Görüş Bildir
Haberler
İzlemeyen Kalmasın! Çoklu Kişilik Bozukluğunu Konu Edinen Birbirinden Etkileyici 24 Sayko Film

İzlemeyen Kalmasın! Çoklu Kişilik Bozukluğunu Konu Edinen Birbirinden Etkileyici 24 Sayko Film

Not: Filmlerin tanıtım yazıları Beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Waking Madison (2011)

24. Waking Madison (2011)

IMDb: 5.7

Çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip bir kadın, hayatını yeniden bir araya getirmeye çalışmaktadır...

23. Saklambaç (2005)

23. Saklambaç (2005)

IMDb: 6.0

Doktor David Callaway, karısının trajik ölümünün ardından, henüz taze bir dul olarak umutsuzca, 9 yaşındaki kızı Emily ile yeniden iletişim kurmaya çalışmaktadır. David’in eski öğrencilerinden biri olan Dr Katherine Carson ile aylar süren psikiyatrik tedavilerin ardından Emily, ciddi anlamda ilerleme kaydetmiş ve yaşamla arası düzelmiş görünür. David, New York’tan ayrılmaya karar verip, daha küçük bir kasabaya yerleşerek kızı ile yakın bir ilişki içinde yaşamını sürdürmek ister. Ancak Emily’nin, fantastik ve ürkütücü bir hayal aleminde Charlie adında bir arkadaş yaratması ile işler karışmaya ve kötüye gitmeye başlayacaktır. Bu hayali arkadaş hem zaman zaman tehlikeli oyunlar oynamakta hem de bazen oldukça gerçek gibi görünmektedir.

22. Frankie & Alice (2010)

22. Frankie & Alice (2010)

IMDb: 6.5

İlk bakışta sıradan bir hayat süren, sıradan biriymiş izlenimi uyandıran Frankie Murdoch esasında tehlikeli bir çoklu kişilik bozukluğuna sahiptir. Kriz anlarında bambaşka birine, Alice'e dönüşen Frankie, bu krizlerde normal hayatındakinin aksine insanlara zarar vermekten çekinmeyen bir psikopata dönüşür. Doktor Oz ise talihsiz kadını iyileştirecek bir tedavi bulmaya çalışmaktadır. Dr. Oz Frankie'nin zihninde gezintiye çıkıp genç kadının yaşadığı travmaları çözmeye çalışacaktır.

21. Gizli Pencere (2004)

21. Gizli Pencere (2004)

IMDb: 6.6

Gerilim romanlarıyla ünlenen başarılı bir yazar olan Mort Rainey karısı Amy'nin kendisini aldattığını gördüğünde büyük bir psikolojik yıkıma uğrar. Karısından boşanan ve aynı zamanda 'yazar tıkanıklığı' sorunuyla karşılaşan Rainey, hem yeni kitabı üzerine çalışabilmek hem de zor zamanları atlatabilmek için New York'un ıssız bölgelerinden birine, Tashmore gölünde bir kulübeye yerleşir. Bir gün kapısını çalan John Shooter isimli esrarengiz adam, Rainey'i kendi hikayesini çalmakla suçlar. Başta adamı dikkate almayan Rainey zamanla olayın büyüklüğünün ve tehlikesinin farkına varır.

20. Ben, Kendim ve Sevgilim (2000)

20. Ben, Kendim ve Sevgilim (2000)

IMDb: 6.6

Charlie Bailygates, Rhode Island polis teşkilatının uzun soluklu memurlarından bir tanesidir. Çevresindeki insanlara sıcakkanlı yaklaşımıyla çevresindekiler tarafından fazlasıyla sevilmektedir. Bir anda psikolojik olarak baş gösteren kişilik bölünmesi problemleri Charlie'nin hayatını kökünden etkiler. Charlie, artık olmak istediği kişiyi seçememektedir ve üç ayrı kişilik arasında gidip gelmektedir. Bu hengameden kurtulabilmesi için bir çıkış yolu aramaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. The Incredible Hulk (2008)

19. The Incredible Hulk (2008)

IMDb: 6.7

Üzerinde çalıştığı projeye fazlasıyla önem veren bir bilim adamıdır kahramanımız Bruce Banner. Mevcut tüm hücrelerini zehirlemekte olan gama radyasyonuna karşı savaş açmıştır. Bu savaş dahilinde karşı bir kült geliştirmenin peşindedir. Kendi içinde dizginleyemediği bir öfkeyi saçan gücü serbest bırakmaya çalışır. Bu gücün adı Hulk’tır. Geride bıraktığı yaşamından ve bir zamanlar sevdiği kadından uzak kalan Bruce, bu saplantılı konumdan çıkmak için uğraş verirken yok edilme tehlikesi ile de karşı karşıyadır. General Thunderbolt Ross ve askeri bir makine onu ve gücünü yok etmenin peşindedir.

18. Maske (1994)

18. Maske (1994)

IMDb: 6.9

Stanley Ipkiss (Jim Carrey), iyi yürekli bir banka memurudur. Bir gün bulduğu antika bir maskeyi takar ve inanılmaz güçlere sahip bir yaratığa dönüşür. Halk arasında Maske diye tanınan kahramanımız, yanlışlıkla Dorian Tyrel (Peter Greene) adlı bir mafya liderinin hedefi haline gelir.

17. The Three Faces of Eve (1957)

17. The Three Faces of Eve (1957)

IMDb: 7.2

Bir doktor Çoklu Kişilik Bozukluğu çeken bir kadını tedavi etmektedir.

16. Tenebre (1982)

16. Tenebre (1982)

IMDb: 7.1

Roma'da yaşayan Amerikalı bir yazar, son kitabındaki çalışmalarını yürütürken onu öldürmeye ve taciz etmeye kararlı bir seri katil tarafından takip edilir.

15. A Tale of Two Sisters (2003)

15. A Tale of Two Sisters (2003)

IMDb: 7.2

Bir akıl hastanesinde vakit geçirdikten sonra babalarının ve zalim üvey annelerinin evine dönen iki kız kardeş eve vardıklarında üvey annelerinin takıntılı ve dengesizlikleriyle uğraşmaktadırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Parçalanmış (2016)

14. Parçalanmış (2016)

IMDb: 7.3

Çoklu Kişilik Bozukluğu'ndan muzdarip genç bir adam olan Kevin'ın 23 ayrı alter egosu vardır. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli olan bir karakterdir. Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin onları bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları aracılığıyla kızlarla farklı ilişkiler kuran adam kızların varlığı ile yavaş yavaş dağılmaya başlar. Farklı alter egolarının çarpışması ile iyice kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli bir hal alır. Kızlar kurtulmanın yolunu ararken hem Kevin'ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya hem de onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar.

13. Kimlik (2003)

13. Kimlik (2003)

IMDb: 7.3

Karanlık ve felaket kokan bir gecede ortaya çıkan bir kasırga o sırada farklı dertler peşinde koşan on yabancıyı bir araya getirir. Birbirini daha önce görmemiş olan bu on yabancı çeşitli sebepler nedeniyle bir otele sığınmak zorunda kalır. Bu izbe otelde dışarıdaki dünyayla iletişimini kaybeden bu yolcular kısa bir süre içerisinde çeşitli tuhaf durumlara tanık olmaya başlarlar. Kim olduğunu bilmedikleri bir güç, seri bir şekilde cinayetlere imza atmakta, hayatta kalmak anbean daha da zorlaşmaktadır.

12. Mr. Brooks (2007)

12. Mr. Brooks (2007)

IMDb: 7.3

Earl Brooks, son derece saygı duyulan bir iş insanıdır ve yakın zamanda Portland’da yılın adamı seçilmiştir. Ancak korkunç bir sır saklamaktadır. Aslında bir seri katildir. Bazı toplantılara katılmaktadır. Aslında öldürmeye karşı olan bağımlılığını iki yıl süreyle kontrol altında tutmayı başarmıştır. Ancak öteki kişiliği olan Marshall yeniden ortaya çıkar ve onu yeniden öldürmeye iter. Brooks bunun üzerine sevişmekte olan bir çifti öldürür. O sırada başka bir katil tarafından görünür ve fotoğraflanır. Bu sırada cinayeti soruşturmakta olan bir polis dedektifinin de kendi sorunları vardır. Berbat bir boşanma sürecindedir ve aynı zamanda da vahşi bir suçlu hapisten kaçmıştır ve yıllar öncesinin intikamını almanın peşindedir.

11. Girl, Interrupted (1999)

11. Girl, Interrupted (1999)

IMDb: 7.3

Yaşamına kast etme, günlük ilişkiler yaşama ve kişilik bölünmesi tanısıyla ailesinden ayrılarak 'Claymoore' adlı psikiyatri kliniğine yatırılan yazar adayı genç Susanna Kaysen’in buradaki personel ve hastalarla yaşadığı hüzünlü, heyecan verici, iç burkucu ilişkinin hikayesini anlatan film yazar Susannna Kaysen’in aynı adı taşıyan romanından, başarılı filmleriyle bütün dünyaya kendini kanıtlayan James Mangold tarafından sinemaya uyarlanmıştır.

10. Amerikan Sapığı (2000)

10. Amerikan Sapığı (2000)

IMDb: 7.6

Patrick Bateman, aileden zengin bir adamdır. Gençliği ve yakışıklı olması, kendisine hem işinde hem de sosyal hayatında avantajlar sağlamaktadır. Oldukça sıradan bir hayata kapılıp gidiyormuş gibi görünen Bateman'ın hayatının karanlık tarafın ise oldukça derinliklidir. Bateman, insanları sebepsiz yere öldürmekten hoşlanan ve öldürdüğü insanların vücutlarından hatıra olarak aldığı parçaları evinde saklayan bir akıl hastasıdır. Bunu kendisi dışında kimse bilmemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. İlk Korku (1996)

9. İlk Korku (1996)

IMDb: 7.7

Tanınmış bir psikoposun öldürülmesi, büyük bir yankı uyandırır. Bu cinayet sırasında olay yerinden kaçmakta olan Aaron, görgü tanıkları tarafından suçlu olarak ilan edilir ve suçu işlediğin neredeyse kesinleşmiştir. Son derece prestijli bir avukat olan Martin Vail, ise olayların bu şekilde geliştiğinden tam olarak değildir ve Aaron'ı savunma görevini üstlenir. Aaron'ın suçluluğu o derece nettir ki Vail'in bu göreve atanması beyhude bir uğraş olarak addedilir. Ancak kısa bir süre sonra davanın seyri tam anlamıyla değişir.

8. Makinist (2004)

8. Makinist (2004)

IMDb: 7.7

Bir yıldır uykusuzluk hastalığı çeken Trevor, bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Dinlenememekten ötürü vücudu bitik bir haldedir. Öte yandan işi dikkat gerektirir ve en ufak bir hatanın bedeli ağır olacaktır. Trevor ise her şeye çok zor konsantre olmaktadır. Trevor, kendisine bir takım notlar bırakmaya ve giderek azalan kilosunu sarı kağıtlara yazıp dairesine asmaya çok meraklıdır. Hayatında duygusal olarak bir şeyler yaşadığı fahişe Stevie ile bir yandan da tutku duyduğu Maria vardır. İş arkadaşları kendisine, bu gözle görünür kilo kaybı ve bedensel çöküşün arkasında ne olduğunu bilmemekten ötürü güven duymazlar.

7. Dr. Jekyll ve Bay Hyde (1931)

7. Dr. Jekyll ve Bay Hyde (1931)

IMDb: 7.6

Dr. Henry Jekyll bir insanın iki tarafı olduğuna inanan bir bilim insanıdır: şeytan tarafı ve melek tarafı. Bu iki taraf ayrılırsa insanın özgür olabileceğini düşünmektedir. Bunu başarabilmek amacıyla birtakım kimyasal deneyler gerçekleştirdikten sonra içtiği iksir onu korkunç suçlar işleyen Hyde'a dönüştürür.

6. Siyah Kuğu (2010)

6. Siyah Kuğu (2010)

IMDb: 8.0

Genç bir kadın olan Nina, yetenekli bir balerindir. Eski bir balerin olan ve dans konusundaki hırsını kendisine aşılayan annesi ile New York’ta yaşayan Nina’nın hayatı danstan ibarettir. Bale yönetmeni Thomas Leroy, sahneye koyduğu Kuğu Gölü Balesi’nin baş dansçısını yeni sezonda değiştirmeye karar verir. Zarif, masum ve saf Beyaz Kuğu ile kötülüğün, şehvetin ve bilinmezliğin temsilcisi Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırabilecek bir balerin arayan yönetmenin ilk tercihi Nina olur. Ancak rolü almak için elinden geleni yapan Nina’nın karşısında güçlü bir rakibi vardır.

5. Zindan Adası (2010)

5. Zindan Adası (2010)

IMDb: 8.2

Zindan Adası, Martin Scorsese'nin bir çok filmi gibi yine bir başyapıt statüsünde. Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığırından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Cinnet (1980)

4. Cinnet (1980)

IMDb: 8.4

Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

3. Sapık (1960)

3. Sapık (1960)

IMDb: 8.5

Sapık, yönetmen Alfred Hitchcock’un başyapıtı olarak kabul edilir. Marion Crane’e patronuyla iş yapan zengin bir adam para emanet eder ve ardından Marion yola koyulur. Polisler Marion’un şüpheli davranışları üzerine peşine takılır. Ancak Marion’un peşine takılan sadece polisler değil, aynı zamanda tanıdıkları da Marion’un peşindedir. Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkın varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman'ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenen Marion, odasına gidip duş almaya karar verir.

2. Manichitrathazhu / The Ornate Lock (1993)

2. Manichitrathazhu / The Ornate Lock (1993)

IMDb: 8.7

Eski bir bungalovdaki yasak bir odanın kilidi kaldırıldığında intikam peşindeki bir dansçının ruhu açığa çıkar...

1. Dövüş Kulübü (1999)

1. Dövüş Kulübü (1999)

IMDb: 8.8

Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır.

Sizin favoriniz hangisi? Yorumlarda buluşalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önerileri aldık. Peki izlerken ne yiyeceğiz? Sen de film - dizi keyfini Ruffles ile taçlandır, ekran başında olduğun her andan keyif al.

Önerileri aldık. Peki izlerken ne yiyeceğiz? Sen de film - dizi keyfini Ruffles ile taçlandır, ekran başında olduğun her andan keyif al.

Aç bi’ film Ruffles’la dalgana bak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
9
6
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

2000'lerde çekilen "Beyza'nın Kadınları" kişilik bölünmesi temalı ilk Türk filmi olduğunu iddia ediliyordu ama Fatma Girik'in 1972 tarihli "İki Ruhlu Kadın" ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

laan #9 daki filmin ismi ''ilk korku'' değildi sanki.başka bişeydi.çok iyi biliyorum.ilk korkuyu nerden uydurdunuz.

Orijinal adı Primal Fear. Doğru çervirisi "ilkel korku" ama filmin adı "İlk Korku" olarak Türkçe'ye çevrilmişti. Yanlış değil.

tontikke

Ben ailemden dolayı her türlü senaryoyu ezbere biliyorum