Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Gerim Gerim Gerilip Heyecanı İliklerinizde Hissedeceğiniz 17 Yabancı Dizi

etiket İzlerken Gerim Gerim Gerilip Heyecanı İliklerinizde Hissedeceğiniz 17 Yabancı Dizi

theolonius
23.09.2017 - 23:06

Birbirinden farklı konularıyla 17 başarılı gerilim dizisi sizlerle.

İyi seyirler...

* Diziler IMDb sıralarına göre sıralanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Strain | IMDb 7.4

17. The Strain | IMDb 7.4

Dizinin ilk bölümünde Berlin’den Amerika’ya doğru bir uçak yolculuğuna tanık oluyoruz. Uçak, yolculuğun ilerleyen dakikalarında kontrolden çıkıyor ve 210 yolcudan sadece 4 kişinin kurtulduğu bir kazaya sebep oluyor. Bu kazanın altındaki gizemler araştırılırken, hayatta kalan 4 kişi çevrelerine ve sevdiklerine saldıran kana susamış vampirlere dönüşüyorlar. Bir süre sonra, uçakta yaşamını yitiren diğer 206 kişi de bir bir dirilmeye başlıyor. Fakat ölümün karanlık ellerinden geri dönerken, hepsi birer vampir oluyor. Şehirde kaos rüzgarları esmeye başladığında, Yaşlı Kurt lakaplı eski bir vampir avcısının haberleri duymasıyla, şehre gelmesi bir oluyor. Yaşlı Kurt, bu kez büyük ve zorlu bir işin ortasında bulunuyor.

Kaynak

16. Constantine | IMDb 7.5

16. Constantine | IMDb 7.5

Tamamen filmden uyarlanarak dizi haline getirilen Constantine’de ana karakterin özellikleri aynı kılındı buna ek olarak yeni oyuncular ve yeni karakterler diziye eklendi, Cehennemden kaçmayı başaran şeytanların dünya üzerinde insanlara zarar vermesini engellemek için onlarla mücadele eden Constantine’nin macerasını işleyen dizi yeniliklerle de göz dolduran başarılı bir dizi haline gelmeyi başardı. Yükselen karanlık ile dünyada şeytanlarla savaşan tek kişidir.

Kaynak

15. Teen Wolf | IMDb 7.7

15. Teen Wolf | IMDb 7.7

Scott Mccall bir lise öğrencisidir. Oldukça normal giden hayatı bir gün baştan aşağı değişecektir. Scott Mccall, yine sıradan bir gün ormanda gezinirken bir kurt adam tarafından ısırılır. Bu ısırılma sonrasında Scott artık süper güçlere sahip olan birine dönüşmüştür. Fakat bu süper güçler aynı zamanda düşmanlar ile birlikte gelecektir. Artık Scott görmemesi gereken her şeyi görebiliyor ve duymaması gereken şeyleri duyabiliyor. Aynı zamanda fiziksel özellikleri de gelişmiştir. Çok daha hızlı ve çok daha kuvvetli biri olmuştur. Scott’ın esrarengiz değişiminden yalnızca iki kişinin haberi vardır. Scott’ın en iyi arkadaşı Stiles ve bir kurt adam olarak doğan Derek bu sırrı bilen kişilerdir. Scott'ın bu sırrını başka kimsenin bilmemesi gerekir.

Kaynak

14. Being Human | IMDb 7.8

14. Being Human | IMDb 7.8

Bir vampir, bir kurt adam ve bir hayalet biraraya gelirse ne olur? Peki ya beraber yaşarlarsa? Nişanlısıyla beraber kaldıkları evi, bir türlü terketmeyen bir hayalet olan Annie, George ve Mitchell'ın taşındıkları evde kalmaya devam etmektedir.

Annie'yi ev arkadaşlarından başka kimsenin görmemesi, onu çileden çıkarmaya yeterken, nişanlısı ile ilgili gerçekleri öğrenmek de işin tuzu biberi olacaktır.

Diğer taraftan bir hastanede hasta bakıcı olarak çalışan George ve Mitchell, dışarıya karşı normal birer insanlarmış izlenimi vermek için, insan üstü bir çaba gösterirler. Hoş zaten ikisi de insan üstüdür..

Kaynak

13. Grimm | IMDb 7.8

13. Grimm | IMDb 7.8

Yapımın 22 bölümlük ilk sezonu Mayıs 2012 tarihinde sona erdi ve halk öykülerinden derledikleri masallarla ünlü Alman yazarlar olan Grimm Kardeşler‘in peri masallarındaki karakterlerden esinlenmiştir. Bu yüzden dizi boyunca, yer yer Alman kültürü ve Almanca’ya değiniliyor. Yaratık isimleri de Almanca’dır. Dizi, Amerika’nın Oregon Eyaleti’nin Portland şehrinde geçiyor. Hikayemizin ana kahramanı ise cinayet masasında bir polis dedektifi olan Nick Burkhardt. Burkhardt’ın hayatı, günün birinde güzel bir kadının korkunç bir cadıya, sıradan bir adamın da bir trole dönüşmesine tanık olması ile değişmeye başlıyor.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Vampire Diaries | IMDb 7.8

12. The Vampire Diaries | IMDb 7.8

17 yaşındaki Elena Gilbert ve erkek kardeşi 15 yaşındaki Jeremy 4 ay önce acı bir trafik kazasında ebeveynlerini kaybederler. Bu acı ile yaşamaya çalışan iki kardeşten büyük olan Elena başarılı bir öğrenci olmasına karşın okulunda ve yaşadığı kasabada herkes tarafından oldukça güzel bir kız olarak gösterilmektedir. Stefan ve Damon kardeşlerin kasabaya yerleşmesi ile ortalığın karışacağının ilk sinyalleri hemen kendini belli eder. Çünkü Stefan ve Damon iki vampir kardeştir. Stefan, kardeşi Damon’a göre daha iyi huylu ve insan kanından uzak durmaya, insan hayatlarına saygı göstermeye çalışan olandır. Kardeşi Damon ise Stefan’a nazaran daha karanlık ve sert görünümlü aynı zamanda da insan kanı içmekten herhangi bir rahatsızlık duymayan bir vampirdir. Küçük kardeş olan Stefan’ın Elena ile hemen bir etkileşime girmesi ile iki vampir kardeşin aralarındaki mücadelesi yüzünden sadece Elena Gilbert değil, ailesi ve kasaba halkı da tehlikenin içerisinde olacaktır.

Kaynak

11. Penny Dreadful | IMDb 8.2

11. Penny Dreadful | IMDb 8.2

Penny Dreadful da, edebiyatın ünlü ve korkunç karakterlerinden; Dr. Frankenstein ve Frankenstein Canavarı, Dorian Gray ve Dracula’nın romanındaki ikonik karakterler de dahil olmak üzere Viktorya Londra’sında yer alıyor. Dizi bu klasik korku hikayelerini bir araya getirerek karakterlerin canavar yönlerini kavramalarını anlatıyor. 

Kaynak

10. Les Revenants | IMDb 8.2

10. Les Revenants | IMDb 8.2

İçinde öğrencileri taşıyan bir gezi otobüsü kaza geçirip uçuruma yuvarlanır. Kazadan kurtulan olmaz ve 38 kişi hayatını kaybeder. Buraya kadar sizin için her şey trajik bir kazadan ibaret olabilir. Asıl anormallikler ise kazanın yaşandığı 2008 yılından dört yıl sonra başlıyor. 

Kaynak

9. Bates Motel | IMDb 8.2

9. Bates Motel | IMDb 8.2

Hikayesi sinemaseverlere çok da yabancı olmayan bir dizi olan Bates Motel, Alfred Hitchcock’un kült filmi The Psycho’dan esinlenmiştir. Bununla birlikte filmin tekrarı olmayan dizi, ana karakterlerin önceki yaşamlarını ele almış ve bu şekilde ilerlemiştir. Filmde gördüğümüz üzere biraz karışık bir ilişkileri olan Norman Bates ile annesi Norma Bates arasındaki ilişkiyi konu alan dizi, bununla birlikte Norman Bates’in sapıklığa evrilmeden önceki hayatını izleyicilerine aktarmaktadır. Bununla birlikte bu ikili arasındaki ilişki git gide bilindik bir hal alacak, en sonunda ise daha önceden gördüğümüz gibi kopma noktasına gelecektir.

Kaynak

8. American Horror Story | IMDb 8.2

8. American Horror Story | IMDb 8.2

American Horror Story konusu ile parça parça hikâye anlatan yapımlar arasından sıyrılmayı bir şekilde başardı. Her sezonunda farklı bir korku teması işlerken izleyiciyi boğmadan klasik bir fenomen haline dönüştü. İlk sezonuna lanetlenmiş bir ev ve bu lanetli evin sakinlerini ekranlara getirerek başladı. Bunu akıl hastanesinde yaşananlar ve geçmişe dönük izler izledi.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The Originals | IMDb 8.3

7. The Originals | IMDb 8.3

Dizi, Klaus Mikaelson ve ailesinin 1919 yılından beri ilk kez New Orleans’a geri dönmesi ile başlar. Kuruluşunda var oldukları bu şehirden ve kindar babalarından kaçmak zorunda kalmışlardı. Onların yokluğunda şehrin yönetimi Marcel’e geçmiştir. Klaus, Marcel’i alt ederek bir zamanlar sahip oldukları şehri geri almayı kafasına koymuştur. Bunu yaparken vampirler, kurt adamlar ve cadılar arasında çıkması muhtemel bir savaşı da önlemek durumundadır.

Kaynak

6. The Walking Dead | IMDb 8.5

6. The Walking Dead | IMDb 8.5

Bulaşıcı bir hastalık nedeniyle, medeniyet yok olmuş ve insanlar zombileşmeye ya da dizideki deyimiyle “aylaklaşmaya” başlamış durumdadır. Beyinsel bir hastalık olduğu için sadece kafalarından vurularak etkisiz hale getirilebilen aylaklar, etrafta bulunan insan ve hayvanları yiyerek beslenirler. Aynı zamanda sağ kalan insanları ısırarak birer zombi haline getiren aylaklar arasında yaşam mücadelesi veren bu küçük grubun liderliğini ise şerif yardımcısı Rick Grimes yapmaktadır.

Kaynak

5. Ozark | IMDb 8.5

5. Ozark | IMDb 8.5

Marty Byrde adındaki asıl karakterimiz iş yükünden büyük sıkıntı yaşamaktadır. Bu yaşına kadar hiçbir kötü işe karışmayan Marty artık bu sıkıcı hayatına ve azla yetinmeye baş kaldıracaktır. Mali danışman olan Marty kara para aklamaktan bıkacak ve büyük kartellerin kara paralarını çalıp sırra kadem basacaktır. Dizinin ismi aslında buradan gelmektedir. Ozark denilen yer balta girmemiş bir orman, parasını çaldığınız kartellerden kaçıyorsanız tam sizin için bir yer diyebiliriz. Karısı ve çocuklarını alıp dağın bir kenarına gidecek olan karakterimiz, ailesini bu kartellerden koruyacak ve yeri geldiğinde karteller ve dedektifler ile çarpışacaktır. İlk sezonda izleyeceğimiz bu kaçıştan sonra şahsen bu iş için çalışacak bir karakter bekliyorum diyebilirim, tabi bu benim düşüncem.

Kaynak

4. Hannibal | IMDb 8.6

4. Hannibal | IMDb 8.6
static0.srcdn.com

Özel ajanımız Will Graham, FBI ile birlikte çalışmaktadır. Yetenekli bir suçlu profili çıkarma uzmanı olan Graham, kendisine özgü düşünme tarzı sayesinde seri katillerle ve suçlular ile empati kurabilmektedir. Ama bu öyle bir şeydir ki Graham kendini adeta her seferinde olay yerinde hisseder ve bir anda olayın içinde bulur. Ancak yakalamaya çalıştığı son katilin zihni Graham için bile oldukça karmaşıktır. Bunun için FBI, danışman olarak ülkenin ileri gelen psikiyatristlerinden birisi olan Dr. Hannibal Lecter‘dan yardım ister. Graham ile Hannibal birlikte çalışmaya başlar. Ancak bu birliktelik zaman ilerledikçe ikisi için de çok tehlikeli bir hal almaya başlayacaktır.

Kaynak

3. Supernatural | IMDb 8.6

3. Supernatural | IMDb 8.6

Dean ve Sam Winchester kardeşlerin, doğaüstü yaratıklarla verdikleri savaşı konu alıyor. Anneleri bilinmeyen bir varlık tarafından yakılarak öldürülmesi sonucu, babalarıyla beraber avcılık yapmaya başlayan kardeşlerden Sam normal bir hayat sürme isteği ile abisi ve babasını bırakıp üniversiteye gider. Yıllarca ailesinden ayrı yaşayan Sam, abisinden aldığı babasının kayıp olduğu haberi ile eve döner ve macera yeniden başlar...

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Stranger Things | IMDb 8.9

2. Stranger Things | IMDb 8.9

Arkadaş canlısı, hayatında her şeyi düzgün olan bir çocuk aniden ortadan kaybolur. Bu gizemli kayboluşun ardından ailesi ve yerel polis çocuğu aramaya başlar ancak ellerinde hiçbir şey yoktur ta ki gizemli bir başka kız ortaya çıkana kadar. Yıllar önce kaybolan başka bir çocuk yeniden ortaya çıkar. Will’in bir şeyden saklandığını söylemesi olayları daha karmaşık bir hale getirir. Devletin gizli projelerinden biri mi yoksa doğa üstü bir güç mü?

Kaynak

1. Death Note | IMDb 9.0

1. Death Note | IMDb 9.0

Yagami Light, zeki ve derslerinde gayet başarılı bir lise öğrencisidir. Light için bu dünyada en önemli şey adalettir. Haberlere yansıyan cinayetlerden ve insanların yozlaşmasından son derece bıkmıştır. Bir şinigami olan Ryuk, Şinigami Dünyasında hep aynı şeyleri yapmaktan sıkılmıştır ve eğlenmek için sahip olduğu iki Ölüm Defteri' nden birini dünyaya atar. Bu defteri Light bulur. Defteri açtığında ilk olarak kuralları okur. 'Bu deftere ismi yazılan kişi ölür.' maddesini görünce bunu bir şaka zanneder. Ama yine de defteri alır. Eve geldiğinde televizyondaki haberlerde bir rehin tutma haberi yayınlanır. Şüphelinin ismi ve yüzü televizyonda açıklanır. Light, tereddüte düşse de 'böyle bir şeyin gerçekleşmesinin imkansız olduğu' düşüncesine inandığı için şüphelinin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra televizyondan şüphelinin kalp krizi geçirip öldüğünü öğrenince defterin gerçek olduğunu anlar. Light, bu defteri kullanarak dünyaya adaleti sağlamak ve Yeni Dünyanın Tanrısı olmak ister. Suçluların sürekli kalp krizi geçirerek ölmesi, insanlara bu ölümlerin tesadüf olmadığını hissettirmiştir. Halk tarafından Light' a 'Kira' (Jap: Katil) ismi verilir. Bazı insanlar Kira' yı adalet adına yaptıklarından dolayı desteklerken, bazı insanlar ise bunun insanlık dışı olduğu gerekçesiyle Kira' yı desteklemez. Light, insanların kendisini desteklememesine aldırmaz. Ona göre ister iyi ister kötü olsun, karşısına çıkan herkesi yok edecektir.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
375
223
48
39
39
38
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Hannibal ne diziydi be. O görsel efektler, insanları öldürdükten sonra büyük bir titizlikle pişirip yemesi.. 3.sezon batırdı sadece onun dışında ilk 2 sezon ... Devamını Gör

Dark One

Stranger Things efsane dizi ya oyunculuk süperC3C3C3

Pasif Kullanıcı

Aynen zamanında teen wolf izlerken gerim gerim gerilmiştim allahım acaba bu sefer kimi öpücek falan diye aşırı müthiş dizi arkadaşlar kesinlikle izleyin many... Devamını Gör