Görüş Bildir
Haberler
İYİ Partili Kavuncu: "Teşkilat Yerel Seçimde CHP ile İttifak İstemiyor"

İYİ Partili Kavuncu: "Teşkilat Yerel Seçimde CHP ile İttifak İstemiyor"

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, parti teşkilatının ve tabanının yerel seçimlerde CHP ile ittifak kurulmasına sıcak bakmadığını dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminden başarısızlıkla ayrılan muhalefetin gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerde ittifak kurup kurmayacağı siyasetin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Buğra Kavuncu konuyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağı sorulan Kavuncu, parti tabanı ve teşkilatların bunu istemediğini belirtti.

"Parti tabanı sıcak bakmıyor"

"Parti tabanı sıcak bakmıyor"

Kavuncu şunları söyledi: 

'O konuyla ilgili genel merkezimizin almış olduğu bir karar, herhangi bir görüşme henüz neticelenmedi, yapılmadı. İlerleyen süreçte en kısa sürede bu konuyla alakalı da genel merkezimiz bir karar alacaktır. Bir işbirliği olur mu, olmaz mı onu bilemem. Ama dolaştığım 30'a yakın il başkanlığında, parti tabanımızda, teşkilatlarımızda bundan sonraki süreçte ne olmadığımızı değil, ne olduğumuzu anlatacak bir şekilde seçime gitme arzu ve isteği çok yüksek.

Bizi kendimizi anlatmaktan alıkoyacak hiçbir oluşuma parti tabanımızın da sıcak bakmadığına dair tespitimizi burada sizlerle net olarak paylaşabilirim ama nihai karar elbette partimizin ilgili organlarınındır. Bizim vazifemiz teşkilat başkanlığı olarak tabanla siz kıymetli teşkilat mensuplarından duyduğumuzu genel merkezimize, genel başkanımıza aktarmak, iletmektir.'

İYİ Partili Hatipoğlu: "AK Parti ve MHP'yi destekleyelim"

İYİ Partili Hatipoğlu: "AK Parti ve MHP'yi destekleyelim"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da yerel seçimde CHP ile ittifak kurulmasına karşı olduğunu söylemişti.

T24’ten Eray Görgülü'ye konuşan Hatipoğlu, İYİ Parti'nin CHP ile birlikte hareket etmesinden dolayı zarar gördüğünü savunarak, 'Yaklaşan yerel seçimlerde partimizin CHP ile ortak hareket etmesine şahsi görüşüm olarak karşıyım. Bu sadece benim değil partimizin milletvekillerinin genel görüşü' demişti. Nebioğlu Eskişehir'de yerel seçimlerde AK Parti ve MHP'yi desteklemeleri gerektiğini belirtmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
16
11
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
U Efekent

zaten imamoğlu başa geçerse diğer muhalif partiler silinip gider. olması gereken de odur. yeter ki kk defolup gitsin ve atamızın partisi hepimizin çatısı olsun.

Ayşe Haseki

İmamoğlu 2019 seçiminde beni sadece 3 ay sonra şaşırttı. Umarım sizin şaşkınlığınız daha geç olur.

Ayşe Haseki

Bence mantıklı ve doğru karar. CHP anaforda zaten, gireni de yutar, dibe sürükler.

Esat Bora

Atatürk bile şu anda CHP ile ittifak istemez.. Ben CHP delegesi değilim. Partili de değilim. Ama CHP'Lİ kardeşlerim. Artık sezinizi çıkarma vakti gelmedi mi?... Devamını Gör