Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Dünyadan Bağınızı Kopararak Tam Anlamıyla Koltuğa Yapışacağınız Birbirinden Uzun Filmler

İzlerken Dünyadan Bağınızı Kopararak Tam Anlamıyla Koltuğa Yapışacağınız Birbirinden Uzun Filmler

Hollywood birbirinden kült yapımlarla dolu takdir edersiniz ki. Her türden filmin bulunduğu Hollywood evreninde ise saatlerce süren bazı filmler bulunuyor. Biz de bu içeriğimizde saatlerce süren o filmleri listeledik.

Buyurun...👇

Kaynak: https://entertainment.howstuffworks.c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cleopatra (1963) — 4 saat, 4 dakika

10. Cleopatra (1963) — 4 saat, 4 dakika

IMDb: 7

Cleopatra (1963), Joseph L. Mankiewicz tarafından yönetilen bir Amerikan epik tarihi drama filmidir. Film, 1957 yılında Carlo Maria Franzero tarafından yazılan The Life and Times of Cleopatra kitabından uyarlanmıştır. Filmde Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Roddy McDowall ve Martin Landau rol alıyor. Film, MÖ 48 yılında Mısır'ın son kraliçesi Kleopatra'nın Roma İmparatoru Julius Caesar ile olan aşkını ve Caesar'ın ölümünden sonra Romalı general Marcus Antonius ile olan ilişkisini anlatıyor.

9. Hamlet (1996) — 4 saat, 2 dakika

9. Hamlet (1996) — 4 saat, 2 dakika

IMDb: 7.7

Hamlet (1996), Kenneth Branagh tarafından yönetilen ve başrolünde oynadığı bir İngiliz-Amerikan tarihi drama filmidir. Film, William Shakespeare'in aynı adlı oyunundan uyarlanmıştır. Film, Danimarka prensi Hamlet'in hikayesini anlatıyor. Hamlet'in babası, amcası Claudius tarafından öldürülmüş ve Claudius, Hamlet'in annesi Gertrude ile evlenerek kral olmuştur. Hamlet, babasının hayaleti tarafından ziyaret edilir ve hayalet, Hamlet'e Claudius'un onu zehirlediğini söyler. Hamlet, amcasından intikam almak için bir plan yapar, ancak planı her seferinde ters gider. Sonunda, Hamlet, amcasını öldürmeyi başarır, ancak kendisi de ölür.

8. The Irishman (2019) — 3 saat, 29 dakika

8. The Irishman (2019) — 3 saat, 29 dakika

IMDb: 7.8

The Irishman, Martin Scorsese'nin yönettiği ve Steven Zaillian'ın yazdığı 2019 Amerikan suç drama filmidir. Film, Charles Brandt'ın 2004 tarihli kitabı I Heard You Paint Houses'a dayanmaktadır ve Frank Sheeran'ın (Robert De Niro) gözünden anlatılır. Sheeran, II. Dünya Savaşı'nda görev yapmış eski bir askerdir ve yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Film, Sheeran'ın hayatı boyunca yaptığı suçları ve bu suçların onu nasıl etkilediğini anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Anna Paquin, Stephen Graham, Bobby Cannavale, Jesse Plemons, Corey Stoll ve Kathrine Narducci yer alıyor. Film, 27 Kasım 2019'da Netflix'te gösterime girdi.

7. The Ten Commandments (1956) — 3 saat, 30 dakika

7. The Ten Commandments (1956) — 3 saat, 30 dakika

IMDb: 7.9

On Emir (İngilizce: The Ten Commandments), 1956 yapımı bir Amerikan epik dini drama filmidir. Filmin yönetmenliğini Cecil B. DeMille üstlenmiştir ve başrollerinde Charlton Heston, Yul Brynner, Anne Baxter, Edward G. Robinson, Yvonne De Carlo, Debra Paget, John Derek, Martha Scott, Vincent Price, Anne Revere, Paul E. Burns, Nina Foch, Cedric Hardwicke, Douglass Dumbrille, Arnold Moss, Raymond Burr, John Carradine, Judith Anderson ve Stephen Boyd yer almıştır. Film, Musa'nın Mısır'dan İsrailoğulları'nı kurtarmasını ve Sina Dağı'nda Tanrı'dan On Emir'i almasını konu edinmektedir.

6. Tanrılar ve Generaller (2003) — 3 saat, 39 dakika

6. Tanrılar ve Generaller (2003) — 3 saat, 39 dakika

IMDb: 7.9

Tanrılar ve Generaller, Ronald F. Maxwell tarafından yazılan ve yönetilen 2003 yapımı bir Amerikan epik tarihi drama filmidir. Jeffrey Shaara'nın 1996 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır ve Maxwell'in 1993 yapımı Gettysburg filminin öncüsüdür. Film, Amerikan İç Savaşı'nın başlangıcından Chancellorsville Savaşı'ndaki ölümüne kadar Stonewall Jackson'ın hikayesini anlatıyor. Stephen Lang, Jeff Daniels ve Robert Duvall'ın başrollerinde oynadığı film, 80 milyon dolarlık bir bütçeyle 21 milyon dolar hasılat elde etti ve eleştirmenler ve izleyiciler tarafından hayal kırıklığı yarattı. Film, En Kötü Film de dahil olmak üzere iki Razzie Ödülü'ne aday gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Zack Snyder's Justice League (2021) — 4 saat, 2 dakika

5. Zack Snyder's Justice League (2021) — 4 saat, 2 dakika

IMDb: 7.9

Zack Snyder'in Justice League (Zack Snyder's Justice League), 2021 yılında gösterime giren bir Amerikan süper kahraman filmidir. Film, DC Comics'in aynı adlı süper kahraman ekibinden uyarlanmıştır ve DC Extended Universe'ün (DCEU) dördüncü filmidir. Filmin yönetmenliğini Zack Snyder yapmıştır ve filmin başrollerinde Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller, Ray Fisher, Amy Adams, Willem Dafoe ve Jesse Eisenberg yer almaktadır. Film, Superman'in ölümünden sonra dünyayı Steppenwolf ve Parademon'lardan korumak için bir araya gelen Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg ve The Flash'ın hikayesini anlatmaktadır. Steppenwolf, üç Mother Box'ı toplayarak dünyayı fethetmeyi planlamaktadır ve Justice League, Steppenwolf'u durdurmak için harekete geçmelidir.

4. Ben-Hur (1959) — 3 saat, 32 dakika

4. Ben-Hur (1959) — 3 saat, 32 dakika

IMDb: 8.1

Ben-Hur, William Wyler tarafından yönetilen ve Charlton Heston, Stephen Boyd, Jack Hawkins, Hugh Griffith, Martha Scott, Haya Harareet ve Sam Jaffe'nin başrollerinde oynadığı 1959 yapımı bir Amerikan epik drama filmidir. Film, Lew Wallace'ın 1880 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film, MÖ 1. yüzyılda Roma İmparatorluğu döneminde geçmektedir. Judealı bir aristokrat olan Judah Ben-Hur, çocukluk arkadaşı Messala Severus'un ihanetine uğrar ve köle olarak satılır. Ben-Hur, köle olarak çalışırken İsa ile tanışır ve onun öğretilerinden etkilenir. Ben-Hur, kölelikten kurtulduktan sonra Roma ordusuna katılır ve Messala ile karşı karşıya gelir. Ben-Hur, Messala'yı yenerek Roma İmparatorluğu'nun en büyük yarışçısı olur.

3. Gone with the Wind (1939) — 3 saat, 41 dakika

3. Gone with the Wind (1939) — 3 saat, 41 dakika

IMDb: 8.2

Gone with the Wind, Margaret Mitchell'in 1936 yılında yazdığı aynı adlı romandan uyarlanan 1939 yapımı bir Amerikan epik romantik drama filmidir. Film, Vivien Leigh, Clark Gable, Leslie Howard, Olivia de Havilland, Hattie McDaniel, Thomas Mitchell, Barbara O'Neal, Evelyn Keyes, Ona Munson, Butterfly McQueen, Mickey Kuhn ve Fred Crane'in başrollerinde oynadığı Victor Fleming tarafından yönetilmiştir. Film, Amerikan İç Savaşı sırasında Georgia'da yaşayan Scarlett O'Hara'nın hikayesini anlatıyor. Scarlett, zengin bir plantasyon sahibinin kızıdır ve güzelliği ve çekiciliğiyle tanınır. Scarlett, savaş sırasında her şeyini kaybeder, ancak her zaman umudunu kaybetmez. Savaştan sonra Scarlett, her şeyini geri kazanmak için mücadele eder ve sonunda başarılı olur.

2. Lawrence of Arabia (1962) — 3 saat, 36 dakika

2. Lawrence of Arabia (1962) — 3 saat, 36 dakika

IMDb: 8.3

Lawrence of Arabia, David Lean tarafından yönetilen ve Peter O'Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Anthony Quayle, Jack Hawkins, Omar Sharif ve Claude Rains'in oynadığı 1962 yapımı İngiliz epik tarihi drama filmidir. Film, Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'na karşı Arap kuvvetleriyle savaşan İngiliz subayı T. E. Lawrence'ın hayatına dayanmaktadır. Film, Lawrence'ın bir istihbarat subayı olarak yolculuğunu ve Arap isyanının lideri olma yolculuğunu anlatıyor. Güzelliği ve çöl manzarasının acımasızlığı ile büyüleyici bir epiktir. Film ayrıca yenilikçi sinematografi kullanımı ve güçlü müziğiyle de dikkat çekiyor.

1. Once Upon a Time in America (1984) — 3 saat, 39 dakika

1. Once Upon a Time in America (1984) — 3 saat, 39 dakika

IMDb: 8.3

Once Upon a Time in America, Sergio Leone'nin yönettiği ve Ennio Morricone'nin müziklerini bestelediği 1984 yapımı bir İtalyan-Amerikan gangster filmidir. Film, Harry Grey'in 1952 tarihli yarı otobiyografik romanı The Hoods'dan uyarlanmıştır. Film, David 'Noodles' Aaronson (Robert De Niro) adlı bir adamın çocukluğundan yaşlılığına kadar uzanan hayatını anlatıyor. Noodles ve çocukluk arkadaşları, 20. yüzyılın başlarında Lower East Side'da bir suç çetesi kurarlar. Çete, zamanla büyür ve güçlenir, ancak sonunda dağılır.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın