız kalmadı: 'Sadece şiddet olsun diye yapacak birçok insan var.'

HAYTAP da yunusların öldürülmesine kayıtsız kalmadı: 'Sadece şiddet olsun diye yapacak birçok insan var.'

Hayvana uygulanan şiddetin ülkemizde bitmediğini söyleyen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, 'En son yaşadığımız avcı katliamlarından sonra, bu sefer de Urla'da şiddet karşımıza çıktı. İnsana en yakın genetiği olan, hiçbir şeye zarar vermeyen yunuslar kurşunlanarak öldürüldü. Şu anda kimin yaptığı bilinmiyor. Ancak yunuslara bile kurşun atabilecek kadar tehlikeli insanların aramızda dolaştığını görüyoruz. Her ne kadar şu anda kimseyi suçlamak doğru olmasa bile yunuslar kıyılarda istenmeye balıklar. Ülkemizde maalesef yerleşik duruma gelen bir balık çiftlikleri var. Biz onlara balık mezbahaları diyoruz. Yunusların istenmemesinin sebebi balıkçı ağlarını parçalamalarından dolayı. Aslında onların hakkı olan, doğal yaşamlarını sürdürebilmesi için yemesi gereken balıklar maalesef onlar yerine insanlara verildiği için, yunuslarda balık mezbahalarının ağlarının içlerine girmeye çalıştıkları için pek istenmiyorlar. Ancak buradan yola çıkarak balıkçı ya da balık mezbahalarını suçlamakta çok doğru değil, sadece şiddet olsun diye yapacak birçok insan da var. Umuyoruz ki bu katliamı yapan kişiler bulunacak' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
63
23
4
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dean Winchester

Bunu yapmak için ne tür bir or.spu çocuğu olmak lazım acaba? Kodumun alt-insanları.

Muhammed Gungor

Bu ülkeye bir soy kırım şart başka türlü yaşanacak ülke olmaktan çokta çıktı çok insanın yada insan görünümündeki varlığın hayatına son verilmesi gerekiyor k... Devamını Gör

meraba_hanna

Allah belanızı verse artık